Parcul Industrial a rămas un simplu studiu de fezabilitate

Parcul Industrial a rămas un simplu studiu de fezabilitate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După cum ați putut afla din paginile cotidianului nostru, pe ordinea de zi a ședinței din data de 28 ianuarie a Consiliului Local Tecuci s-a aflat și un proiect de hotărâre privind participarea municipiului din nordul județului ca membru fondator la constituirea şi funcţionarea unui parc industrial, pe amplasamentul din incinta fostei UM 01589. Surpriză sau nu, hotărârea respectivă a picat la vot, iar reacțiile celor direct implicați nu au întârziat să apară.

O etapă depășită: "tot ce zboară se mănâncă"

Liderul formațiunii politice locale Uniunea Independentă pentru Tecuci (UIPT), Claudiu Gavril, afirmă că din cele 18 proiecte aflate pe ordinea de zi, "15 au fost votate, la două ne-am abținut și unul a fost respins (prelungirea transportului public)". Contactat telefonic de "Viața liberă", fostul candidat la Primăria Tecuci a menționat faptul că nu vede realizabilă crearea acestui parc industrial pe terenurile fostelor unități militare, în condițiile în care toată această suprafață se învecinează cu zone rezidențiale, cu case locuite de tecuceni. "Eu am depășit etapa vârstei în care tot ce zbura se și mânca. Pe scurt, din ce s-a prezentat în ședință, Primăria Tecuci este membru fondator. Întrebarea noastră firească, a fost dacă au cu cine să facă un parteneriat public privat?!? Care sunt celelalte firme ținând cont că valoarea terenului din zonă este de aproximativ 5.000.000 euro?!? Ce studiu s-a făcut înainte, pentru a se vedea concret nevoia acestui parc, ținându-se cont că în Galați este construit un parc industrial pe 22 ha, nefuncțional!!!", a adăugat Claudiu Gavril, pe pagina sa de Facebook.

PSD nu se opune dezvoltării Tecuciului...

La rândul său, liderul PSD Tecuci, Oliwer Drăgan, a menționat că nu se opune dezvoltării Tecuciului, în condițiile în care consilierii locali social-democrați au votat și vor vota proiectele bine documentate și realizabile, dar nu și pe cele fanteziste, care se rezumă doar la studii de fezabilitate și atât. Mai concret, în legătură cu Parcul Industrial, Oliwer Drăgan arată, pe pagina de socializare, că "cei care au propus proiectul respectiv ar trebui să fie atenți la ordinul 119/2014, articolele 5, 7, 13 și 14. Propunem ca zone pentru înființarea unui parc industrial, pe un alt amplasament, fie la ieșirea din Tecuci spre Focșani (zona Lukoil), unde UAT Tecuci deține teren, fie pe locația fostei IRA - Tecuci".

Idealismul unui primar mâhnit

De cealaltă parte a baricadei, inițiatorul proiectului, primarul liberal Lucian Costin, se declară revoltat, mâhnit și chiar furios de respingerea proiectului. "Am crezut că ne vom așeza la aceeași masă și vom lucra pentru binele orașului. Că lăsăm disputele politice și facem ceva pentru Tecuci. Se pare că sunt un idealist. Nu știu care sunt rațiunile pentru care consilierii PSD și UIPT au votat împotriva înființării unui Parc Industrial. S-au opus creării de noi locuri de muncă. S-au opus potențialilor investitori. Din răzbunare, din invidie, din propria neputință de a vedea binele orașului? Nu știu", a precizat Lucian Costin, pe Facebook. De altfel, într-un recent dialog telefonic, edilul-șef tecucean a ținut să ne precizeze că, în calitate de persoană ce vine din mediul de business, știe ce înseamnă negocierile. "Am dorit, ca de această dată, prin proiectul Parcului Industrial, să negociez bine pentru toți tecucenii, dar, deocamdată…", a adăugat Lucian Costin.

Nici de această dată nu ne dorim să fim noi cei care trag concluziile acestor dispute politice fără finalitate concretă pentru cetățenii urbei de pe malul Bârladului. Mai exact, le lăsăm acestora din urmă "plăcerea" de a se implica în motivarea aleșilor locali pentru a găsi soluții de îmbunătățire a condițiilor de trai în municipiul din nordul județului.
Citit 1979 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.