Proiecte cu fonduri europene de peste 200 de milioane de euro

Proiecte cu fonduri europene de peste 200 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului este o prioritate a actualei administrații locale. Astfel, Primăria municipiului Galați are proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro ce privesc modernizarea școlilor, grădinițelor, spitalelor, străzilor, a transportului public în comun, dar și pentru alte obiective importante pentru gălățeni, așa cum este Faleza Dunării.

„Preocuparea mea este să aducem în continuare cât mai mulți bani europeni la Galați și am reușit până acum acest lucru, iar asta înseamnă investiții, locuri de muncă și dezvoltarea orașului”, spune primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Peste 40 de milioane de euro, atrași pentru modernizarea principalelor străzi

Pentru prima dată, principalele artere de circulație din oraș sunt prinse în cadrul unor proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte ample ce privesc modernizarea pentru prima dată a străzilor Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc, iar lucrările presupun înlocuirea vechilor linii de tramvai, turnarea de straturi asfaltice noi, amenajarea locurilor de parcare, trotuarelor, realizarea de piste pentru bicicliști, marcaje și indicatoare rutiere noi. De asemenea, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi. Lucrările sunt deja în derulare pe străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, iar în curând vor începe și pe străzile Traian Vuia, Henri Coandă și Bdul. George Coșbuc. Sunt lucrări în valoare de peste 40 de milioane de euro, bani europeni deja atrași de către municipalitate, astfel încât aspectul acestor străzi se va schimba complet, iar traficul rutier va fi fluidizat.

Tramvaie și troleibuze noi cumpărate cu fonduri europene

Primăria municipiului Galați a obținut fonduri europene de peste 11 milioane de euro pentru achiziția de tramvaie noi și moderne. Opt vor fi livrate până la sfârșitul anului viitor de către societatea ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A., din Arad. În plus, Primăria municipiului Galați a mai depus o cerere de finanțare europeană, prin intermediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru achiziția a încă 10 tramvaie noi, valoarea proiectului fiind de aproximativ 16 milioane de euro. Și asta după ce municipalitatea a reușit să atragă fonduri europene de peste 30 de milioane de lei și pentru cele 17 troleibuze care circulă deja pe străzile orașului, în cadrul apelului de proiecte retrospective.

Bani europeni pentru spitale

Municipalitatea a atras fonduri europene pentru modernizarea celor trei spitale pe care le are în administrare din dorința de a oferi cele mai bune condiții pacienților. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" care beneficiază de două proiecte cu fonduri europene, de aproximativ 5,5 milioane de euro, pentru modernizarea ambulatoriului și a compartimentului de primiri urgențe, despre Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” unde investițiile se ridică la peste 3 milioane de euro pentru reabilitarea, extinderea și dotarea ambulatoriului, precum și despre  Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie „Buna Vestire” din Galați, unde grație fondurilor europene de aproape 4 milioane de euro se vor derula lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului.

28 de proiecte pentru modernizarea școlilor și grădinițe

O prioritate pentru actuala administrație o reprezintă rețeaua școlară. Astfel, Primăria municipiului Galați are 28 de proiecte în valoare de 29 de milioane de euro ce vizează modernizarea școlilor și grădinițelor, în beneficiul elevilor și preșcolarilor.

La toate acestea se adaugă proiectele pentru anveloparea blocurilor, de realizare a parcului de aventură de la fosta uzină de apă, de punere în valoare a sitului arheologic Tirighina-Barboși și multe alte obiective importante pentru gălățeni. Iar un proiect la care se lucrează deja vizează modernizarea Falezei Dunării pentru care municipalitatea dorește să atragă fonduri europene de aproximativ 15 milioane de euro, astfel încât această zonă a orașului va deveni mult mai atractivă pentru gălățeni și vizitatori.

 

Citit 5585 ori Ultima modificare Miercuri, 19 August 2020 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.