Liberalii, despre desfiinţarea maternităţii

Liberalii, despre desfiinţarea maternităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Răspunsul deputatului PD-L Toader – „cinic”, crede liberalul Dobre * Dr. Ichim şi gravida în sistem integrat * Maternitatea şi… femeia-uter *

Ideea închiderii Maternităţii „Bunavestire” a fost comentată din nou de liberali, într-o conferinţă de presă, după ce deputatul PD-L Mircea Toader a declarat că este mai economic să nu se plătească chirie pentru clădire, revendicată şi câştigată de comunitatea evreiască, fondurile respective mergând în schimb  în modernizarea secţiei de ginecologie de la Spitalul „Sf. Andrei”.

Şi, în caz de avarie, gravidele să fie îndreptate spre maternităţi din alte spitale.

„În legătură cu maternitatea, răspunsul domnului Toader mi s-a părut cinic!”- a ripostat deputatul PNL Victor Dobre într-o conferinţă de presă.

„Că, domnule, dacă se închide Judeţeanul, să se ducă femeile în altă localitate! Cel puţin cinic! Dacă vrei să faci o treabă ca lumea, fă întâi spitalul regional, dacă zici că o să-l faci şi după aceea poţi să închizi”.

La rândul său, senatorul PNL Paul Ichim, medic, a amintit în aceeaşi conferinţă de presă că, încă de pe vremea când Victor Dobre era prefect, ţinând cont că atunci clădirea maternităţii era revendicată de comunitatea evreiască, medicul liberal a propus mutarea maternităţii la Spitalul Municipal, pentru ca gravidele să fie aproape şi de alte secţii, ideea fiind însă atunci atacată de alţi medici.

O maternitate izolată de alte secţii medicale, spune dr. Ichim, cu limbajul direct cu care ne-a obişnuit, este depăşită:

„Ideea că femeia este numai un uter e o mare greşeală! Nu mai este aşa nicăieri în lume, de asta am propus eu ca maternitatea  să vină acolo”, la Spitalul Municipal. 

Ichim a acuzat şi „marea reformă a PSD”, l-a lăudat însă pe primarul Dumitru Nicolae, care a înţeles să aprobe o investiţie la secţia de dializă a Spitalului „Sf. Andrei”.

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.