Primarul îi pune pe ecologişti la muncă!

Primarul îi pune pe ecologişti la muncă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Înainte de film, un „jurnal” de Galaţi la Primărie *

După Bucureşti, Piteşti şi Ploieşti, Image Factory - „Fabrica de imagine”, în traducere românească, că nu ne stă în gât – caravana educaţională de film ecologic, „Guerilla Verde”, a ajuns ieri, aşa cum am mai scris,  şi la Galaţi.

În colaborare cu Liga Studenţilor Galaţi şi Casa de Cultură a Studenţilor, care a pus la dispoziţie sala de spectacole, ieri au fost aduse filme documentare „eco” alese pentru proiectare ad-hoc, la dorinţa celor din sală.

După Galaţi urmează în zilele următoare Brăila şi Constanţa, cu o aşteptare de 3.000 de participanţi în total. Proiectul oferă o metodă alternativă de educaţie ecologică prin film şi dialog relaxat.

Ieri dimineaţă, caravana a poposit însă la Primărie, la o întâlnire cu primarul Dumitru Nicolae.

Ileana Timofte, account manager la Media Image Factory, reprezentanţii a două firme de importanţă naţională care au sprijinit acţiunea, la rândul lor, cu studii în domeniul ecologic, reprezentanţi ai Ligii Studenţilor gălăţeni, s-au întreţinut cu edilul şef.

Primarul a făcut de fapt toţi banii la întâlnirea de ieri, care ameninţa să fie ori doctă, ori prea oficială. A discutat bine dispus cu tinerii cărora le reproşa în glumă că fac gunoi.

După o prezentare teoretică, edilul s-a decis să profite de ocazie şi să-i pună la treabă pe tineri. „Zgândărit” de ecologişti, primarul s-a arătat mulţumit de curăţenia din Australia, nu s-a lasat păcălit de ordinea de peste zi de la Londra, care adună gunoi „până la genunchi” noaptea, şi a explicat modelul german: „o sută de ani de amenzi”.

„Mi-aţi picat ca o mănuşă!”, le-a mărturisit primarul tinerilor îngrijoraţi de poluare: după Paşti, i-a invitat la curăţat parcurile.

După model german, primarul spune că o „să întărească” Poliţia Comunitară pentru următoarea sută de ani de amenzi.

Tinerii au mai aflat din culisele instituţiei că viceprimarul (de fapt, sunt doi!) este „dinţar”, adică dentist şi că a fost poreclit, ecologic, „Piţigoiul mare”, pe vremea când lua adică parte în campanii electorale mai vechi ale primarului re-reales ca membru în… „Ceata lui Piţigoi”, poreclă pentru grupul de susţinători minori ai PSD.

„După Paşti vă chem pe toţi şi vin şi eu la muncă voluntară”, le-a spus primarul tinerilor ecologişti, amintindu-şi că, fiind elev după război, participa mereu la muncă voluntară.

A plantat chiar şi tei, a precizat primarul „Oraşului teilor”, dăruindu-le oaspeţilor albume cu peisaje gălăţene.

Citit 710 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.