PSD şi-a înscris candidaţii la alegerile locale: Echipa Costel Fotea – Ionuţ Pucheanu

PSD şi-a înscris candidaţii la alegerile locale: Echipa Costel Fotea – Ionuţ Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Social-democraţii Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, şi Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, au intrat, oficial, în cursa electorală pentru a obţine câte un nou mandat în aceste funcţii. Alături le sunt candidaţii înscrişi de PSD la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Convinşi că au demonstrat deja că formează o echipă interesată de dezvoltarea judeţului şi a municipiului, Costel Fotea şi Ionuţ Pucheanu îşi doresc sprijinul gălăţenilor pentru a continua, în următorii patru ani, ceea ce au început în acest mandat.

PSD Galaţi şi-a înscris luni, 17 august, candidaţii la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Listele pentru Consiliul Judeţean (CJ) şi Consiliul Local Galaţi (CL) sunt deschise de cei care luptă pentru cele mai importante funcţii decise prin acest scrutin: Costel Fotea – candidat la preşedinţia CJ şi Ionuţ Pucheanu – candidat la Primăria Galaţi.

„În cei patru ani, noi - echipa formată din Fotea și Pucheanu - am demonstrat, împreună cu ai noștri colegi, că suntem alături de oameni, că ne interesează dezvoltarea judeţului şi a municipiului Galaţi. De aceea, vrem să continuăm împreună cu gălăţenii, pentru următorii patru ani, 2020-2024. Este pentru prima dată când Consiliul Județean și Primăria colaborează atât de bine, lucru care se vede în proiectele pe care le implementăm împreună pentru gălățeni”, a declarat Costel Fotea.

„În faţa dumneavoastră aveţi doi oameni care au arătat că pot. Împreună cu Consiliul Judeţean, suntem lideri zonali la atragerea fondurilor europene. Uitându-mă pe liste, am văzut că sunt al patrulea care îşi depune candidatura la Primărie.Acum patru ani, eram creditat tot cu a patra şansă. Patru a fost un număr câştigător pentru mine şi sper ca şi acum acest număr să ne poarte noroc”, a spus Ionuţ Pucheanu.

Listele de candidaţi

Costel Fotea a ţinut să reamintească faptul că deschide lista candidaţilor la CJ tocmai pentru că îşi asumă echipa cu care vine în faţa gălăţenilor: „O echipă de profesionişti, de oameni care au demonstrat că ştiu ce înseamnă dezvoltarea judeţului, că știu ce înseamnă atragerea de fonduri europene. Am, alături de mine, și oameni care se implică pentru prima dată în politică, de al căror profesionalism avem nevoie”.

Pe lista deschisă de Fotea se regăsesc: Mihai Polinschi, Viorica Sandu, Doina Cucu, Silvius Stanciu, Mioara Enache, Violeta Şapira, Andreea Naggar, Alexandru Nechifor, Liliana Cambanache, Mitică Sandu, Cătălin Nicolae Porumb, Elena Grosu, Claudiu Stoian, Valeriu Mănăilă, Răzvan-Ionuț Adumitroaiei, Constantin Grosu, Gigel Istudor, Georgiana-Iuliana Rusu şi Octav Buţurcă.

„La Consiliul Local, lista este deschisă de acest trio care a făcut ca lucrurile să se poată întâmpla în Primăria Municipiului Galaţi: Ionuţ Pucheanu, Sorin Enache, Marius Humelnicu. O echipă care a arătat că se poate. Vizăm, realist, un număr de 11 locuri eligibile, iar sondajele ne arată că nu suntem departe de a realiza această cifră. Legat de campanie, sper ca toată lumea să înţeleagă că gălăţenii au nevoie de o dezbatere pe proiecte, nicidecum de bălăcăreală.

Au nevoie să fie siguri de viitorul lor, nu de un spectacol jalnic în care să punem pe sârmă tot ce avem mai murdar”, a spus Pucheanu.

În 11-le dorit de primarul Pucheanu se mai regăsesc: Silviana Ciupercă, Dumitru Poalelungi, Lucian-Andrei Valeriu, Marcela-Daniela Costea, Gheorghe Bezman, Claudiu-Ionuţ Vasile, Hristache Bogatu, Arthur-Viorel Tuluş şi Rodica Ciucă.

