Fermierul din cartierul Cantemir, exonerat de plata chiriei. Proiect pe ordinea de zi a aleşilor locali

Fermierul din cartierul Cantemir, exonerat de plata chiriei. Proiect pe ordinea de zi a aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 1.981.943 de lei reprezintă chiria pe care, conform documentelor ajunse pe masa aleşilor locali, firma care face agricultură pe terenul din cartierul Dimitrie Cantemir o datorează pentru anul agricol 2019-2020. Din cauza secetei care a calamitat culturile, societatea ar putea fi exonerată de plata acestei obligaţii, dacă şi consilierii locali vor fi de acord.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea exonerării la plată a obligațiilor cu titlul de chirie aferentă contractelor de închiriere încheiate în 2017 și 2019, de Primăria Galaţi cu SC Bonagri Holding SRL, va fi supus votului consilierilor locali la şedinţa ordinară de joi.

Conform documentelor, Bonagri Holding a solicitat, încă din luna mai, exonerarea integrală de la îndeplinirea obligaţiilor contractuale pentru anul în curs, invocând situaţia de forţă majoră în care se află. Este vorba despre "calamitarea integrală a culturilor înfiinţate pe terenul închiriat, situat în extravilanul comunei Vădeni, județul Brăila", determinată de seceta prelungită (secetă pedologică extremă) şi de perturbarea activităţii din cauza pandemiei.

"Conform proceselor verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole pentru terenul închiriat, s-au produs pagube la un nivel de sută la sută, din cauza lipsei apei în sol la culturile de floarea-soarelui, rapiță, grâu și porumb. Forța majoră exonerează părțile de răspunderi în ceea ce privește îndeplinirea totală sau parțială a obligațiilor ce le revin, cu mențiunea că prin forță majoră se înțelege orice eveniment independent de voința părților, imprevizibil și inevitabil, care împiedică părțile să-și execute integral sau parțial obligațiile", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

În acest document se precizează că Bonagri Holding SRL datorează pentru anul agricol 2019-2020 o chirie în cuantum total de 1.981.943 de lei, la care se adaugă majorări de întârziere.

Fiind vorba de o hotărâre privind administrarea patrimoniului, cu impact asupra bugetului local, cvorumul de aprobare este majoritatea absolută din numărul total al consilierilor locali în funcție.

Citit 2572 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.