Au reînceput plantările pe Faleză. Ce măsuri a luat Primăria ca să nu se mai usuce copacii

Au reînceput plantările pe Faleză. Ce măsuri a luat Primăria ca să nu se mai usuce copacii
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

"Am început plantările de arbori pe Faleză. Avem nevoie de cât mai mulți copaci, pentru un aer curat și sănătos. Plantăm deja pe Faleză arborii potriviți condițiilor de mediu din oraș, care au la rădăcină și îngrășământul necesar ce le va asigura creșterea. Așa cum am promis, în această perioadă vom planta peste o mie de arbori", a anunţat, pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Conform Biroului de presă al Primăriei, pe aliniamentul falezei superioare a Dunării se vor planta peste 60 de arbori, după ce vor fi înlocuiți cei care prezintă declin fiziologic. Este vorba despre teii care s-au uscat, în locul cărora vor trebui să prindă rădăcini specii mai rezistente din punct de vedere biologic, precum arțar, platan, paltin, frasin sau specii de arbuști ornamentali.
Tocmai pentru că ne dorim ca arborii să crească sănătoşi şi viguroşi şi să ne bucurăm de ei zeci de ani, am prezentat, în ediţia de marţi, 17 noiembrie, recomandările oferite de dr. ing. Paul Lupoae, şeful secţiei Grădina Botanică.

Întrebări adresate Primăriei

În lumina experienţei şi a sfaturilor specialistului Grădinii Botanice, am fost curioşi ce măsuri a luat Primăria pentru ca arborii plantaţi să nu se usuce precum predecesorii lor. Concret am întrebat: de unde sunt aduși puieții care vor fi plantați în special pe Faleza Superioară; ce măsuri va lua Primăria pentru ca puieții să prindă rădăcini, în condițiile în care, așa cum arata expertiza Oficiului Fitosanitar, solul este sărac, acid și neprielnic plantărilor; care va fi dimensiunea gropilor, ce pământ sau tratamente speciale se vor folosi; cum vor fi îngrijiți copacii, ce măsuri de protecție la curenții de aer se vor lua.

Ce a răspuns municipalitatea

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că furnizorul puieților de arbori care vor fi plantați este societatea Hiris Gardeum Expert SRL Brăila. Puieții care vor fi plantați sunt de talie mare, prevăzuți cu balot de pământ propriu, cu sistem radicular bine dezvoltat. Totodată se va aplica îngrășământ organic solid, ecologic. Dimensiunea gropilor de plantat va fi de 0,80m/0,80m/0,60m, unde se va adăuga suplimentar pământ vegetal. Copacii plantați vor fi îngrijiți prin lucrări specifice, conform recomandărilor Oficiului Fitosanitar. Ca măsură de protecție împotriva curenților de aer, la copaci se vor aplica araci/tutori de susținere", ne-a comunicat administraţia locală.

Citit 3924 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 01:21

3 comentarii

 • postat de Musca
  Duminică, 22 Noiembrie 2020 10:39
  188.24.255.***
  Intrebarea care trebuie pusa primariei este de ce nu au respectat anotimpul de plantare si daca in contractul incheiat cu furnizorul din braila exista claza de inlocuire in cazul uscarii in termen de min 1 an
  1
  3
  Raportează
 • postat de Verde
  Vineri, 20 Noiembrie 2020 23:09
  89.137.230.***
  Orasul trebuie de urgenta impadurit si in jurul orasului o bariera de pomi care sa opreasca praful si poluarea.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Joi, 19 Noiembrie 2020 19:51
  89.137.231.***
  Munca in zadar. Desi au avut recomandari tehnice privind plantarea copacilor, Primaria nu tine cont de asta. Mergand cu masina, din viteza se vede cum muncitorii au montat tutorii pt. sustinere. Aiurea...Special au pus doar doi pari in loc de trei, fara legatura in cruce care sa protejeze copacelul de vant si de socuri datorate lovirilor involuntare. Asta , exact ca si in cazul asfaltului turnat la -10 grade sau pe ploaie: sa revenim si la anul inca o data. Pe banii prostilor de galateni!
  4
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.