Proiecte de suflet

Întrebaţi despre proiectele lor de suflet, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, şi primarul Ionuţ Pucheanu s-au declarat ataşaţi de fiecare proiect, pentru că toate au necesitat muncă, efort, implicare.

„Deşi la toate proiectele s-a muncit foarte mult – fie că vorbim de drumuri, spitale, cultură sau agrement – proiectul meu de suflet, pe care sper ca în cel mai scurt timp să-l şi inaugurăm, este Spitalul de la Găneşti pentru bolnavi neuropsihici”, a spus Fotea.

Pentru primarul Ionuţ Pucheanu, proiectul de suflet este şi cel care a generat numeroase discuţii - regenerarea urbană din centrul oraşului. „Eu cred că am schimbat întru-totul atât percepţia gălăţenilor, cât mai ales a celor care vin să ne viziteze. E o zonă încă nefinalizată total ca şi areal, urmează şi alte etape din acest proiect mai amplu de reabilitare a centrului oraşului. Ne-am pus extrem de mari speranţe, suflet, dar şi nervi în ceea ce înseamnă refacerea Plajei Dunărea. Acolo am avut o sincopă, dar am reuşit la timp să ne repliem şi cred că spre sfârşitul toamnei veţi vedea plaja finalizată”, a spus Pucheanu.

„Aşa cu a spus şi domnul preşedinte Costel Fotea, nu cred că e proiect în care să nu fi pus suflet, să nu fi pus nervi, să nu fi trebuit măcar o dată să strigăm unii la alţii ad litteram, pentru că munca cu omul, cu proiectanţii, cu constructorii este una extrem de anevoioasă, care implică o mare dăruire pentru a putea să implementezi lucrurile”, a mai adăugat primarul Pucheanu.

Priorităţile

„Pentru Consiliul Judeţean, prioritatea este sănătatea. De asemenea, vrem să dezvoltăm un sistem de management integrat al deşeurilor şi să avem un judeţ curat. Şi, nu în ultimul rând, ne preocupă agrementul pe cele două zone - Zătun şi Gârboavele, şi serviciile sociale - deschiderea unui cămin de bătrâni. Dar să nu uităm că vom avea cea mai frumoasă bijuterie culturală din România - Muzeul de Artă Vizuală. Mai mult, CJ va continua absorbţia de fonduri europene. CJ are, în momentul de faţă, aproape 1,2 miliarde de lei sumă atrasă pe fonduri europene. Deja ne pregătim cu proiecte pentru următorul exercițiu financiar european”, a precizat Costel Fotea.

„Dacă vorbim strict la nivelul proiectelor, evident că Faleza Dunării va fi prioritară. Un al doilea deziderat este continuarea atragerii unei sume extrem de consistente de bani din zona fondurilor europene. La nivelul Primăriei, închidem acest exerciţiu financiar european cu o sumă de 204 milioane de euro atrasă din fonduri europene şi sperăm că pe viitorul exerciţiu financiar sumele vor creşte. Nu în ultimul rând, ne dorim un transport cât mai ecologic, cât mai tentant pentru gălăţeni - astfel încât să scădem poluarea şi traficul în Galaţi - şi parcări rezidenţiale, de care avem atât de multă nevoie. Vorbim despre proiecte ce se pot realiza, că promisiuni deşarte vor fi destui care vor face”, a subliniat Ionuţ Pucheanu.

„Avem nevoie de Primărie, iar Primăria are nevoie de CJ”

Costel Fotea a ţinut să arate că este pentru prima dată în istoria Galaţiului de după ’89 când, într-adevăr, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Galaţi au o relaţie de colaborare, de aceea a fost posibilă implementarea unor proiecte: „Dacă există o relaţie bună între preşedintele CJ şi primar atunci şi aparatele de specialitate ale celor două instituţii vor funcţiona foarte bine şi se vor corela pentru proiecte. Credeţi-mă, am parcurs şi perioada 2012-2016, când am văzut relaţia anevoioasă între Primărie şi CJ, şi am avut experienţa unei relaţii foarte bune între cele două instituţii, din 2016-2020. Avem nevoie de Primărie, Primăria are nevoie de CJ, doar aşa putem să ne realizăm proiectele și investițiile”, a conchis Costel Fotea.

(P)

Citit 5888 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:15