Mici taxe pentru Gârboavele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ecologizare:  cât o pâine * CJ, dator la CL cu  78.000  lei pentru salubrizare * Taxă pentru maşini – cât cinci pâini *

Consilierii judeţeni au aprobat taxarea autovehiculelor care intră în Pădurea Gârboavele: 5 lei/zi/autovehicul. De asemenea, cetăţenii care aleg acest loc de destindere vor plăti o mică taxă de ecologizare: un leu/zi/persoană.

Noile măsuri intră în vigoare la cinci zile după emiterea hotărârii din 31 martie, deci după sărbătorile pascale, însă preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, a precizat că oricum ar fi dat o dispoziţie să nu se aplice hotărârea în perioada sărbătorilor, dacă data de intrare în funcţie a taxelor ar fi coincis cu Paştele.

Accesul în pădure al publicului este permis între orele 8,00 şi 20,00.

Preşedintele Chebac le-a amintit consilierilor că există o hotărâre mai veche care să taxeze pe cei veniţi în pădure la distracţie, însă hotărârea nu a fost aplicată de vreme ce gălăţenilor nu li se oferea decât… cadrul natural.

Or, acum, adică „…şi anul trecut şi anul acesta s-au făcut investiţii în Pădurea Gârboavele”: măsuţe, grătare, băncuţe, teren de sport şi urmează un punct de alimentare cu apă.

Proiectele mai vechi, de reabilitare a celor două lacuri din pădure, au însă nevoie de investiţii mai mari decât cele rezultate din taxe. Mai mult, CJ este dator… Primăriei Galaţi, pentru întreţinerea Pădurii:

„Ca să se ecologizeze, plătim către Ecosal - societate a Consiliului Local Galaţi. La ora asta, avem o datorie neachitată de 780 milioane de lei vechi”.

Ea va creşte în cursul anului, iar noi nu avem posibilitatea să achităm această sumă decât din venituri proprii ale Consiliului. Venituri care vor fi realizate prin taxa de intrare şi taxa de ecologizare”.

Paradoxal, în ciuda sumelor enorme care trec prin CJ, faptul că Ecosal trebuie plătit doar din venituri proprii a adus această datorie frumuşică. Când te gândeşti că, până în 1998, Pădurea a aparţinut Consiliului Local Galaţi…

Un viitor proiect de hotărâre a CJ va viza şi regimul de taxare pentru societăţile care îşi desfăşoară activitatea la Gârboavele, a promis preşedintele Chebac, în urma sugestiei venite de la consilierul Petrică Pohrib.

Citit 872 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.