Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Achiziția de măști, mănuși, dezinfectanți și produse de igienă pentru alegeri a fost evaluată la 12 milioane de lei, a spus, în ședința de Guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat de premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul Sănătății dacă a făcut evaluarea pentru achiziția de produse pentru secțiile de vot, pentru alegeri.

"Să luați toate măsurile pentru urgentarea procedurii de achiziție și nu uitați să fiți pregătiți pentru procedura de achiziție pentru alegeri", i-a spus Orban lui Tătaru.

"În acest moment, avem o evaluare făcută pentru alegeri de 12 milioane de lei", a răspuns ministrul.

Premierul i-a dat indicații ministrului Sănătății să verifice rapid dacă ministerul are banii necesari și să deruleze rapid procedura. "Verificați (dacă există bani în buget - n.r.), pentru că altfel va trebui să alocăm din fondul de rezervă și trebuie pregătită hotărârea de guvern, deoarece altfel nu puteți lansa procedura. Pregătiți cu mai multe meticulozitate procedura. Ar trebui să se deruleze extrem de rapid", a mai spus premierul.

Ludovic Orban a anunţat că va avea loc miercuri o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, unde va fi completată hotărârea de Guvern pentru starea de alertă, prin care să fie introduse mai multe reguli pentru campania electorală, şi în care va fi aprobat ordinul comun care stabileşte măsurile de protecţie în ziua votului.

Citit 1260 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 22:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.