Fermierul din cartierul Cantemir, exonerat de plata chiriei. Proiect pe ordinea de zi a aleşilor locali

Fermierul din cartierul Cantemir, exonerat de plata chiriei. Proiect pe ordinea de zi a aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de 1.981.943 de lei reprezintă chiria pe care, conform documentelor ajunse pe masa aleşilor locali, firma care face agricultură pe terenul din cartierul Dimitrie Cantemir o datorează pentru anul agricol 2019-2020. Din cauza secetei care a calamitat culturile, societatea ar putea fi exonerată de plata acestei obligaţii, dacă şi consilierii locali vor fi de acord.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea exonerării la plată a obligațiilor cu titlul de chirie aferentă contractelor de închiriere încheiate în 2017 și 2019, de Primăria Galaţi cu SC Bonagri Holding SRL, va fi supus votului consilierilor locali la şedinţa ordinară de joi.

Conform documentelor, Bonagri Holding a solicitat, încă din luna mai, exonerarea integrală de la îndeplinirea obligaţiilor contractuale pentru anul în curs, invocând situaţia de forţă majoră în care se află. Este vorba despre "calamitarea integrală a culturilor înfiinţate pe terenul închiriat, situat în extravilanul comunei Vădeni, județul Brăila", determinată de seceta prelungită (secetă pedologică extremă) şi de perturbarea activităţii din cauza pandemiei.

"Conform proceselor verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole pentru terenul închiriat, s-au produs pagube la un nivel de sută la sută, din cauza lipsei apei în sol la culturile de floarea-soarelui, rapiță, grâu și porumb. Forța majoră exonerează părțile de răspunderi în ceea ce privește îndeplinirea totală sau parțială a obligațiilor ce le revin, cu mențiunea că prin forță majoră se înțelege orice eveniment independent de voința părților, imprevizibil și inevitabil, care împiedică părțile să-și execute integral sau parțial obligațiile", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

În acest document se precizează că Bonagri Holding SRL datorează pentru anul agricol 2019-2020 o chirie în cuantum total de 1.981.943 de lei, la care se adaugă majorări de întârziere.

Fiind vorba de o hotărâre privind administrarea patrimoniului, cu impact asupra bugetului local, cvorumul de aprobare este majoritatea absolută din numărul total al consilierilor locali în funcție.

Citit 2253 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 23:31

3 comentarii

 • postat de agricultor
  Miercuri, 26 August 2020 18:21
  89.136.231.***
  intr-o tara normala la cap cand acel teren e langa Dunare la doi pasi nu trebuia sa fie seceta si cultura calamitata dar fiecare a ajuns stapan pe tot ce misca. Unul a pus stapanire pe Dunare, altul pe teren, altul pe primarie , altul pe o stampila si o autorizatie si uite asa nu se face nimic in tara asta si ramanem si fara agricultura. O sa murim de foame in viitor cu aceasta politica sau vom cumpara alimente facand credite pe la banci de scumpe ce vor fi.
  Ceausescu avea o politica clara privind resursele..e apa romanilor deci ud campurile romanilor si au toti ce manca ieftin si bun.
  0
  4
  Raportează
 • postat de autentic
  Marți, 25 August 2020 09:28
  84.243.108.***
  interesant cine este in spatele firmei Bonagri Holding SRL! Speram sa nu avem surprize ca in cazul Parcului de Soft!
  4
  15
  Raportează
 • postat de Florin
  Marți, 25 August 2020 08:59
  86.124.201.***
  Toat ce faci in viata este o loterie. Celor care au veniturile diminuate, mai mult sau mai putin din diferite cauze (ex. virusului sau din alte cauze), primaria le completeaza pierderile ? Vorba romanului: "Fata vaca si moare vitelul". Cand s-a hotarat sa faca agricultura de ce nu a luat in calcul si o eventuala seceta. Cand cresc preturile la alimente tot din cauza secetei, noua CE NE DA primaria ????? Fluturasi in cutia postala cu mesaje de genul "Uite ce bun sunt eu si ce de treaba am facut. MAI DATI-MI UN MANDAT"
  4
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.