Şeful Jandarmeriei Galaţi a trecut în rezervă

Şeful Jandarmeriei Galaţi a trecut în rezervă
Col. (r) Dănuţ Vasilică (stânga), Col. Cătălin Bucă (dreapta)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

După 25 de ani de carieră militară, dintre care opt la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, colonelul Dănuţ Vasilică a decis să se retragă. 31 august a fost, oficial, prima zi de pensie a celui care a condus una dintre cele mai importante structuri cu atribuţii pe linia siguranţei publice din judeţ. 

Colonelul Dănuţ Vasilică, de luni, 31 de august, în rezervă, are o carieră de un sfert de veac exclusiv în slujba Jandarmeriei Galaţi, la care se adaugă cei patru ani de studiu la Academia de Poliţie, absolvită în 1995, în urma cărora a devenit ofiţer de carieră. Cel care de ieri este fostul şef al Jandarmeriei Galaţi a fost, pe rând, comandant de companie de ordine publică, comandant de detaşament mobil, comandant de detaşament de ordine publică şi şef al Serviciului de Organizare şi Coordonare Misiuni. Din anul 2009 a îndeplinit funcţia de prim adjunct al inspectorului şef al IJJ Galaţi, șef de Stat Major, iar din 2012 pe cea de inspector șef. Rămasă vacantă, funcţia de comandant al Jandarmeriei Galaţi va fi asigurată, până la noi dispoziţii, din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei, de cel care până acum a fost prim adjunctul inspectorului şef, colonelul Cătălin Bucă. 

Cine este colonelul Bucă 

În vârstă de 44 de ani, colonelul Cătălin Bucă este unul dintre cei mai titraţi ofiţeri pe care îi are Jandarmeria Galaţi la acest moment. Absolvent al Academiei Forţelor Aeriene, activează în cadrul Jandarmeriei Române din 2005 şi a îndeplinit o varietate de funcţii care i-au permis ca la 38 de ani să devină numărul 2 în Jandarmeria Galaţi. A fost, pe rând, comandant de pluton, ofiţer specialist în cadrul Statului Major şi şef al Serviciului Management Operaţional. A absolvit două cursuri în Statele Unite ale Americii, ambele finalizate ca şef de promoţie şi a comandat două exerciţii militare internaţionale.

Citit 6274 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.