Podul peste Dunăre ar putea fi gata înaintea drumurilor
Foto: Asociația Pro Infrastructură

Podul peste Dunăre ar putea fi gata înaintea drumurilor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Semnalul de alarmă tras de Asociația Pro Infrastructură, potrivit căreia am putea avea pod peste Dunăre, dar nu şi căi de acces către el, este confirmat, cu jumătate de gură, de guvernanţi. Potrivit Ştirilor Pro Tv, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniţă, admite că este foarte posibil ca podul să fie gata cu o jumătate de an înaintea drumurilor: “Lucrurile au pornit, din nefericire, puţin cu stângul. În anul 2018, în contractul cu antreprenorul nu au fost incluse şi acele lucrări de relocare a utilităţilor. Şi, din punctul meu de vedere, acesta este un lucru total greşit”.
Deşi reprezentanţii CNAIR dau vina pe pandemie, în realitate, arată Ştirile Pro Tv, funcţionarii români întârzie nepermis de mult cu exproprierile şi avizul de mediu.
Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, “Nici în ziua de astăzi banii nu au fost daţi către proprietari, dar cel mai grav este că a doua etapă de exproprieri încă nu s-a făcut, iar lucrările drumurilor de legătură stagnează. Sunt oameni care trebuie să îşi facă datoria”.

Citit 4426 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2020 14:07

3 comentarii

 • postat de Tudor V
  Luni, 02 Noiembrie 2020 17:04
  89.136.0.***
  Relocarea utilitatilor este unul din tertipurile la care apeleaza mafia lucrarilor cu bani de la stat si de la comunitatea europeana. In mod expres beneficiarul se preface ca uita sa solicite celui ce presteaza studiul de fezabilitate, ca aceasta lucrare sa fie completa, respectiv cu aceste relocari de utilitati (cabluri, conducte etc), amenajari de cai de acces / trotuare, spatii verzi, mai nou teren de tenis), marcaje, vopsit interior, garantii la lucrare si alte cele, ce se pot constitui in alte lucrari cu alti bani si tot asa cu aditionale. Pana si japo-italienii de la podul peste Dunare au facut upgrade de pret, pentru ca se poate. La fel si cei ce voiau eliberarea Dunarii de epava Rostok, parca nu au stiut de la inceput ca Dunarea este tulbure. Se asteptau sa lucreze in piscina incalzita! Intr-o tara civilizata nu ai loc de upgrade. Te-ai bagat cu un pret la licitatie, ala este. O faci sau falimentezi. Iar administratorul daca nu si-a indeplinit obligatiile (el sotia, copii, rudele de grad 1-4), nu mai au acces la lucrari finantate de stat (nici subcontractori), oricate firme vor infiinta! Dar la noi, legile sunt facute de penali pentru beneficiul lor si al afiliatilor!
  1
  12
  Raportează
 • postat de pro
  Luni, 02 Noiembrie 2020 12:34
  82.208.137.***
  Auzisem de anul trecut ca grupurile de interese (Mafia) vor permite realizarea podului, insa vor bloca constructia drumurilor, deoarece le incalca interesele. Se confirma !
  1
  11
  Raportează
 • postat de Georgel
  Luni, 02 Noiembrie 2020 12:08
  185.100.87.***
  Hei, cei ce urlați că ne merge prost din cauza străinilor și noilor rânduieli capitaliste, arătând cu degetul spre UE și NATO, ce mai aveți de spus?
  1
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.