Primarul Tecuciului a schimbat partidul

Primarul Tecuciului a schimbat partidul
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cătălin Hurdubae, primarul în funcţie al Tecuciului şi candidatul înfrânt al PSD pentru un nou mandat, a devenit membru PMP. Adeziunea lui a fost făcută publică de organizaţia PMP Galaţi, iar Hurdubae şi-a explicat public opţiunea politică: "Nu mai fac parte din PSD. Foarte mulţi colegi din PSD vor rămâne în sufletul meu şi îi apreciez pentru devotamentul lor. Numărul destul de mare de voturi mi-a dat puterea de a merge mai departe ca politician, ca om. Am ales PMP şi rog persoanele care au crezut în mine şi în proiectele mele să-mi fie în continuare alături".

În condiţiile în care liderul PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, este cel mai vocal combatant al PSD, am fost curioşi cum e posibilă o recrutare tocmai din activul social-democrat. Parlamentarul ne-a dezvăluit că, în 2016, Hurdubae ar fi trebuit să fie candidatul PMP la Primăria Tecuci, dacă nu i l-ar fi "suflat" PSD. Cristache afirmă că, la momentul adeziunii, Cătălin Hurdubae nu mai era membru PSD, deci a fost luat de pe tuşa politică. Liderul PMP este convins că cele aproape 4.000 de voturi obţinute de Hurdubae la alegerile locale vor constitui plusvaloare pentru PMP la alegerile parlamentare.

Preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, ne-a declarat că abia astăzi PSD va lua act de adeziunea lui Hurdubae la PMP, pierzându-şi calitatea de social-democrat, şi va urma excluderea acestuia. În PSD nu au fost operate excluderi după alegerile locale, dar candidaţii şi liderii de organizaţii locale care au suferit înfrângeri au fost nevoiţi să facă un pas în spate, dar au rămas membri de partid.

Citit 5071 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2020 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.