Ce tratamente au primit arborii plantaţi în această toamnă

Ce tratamente au primit arborii plantaţi în această toamnă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pământul uscat, afectat de compactare, alcalinizare şi poluare, sărac în substanţe nutritive este unul dintre motivele pentru care teii s-au uscat pe Faleza Superioară şi au fost tăiaţi. Pentru ca arborii plantaţi recent să se dezvolte normal, au primit un tratament special.
Potrivit directorului SC Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu, este vorba despre un îngrăşământ obţinut cu ajutorul râmelor. „Este singurul obţinut pe cale naturală, foarte eficient în aprovizionarea solului cu acizi huminici şi fulvici, adică reface naturaleţea solului, distrusă de-a lungul anilor. Este, poate, pentru prima dată în municipiul Galaţi când se lucrează «ca la carte». Putem spune că este o premieră”, ne-a transmis acesta.
Tratamentul a fost aplicat majorităţii arborilor de pe Faleza Superioara, dar şi de pe strada Domnească şi din alte zone.
Conform datelor oficiale, anul acesta Gospodărire Urbană a plantat 2.147 de arbori şi a tăiat 1.479 de copaci uscaţi (corcoduşi, pruni, oţetari, vişini şi duzi).

Citit 1528 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2020 18:18

3 comentarii

 • postat de Nicu
  Miercuri, 16 Decembrie 2020 16:13
  86.124.206.***
  A trebuit sa ajunga director la Gospodarie Urbana, MARIA SA Dragos Magearu marele specialist in rame si ingrasaminte naturale ? Stiam ca ramele au rolul de a aera solul in care traiesc, nicidecum sa produca citez din declaratia lui Dragos Magearu "îngrăşământ obţinut cu ajutorul râmelor. „Este singurul obţinut pe cale naturală, foarte eficient în aprovizionarea solului cu acizi huminici şi fulvici, adică reface naturaleţea solului, distrusă de-a lungul anilor". NU importam si rame ? DE CE sa sapam groapa mai adance sa aiba radacinile unde sa se dezvolte, ami bine punem ramele sa aereze pamantul.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Mircea popescu
  Miercuri, 16 Decembrie 2020 14:03
  5.13.202.***
  Poate vin si pe la turnul de televiziune, vizavi de parc. Sunt cativa copaci uscati acolo , care prezinta pericol pentru circulatie, de ani buni.
  3
  9
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Miercuri, 16 Decembrie 2020 12:18
  86.34.180.***
  Nu vi se pare normal sa fi lucrat "ca la carte", cu teii uscati si cu toti ceilalti arbori distrusi definitiv pe acolo pe unde au trecut "doreii"? Cine plateste paguba produsa mediului ambiant, prin aceste taieri si distrugeri , din acest oras sufocat de praf si poluare?
  4
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.