UPDATE O eroare de soft a lăsat străzile oraşului în beznă
Foto: Anca Melinte

UPDATE O eroare de soft a lăsat străzile oraşului în beznă
Imagine de pe strada Oțelarilor
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Numeroase străzi, dar şi zone întregi ale Galaţiului au fost lăsate fără iluminat public în seara de duminică, 21 martie 2021. Probleme au apărut, însă, după cum au reclamat cetăţenii, încă de sâmbătă seara, anumite zone fiind cufundate în întuneric. De vină, spune Primăria municipiului Galaţi, a fost o eroare de soft, motiv pentru care s-a intervenit pentru remediere inclusiv în cursul zilei de luni.

Întuneric de să-ţi vâri singur degetele în ochi, de asta au avut parte gălăţenii duminică, 21 martie 2021. La ora 19,00, una dintre cele mai circulate artere din oraş, strada Oţelarilor, dar şi străduţele adiacente erau cufundate în beznă. Situaţia nu era singulară! De pildă, pe grupul "Galaţi: Sesizările cetăţenilor!" de pe Facebook curgeau mesaje din partea gălăţenilor care se întrebau de ce au rămas în întuneric: Micro 39B, Piaţa Centrală, Calea Prutului, Micro 21, Micro 21, Micro 38, Ţiglina II, Micro 40, IC Frimu, Micro 17, Micro 13, Micro 19, Regiment 11 Siret, Faleza Inferioară, Mazepa II…

Nu puţini erau gălăţenii care reclamau că, de pildă, în Ţiglina II sau în Micro 39B, nici sâmbăta seara nu a funcţionat iluminatul stradal. Iar cartiere ca Aurel Vlaicu și Micro 40 s-au confruntat cu întunericul stradal încă de vineri seara!

Încercând să reclamăm situaţia, am apelat dispeceratul operatorului care se ocupă de mentenanţa iluminatului public în Galaţi - Flash Lighting Services, la numărul cu tarif normal 0751.586.462. Din păcate, am avut parte de cinci minute de audiţie muzicală, întreruptă periodic de mesajul "Te rugăm să aştepţi pentru a-ţi păstra prioritatea în preluarea apelului". Apel pe care, cel puţin în cazul nostru, nu l-a mai preluat nimeni. Alţi gălăţeni susţin că în două minute au putut discuta cu un operator. Poate că am fost noi mai ghinionişti, cine ştie!

Ce-a spus Primăria

Ca răspuns la sesizările gălăţenilor, duminică, la ora 20,00 pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Galaţi a fost postată următoarea informare: "În urma unei erori de soft, sistemul de iluminat public nu funcționează în diferite zone din oraș. Se intervine pentru remedierea problemelor apărute, astfel încât sistemul să revină la parametrii optimi în cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere".

După aproximativ o oră, municipalitatea a revenit cu precizarea că probleme similare privind iluminatul public sunt și în București, unde se utilizează același tip de ceasuri de aprindere.

Lumina s-a lăsat aşteptată cel puţin pe strada Oţelarilor, până la miezul nopţii. Alte străzi au continuat să aştepte lumina până a răsărit soarele. În schimb, alţi gălăţeni au semnalat că luminile au rămas aprinse şi după ce s-a făcut ziuă, întrebându-se, mai în glumă, mai în serios, dacă nu cumva se recuperează consumul de energie care ar fi trebuit înregistrat noaptea trecută.

La solicitarea noastră, administraţia locală a transmis că, într-adevăr, probleme privind iluminatul public au apărut în diverse zone ale oraşului încă de sâmbătă seara. Municipalitatea a dat asigurări că se intervine pentru remedierea problemelor şi că se fac eforturi ca după lăsarea serii iluminatul public să funcţioneze la parametri normali.


Numeroase străzi, dar şi zone întregi ale Galaţiului au fost lăsate fără iluminat public în seara de duminică, 21 martie 2021, iar la dispeceratul Flash Lighting Services nu a răspuns nimeni. Cel puţin asta am putut constata şi noi, dar şi gălăţenii care au apelat numărul cu tarif normal 0751586462 şi au avut parte de cinci minute de audiţie muzicală întreruptă periodic de mesajul „Te rugăm să aştepţi pentru a-ţi păstra prioritatea în preluarea apelului”. Apel pe care, cel puţin în cazul nostru nu l-a mai preluat nimeni.

Pe grupul „Galaţi: Sesizările cetăţenilor!” de pe Facebook au curs mesaje din partea gălăţenilor care se întrebau de ce au rămas în întuneric: Micro 39b, Piaţa Centrală, Calea Prutului, Micro 21, Micro 21, Micro 28, Ţiglina II, Micro 40, IC Frimu, Micro 17, Micro 13b, Micro 19, Regiment 11 Siret, Faleza Inferioară, Mazepa II…

Ca răspuns la sesizările gălăţenilor, pe pagina e Facebook a Primăriei municipiului Galaţi a fost postată următoarea informare: „În urma unei erori de soft, sistemul de iluminat public nu funcționează în diferite zone din oraș.

Se intervine pentru remedierea problemelor apărute, astfel încât sistemul să revină la parametrii optimi în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim pentru înțelegere”.

UPDATE. Primăria municipiului Galați transmite că probleme similare privind iluminatul public sunt și în București, unde se utilizează același tip de ceasuri de aprindere.

În galeria foto, imagini din cartierul Micro 39C, strada Ionel Fernic (credit foto: Marian Calestru):

Citit 6090 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.