Comisie disciplinară pentru consilierul PSD Gheorghe Bezman

Comisie disciplinară pentru consilierul PSD Gheorghe Bezman
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Sancţiunile care i se vor aplica lui Gheorghe Bezman, consilier local PSD, care a pus o altă persoană să voteze în locul său proiecte de hotărâre la şedinţa din 17 decembrie 2020 vor fi stabilite la anul. Tot în 2021, PSD ar putea decide dacă va lua măsuri împotriva lui Bezman, putând merge chiar până la retragerea sprijinului politic.
Situaţia celor zece proiecte de hotărâre, aprobate la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, cu votul unei persoane care nu deţinea calitatea de ales local, dar care a ridicat mâna în locul lui Bezman, a fost clarificată ieri. Consiliul Local a fost convocat în edinţă extraordinară on-line, iar consilierul USR Daniel Zinica a cerut clarificări preşedintelui de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache, cu privire la legalitatea deciziilor luate atunci cu votul unei persoane rămase necunoscute.
"A fost convocată o comisie disciplinară, care a analizat cazul, a propus măsuri de sancţionare, care vor trebui aprobate în prima şedinţă ordinară de anul următor. Iar hotărârile la care faceţi referire sunt perfect valabile, întrucât votul dlui Bezman a fost scăzut din cvorum şi nu a afectat validitatea hotărârilor", a precizat Enache.
În ceea ce priveşte eventualele sancţiuni de ordin politic, conducerea PSD va lua o decizie anul viitor, putând merge până la retragerea sprijinului politic, caz în care Bezman îşi va pierde mandatul de consilier.

Citit 3282 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 17:28

7 comentarii

 • postat de Poate vota soacra in locul meu?
  Luni, 04 Ianuarie 2021 14:53
  81.12.150.***
  Guvernul României
  Codul administrativ din 03.07.2019
  Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 555 din 05 iulie 2019.


  ARTICOLUL 139
  Adoptarea hotărârilor consiliului local

  (4) VOTUL CONSILIERILOR LOCALI este INDIVIDUAL și poate fi deschis sau secret.

  (5) Votul deschis se exprimă prin oricare din următoarele modalități:
  a) prin ridicarea mâinii;
  b) prin apel nominal, efectuat de președintele de ședință;
  c) electronic.

  SECȚIUNEA a 2-a
  Organizarea consiliului local
  ARTICOLUL 123
  (4) Președintele de ședință exercită următoarele atribuții principale:

  b) supune votului CONSILIERILOR LOCALI proiectele de hotărâri și anunță rezultatul votării, cu precizarea voturilor pentru, a voturilor împotrivă și a abținerilor numărate și evidențiate de secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în procesul-verbal al ședinței;

  QED !
  1
  3
  Raportează
 • Joi, 31 Decembrie 2020 20:26
  95.76.3.***
  @allahu akbar Ce înconjor al planetei visezi, măi, "inteligentule"?! Ai tras pe nas sulful emanat de artificii?!?!
  16
  5
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 31 Decembrie 2020 14:56
  5.13.128.***
  Retragerea sprijinului politic, in secunda 2 si inlocuirea cu urmatorul de pe lista. Punct.
  Comisia nu are ce sa constate, imaginile facand inconjurul planetei.
  N-are a face ca HCL-urile sunt valabile, problema e ca a fost viciata procedura de vot in sine, nu ca ati scazut voi votul din numarul total. Asta-i vrajeala de santier.
  6
  22
  Raportează
 • Joi, 31 Decembrie 2020 12:03
  78.96.82.***
  Mă adresez acum nimicului debusolat care-mi vorbește la pertu și-mi calomniază acronimul de persoană privată! Eu NU sunt persoană publică, și chiar dacă eram, este normal și civilizat să vorbești respectuos! Bine... tu ești de "driapta" (probabil pentru că scrii cu mâna dreaptă, că habar nu ai ce e aia doctrină, care e diferența dintre doctrinele de stânga și dreapta etc.) având în vedere cum scrii, cum te adresezi și nonsensurile pe care le transmiți... Bre... dacă ești frustrat, NU interesează pe NIMENI! Cară-te unde-ți place, dar preferabil NU în lumea civilizată întrucât locul tău este în cel mai bun caz în pădure!

  Privind moralitatea... Preetenaș... să vorbești de moralitate când tu și restul de "driapta" veți avea niște principii după care vă ghidați! Până atunci, ciocu' mic!

  PS Nu înțeleg deloc partea cu „babuin slugă”, dar probabil te referi la rudele tale ce curăță closeturi, extrag legume din pământ și satisfac clienți noapte pe șoseaua ce înconjoară orașul! Arată-le ceva respect dacă vrei să ai destui bani pentru a plăti internetul, care se scumpește! De abia aștept să rămâi fără el ca să nu mai poți comunica nonsensuri pe unde apuci! :D
  18
  10
  Raportează
 • postat de UBSD - Un babuin sluga, debusolat!
  Miercuri, 30 Decembrie 2020 19:11
  78.96.81.***
  Serios, bre?!!

  Fapta a fost comisa, si, chiar daca consecintele au fost inlaturate, pentru ca este normal, ramane partea morala, din pacate specifica PSD-lui de la facerea lui, adica 8 mai 1921!

  Pacat ca unii de dreapta nu obliga sa-si faca sepuco, cu propriile lor arme ideologige, de la Iliescu gandire!

  Daca asta-i Consiliu Local care sa conduca orasul in mod curat si legal, bunica mea este domnisoara la 97 de ani!

  Huo!
  9
  24
  Raportează
 • Miercuri, 30 Decembrie 2020 12:00
  95.76.3.***
  Trist... Foarte trist... Enorm de multă tristețe... A greșit și omul O DATĂ, mare brânză! Dar... ce nu pricep deloc este de ce atâta tevatură pe acest subiect?!?! Eu unul, ca social-democrat, nu sunt deloc iritat! Totodată, n-am auzit pe alții să fie... Mai mult, eu chiar mă bucur că s-a întâmplat una ca asta pentru că i-am văzut din nou pe ĂIA făcând spume la bot că bla-bla-bla-bla! La cât mai multe! Este, ÎNTOTDEAUNA, o delectare să vezi pe "atotștiutorii de driapta" luând foc!

  Nu în ultimul rând, citez: „hotărârile [...] sunt perfect valabile, întrucât votul dlui Bezman a fost scăzut din cvorum și nu a afectat(ă) validitatea hotărârilor”.

  PS Rog frumos conducerea PSD Galați să nu ia măsuri! Ăștia de "driapta" ce comentează nu au votat și nu vor vota PSD. Ba mai mult, au fost întotdeauna bădărani la adresa votanților și a membrilor de partid! Deci, la revedere, nicio sancțiune!
  46
  13
  Raportează
 • postat de CERCEL
  Miercuri, 30 Decembrie 2020 08:08
  136.255.148.***
  ca sa va dati seama cum se iau hotararile la Galati si nu numai. cata nesimtire.......
  7
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.