Au reînceput plantările pe Faleză. Ce măsuri a luat Primăria ca să nu se mai usuce copacii

Au reînceput plantările pe Faleză. Ce măsuri a luat Primăria ca să nu se mai usuce copacii
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

"Am început plantările de arbori pe Faleză. Avem nevoie de cât mai mulți copaci, pentru un aer curat și sănătos. Plantăm deja pe Faleză arborii potriviți condițiilor de mediu din oraș, care au la rădăcină și îngrășământul necesar ce le va asigura creșterea. Așa cum am promis, în această perioadă vom planta peste o mie de arbori", a anunţat, pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Conform Biroului de presă al Primăriei, pe aliniamentul falezei superioare a Dunării se vor planta peste 60 de arbori, după ce vor fi înlocuiți cei care prezintă declin fiziologic. Este vorba despre teii care s-au uscat, în locul cărora vor trebui să prindă rădăcini specii mai rezistente din punct de vedere biologic, precum arțar, platan, paltin, frasin sau specii de arbuști ornamentali.

Tocmai pentru că ne dorim ca arborii să crească sănătoşi şi viguroşi şi să ne bucurăm de ei zeci de ani, am prezentat, în ediţia de marţi, 17 noiembrie, recomandările oferite de dr. ing. Paul Lupoae, şeful secţiei Grădina Botanică.

Întrebări adresate Primăriei

În lumina experienţei şi a sfaturilor specialistului Grădinii Botanice, am fost curioşi ce măsuri a luat Primăria pentru ca arborii plantaţi să nu se usuce precum predecesorii lor. Concret am întrebat: de unde sunt aduși puieții care vor fi plantați în special pe Faleza Superioară; ce măsuri va lua Primăria pentru ca puieții să prindă rădăcini, în condițiile în care, așa cum arata expertiza Oficiului Fitosanitar, solul este sărac, acid și neprielnic plantărilor; care va fi dimensiunea gropilor, ce pământ sau tratamente speciale se vor folosi; cum vor fi îngrijiți copacii, ce măsuri de protecție la curenții de aer se vor lua.

Ce a răspuns municipalitatea

"Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că furnizorul puieților de arbori care vor fi plantați este societatea Hiris Gardeum Expert SRL Brăila. Puieții care vor fi plantați sunt de talie mare, prevăzuți cu balot de pământ propriu, cu sistem radicular bine dezvoltat. Totodată se va aplica îngrășământ organic solid, ecologic. Dimensiunea gropilor de plantat va fi de 0,80m/0,80m/0,60m, unde se va adăuga suplimentar pământ vegetal. Copacii plantați vor fi îngrijiți prin lucrări specifice, conform recomandărilor Oficiului Fitosanitar. Ca măsură de protecție împotriva curenților de aer, la copaci se vor aplica araci/tutori de susținere", ne-a comunicat administraţia locală.

Citit 5065 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 01:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.