Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Proiectul de hotărâre prin care firma care face agricultură pe terenul din cartierul Dimitrie Cantemir, Bonagri Holding, ar fi fost exonerată de plata chiriei pe care o datorează pentru anul agricol 2019-2020 a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local. Conform documentelor, cuantumul total al chiriei este de 1.981.943 de lei, la care se adaugă majorări de întârziere.
După cum am aflat de la Biroul de Presă al Primăriei Galaţi, pentru că decizia putea fi asimilată acordării unui ajutor de stat, autorităţile au solicitat un punct de vedere din partea Consiliului Concurenţei. Numai că acesta nu a fost transmis în timp util, motiv pentru care proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei. Cel mai probabil, în funcţie de răspunsul Consiliului Concurenţei, proiectul ar putea intra la votul viitorului Consiliu Local.
Reamintim că, fiind vorba de o hotărâre privind administrarea patrimoniului, cu impact asupra bugetului local, cvorumul de aprobare este majoritatea absolută din numărul total al consilierilor locali în funcție. Conform documentelor, Bonagri Holding a solicitat, încă din luna mai, exonerarea integrală de la îndeplinirea obligaţiilor contractuale pentru anul în curs, invocând situaţia de forţă majoră în care se află. Este vorba despre "calamitarea integrală a culturilor înfiinţate pe terenul închiriat, situat în extravilanul comunei Vădeni, județul Brăila", determinată de seceta prelungită (secetă pedologică extremă) şi de perturbarea activităţii din cauza pandemiei.

Citit 1261 ori Ultima modificare Marți, 08 Septembrie 2020 19:31

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.