Lucrări în progres la depozitul de la Valea Mărului

Lucrări în progres la depozitul de la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Comisia Europeană a aprobat peste 77 de milioane de euro pentru proiectul Consiliului Judeţean (CJ) de gestionare a deşeurilor din judeţul Galaţi. Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea, Galaţiul implementează singurul proiect major din România pe zona de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor.

”Inclusiv comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat că această investiţie va îmbunătăți viaţa persoanelor din Galaţi şi va stimula mediul economic. După finalizarea lucrărilor, Galaţiul va fi cu siguranță un judeţ mai curat, iar aerul va fi mai puţin poluat, în condiţiile în care se respectă ultimele norme europene de protecţie a mediului. În plus, această investiţie înseamnă şi sute de noi locuri de muncă”, a arătat președintele CJ, pe pagina de socializare. Valoarea întregului proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro, diferenţa fiind acoperită cu fonduri ale Consiliului Judeţean Galaţi şi de la bugetul de stat.

Conform aceleiași surse, se lucrează în ritm alert la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului. Una dintre cele două subcelule este deja finalizată. ”90% dintre utilajele care vor fi folosite în cadrul depozitului ecologic au fost aduse deja la Valea Mărului. Doar valoarea acestor utilaje este de aproximativ un milion de euro. În plus, în Elveţia, unul dintre cei mai mari producători din domeniu realizează deja staţia de epurare, care va fi echipată cu ultimele tehnologii de mediu existente”, a mai precizat, de curând, Costel Fotea. Lucrări avansate sunt şi la partea de clădiri şi amenajare reţele.

Citit 3124 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.