Pensionarii pichetează Prefectura

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, timp de mai bine de un an, au fost arătaţi cu degetul din cauza discuţiilor neprincipiale, pensionarii gălăţeni dau semne că se unesc în faţa pericolului de a pierde 15 la sută din pensie.

Astfel, la redacţie, am primit un comunicat de presă, din partea lui Costică Chihaia, preşedintele Uniunii Judeţene a Pensionarilor, comunicat la care au aderat şi celelalte asociaţii de profil locale: Asociaţia 2007 a Pensionarilor, Filiala Galaţi a UGPR şi Asociaţia Europensionarilor din Galaţi.   

„Justificarea preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia nu există bani pentru pensii a provocat consternarea şi revolta pensionarilor. România a contractat împrumuturi tocmai pentru a ieşi din criza  economică şi financiară, iar acum guvernanţii cer bătrânilor ţării să susţină această redresare cu banii proprii, pe care i-au depus în zeci de ani de muncă pentru a avea tihnă şi linişte în toamna vieţii”, se arată în comunicatul de presă.

Arătându-se că, oricum, nivelul pensiilor din România nu se compară cu cel al altor state europene (85 de euro faţă de 300 de euro, în alte ţări membre UE), comunicatul precizează că „o reducere a pensiilor începând cu luna iunie şi introducerea coplăţii serviciilor medicale în luna iulie a.c. reprezintă o situaţie dramatică pentru pensionari”.

Semnatarii comunicatului de presă cer „preşedintelui şi Guvernului să nu reducă pensiile, care sunt deja reduse prin îngheţarea lor la nivelul din 2009”.

Pensionarii mai anunţă că perspectiva reducerii cu 15 la sută a pensiilor îi determină pe vârstnici să participe, miercuri, 12 mai, în intervalul orar 10-12, la pichetarea Prefecturii „în semn de dezaprobare pentru modul cum decid autorităţile statului să iasă din criză printr-o «curbă de sacrificiu»”.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.