Lucrări în progres la depozitul de la Valea Mărului

Lucrări în progres la depozitul de la Valea Mărului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Comisia Europeană a aprobat peste 77 de milioane de euro pentru proiectul Consiliului Judeţean (CJ) de gestionare a deşeurilor din judeţul Galaţi. Potrivit președintelui CJ, Costel Fotea, Galaţiul implementează singurul proiect major din România pe zona de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor.

”Inclusiv comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarat că această investiţie va îmbunătăți viaţa persoanelor din Galaţi şi va stimula mediul economic. După finalizarea lucrărilor, Galaţiul va fi cu siguranță un judeţ mai curat, iar aerul va fi mai puţin poluat, în condiţiile în care se respectă ultimele norme europene de protecţie a mediului. În plus, această investiţie înseamnă şi sute de noi locuri de muncă”, a arătat președintele CJ, pe pagina de socializare. Valoarea întregului proiect este de aproximativ 100 de milioane de euro, diferenţa fiind acoperită cu fonduri ale Consiliului Judeţean Galaţi şi de la bugetul de stat.

Conform aceleiași surse, se lucrează în ritm alert la depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Valea Mărului. Una dintre cele două subcelule este deja finalizată. ”90% dintre utilajele care vor fi folosite în cadrul depozitului ecologic au fost aduse deja la Valea Mărului. Doar valoarea acestor utilaje este de aproximativ un milion de euro. În plus, în Elveţia, unul dintre cei mai mari producători din domeniu realizează deja staţia de epurare, care va fi echipată cu ultimele tehnologii de mediu existente”, a mai precizat, de curând, Costel Fotea. Lucrări avansate sunt şi la partea de clădiri şi amenajare reţele.

Citit 2976 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 20:15

3 comentarii

 • postat de Terente...de la Galati
  Luni, 08 Martie 2021 12:57
  86.34.180.***
  Pt@una bucata...Esti ridicol, penibil, ce mai...un yesman 100%. Fara scrupule, fara materie cenusie, fara pregatire de vreun fel dar posesor de exceptionale calitati de lingau!
  10
  6
  Raportează
 • Luni, 08 Martie 2021 11:55
  95.76.17.***
  Felicitări domnului președinte Costel FOTEA!! Un adevărat OM (politic) care se gândește necontenit la dezvoltarea județului în timp ce nimicurile "de driapta" se laudă, printre altele, că acest proiect de management al deșeurilor le aparține... Dreptaci inutili care se laudă cu ce nu le aparține și unde au contribuit cu NIMIC!

  Terente... ești gelos că PSD, spre deosebire de pnl și usr-+, face treabă! Aiurezi tare... du-te la medic și fă-ți băgăjelul înainte! Sigur nu te vor lăsa să pleci doar după o simplă vizită! :D
  14
  9
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Luni, 08 Martie 2021 08:48
  86.34.180.***
  In nici-o investitie facuta pe perimetrul orasului si judetului Galati, nu exista criteriu de functionalitate si eficienta. Absolut toate cheltuielile facute de catre administratorii Galatiuli, sunt catre societati parazitare, care nu cheltuiesc cu parcimonie banul public. Nici o institutie menita sa supravegheze aceasta stare de lucruri, nu a prezentat vreun raport sau vreo luare de pozitie, fata de executiile execrabile ce au rezultat din acest dezmat pe bani publici.
  Sensuri giratorii prost concepute, semaforizare ridicola, lucrari la singurul pasaj facute de mantuiala, plantari de copaci pe faleza, facute la repezeala , fara nici o pregatire de specialitate; vom vedea in 30 de zile si efectele....mizerie, delasare, lucrari abandonate, cartiere aflate in secolul 19(Filesti!!!)
  In judet, toate drumurile sunt de nivelul Romaniei de acum 20 de ani, numeroase alte judete din jurul nostru ne-au luat-o cu mult inainte. Cu toate astea, ii tot dati inainte cu laude si osanale la adresa administratiei , care dupa parerea mea este principalul vinovat al tragediei in care se afla acest judet.
  14
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.