Tancrad şi Lemacons vor moderniza aleea pietonală de la P-uri

Tancrad şi Lemacons vor moderniza aleea pietonală de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, asocierea Tancrad (lider) - ATU Consulting - Lemacons a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a zonei cuprinse între strada Navelor și Parcul "Elice".

Valoarea contractului încheiat este de 11.147.797 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimativă a licitaţiei fusese de 11.148.912 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire, "preţul cel mai scăzut". Durata contractului este de 18 luni, din care patru pentru proiectare şi 14 pentru execuţie.

Conform viziunii aprobate de aleşii locali, promenada de la P-uri ar urma să fie împărţită în trei zone: două pietonale şi o plaza. Pe lângă fântâni arteziene, bazine decorative, reamenajarea peisagistică a zonelor verzi, pavimente de granit, amplasarea unor plăci comemorative, a unor bolovani decorativi de calcar şi a unor pereţi care să spună istoria oraşului, intervenţiile impun schimbarea cotelor pietonalei, cu scări şi rampe continue pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Sistemul de iluminat pietonal şi arhitectural va face în aşa fel încât întreaga zonă să rămână "vie şi atractivă şi în timpul nopţii".

Citit 5008 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 22:35

11 comentarii

 • postat de Ion Ion
  Vineri, 26 Martie 2021 03:28
  5.14.144.***
  Formidabil! Toate comentariile sunt negative făcându-se referire la faptul ca lucrările vor fi executate de aceiași executanți care au făcut buleala de la pasaj, dar exista și aplaudaci ai acestora.
  Ochi de cal au în cap.
  6
  4
  Raportează
 • postat de Zola
  Vineri, 26 Martie 2021 00:12
  5.13.238.***
  O sa iasa aceasi lucrare proasta ca la Potcoava!
  Elemente de arhitectura slabe, culori proaste, executie de oras de duzina. Apreciem ca se face dar pentru nereusita de la Potcoava nu trebuia continuat sub nici o forma cu aceiasi arhitecti, peisagisti, etc.
  Probabil in jurul pomilor, vor fi puse aceleasi guri de canal, banci de proasta calitate inutilizabile, pomi uscati din start fara nici un viitor. Intr-un cuvant, va fi o noua lucrare in stil bataie de joc pt galateni!
  S-a inceput cu lucrarea de mantuiala de la parculetul dela nespalata, continuat cu zona Potcoava si acum aici.
  Sunt dezamagit! Orasul acesta nu are nici un viitor!
  2
  11
  Raportează
 • postat de Cetățean
  Joi, 25 Martie 2021 21:58
  46.97.176.***
  Să nu vină ăia să scoată fierul din armărură sau să pună linoleum pe jos că e mai ieftin.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Laur
  Joi, 25 Martie 2021 07:02
  62.231.94.***
  Sub pretextul modernizării, și cu argumentul de genul,, ce vrei domnule, este santier'' beneficiem de o bătaie de joc la modul general din partea firmelor constructoare și nu numai.
  1_Portiuni de străzi decopertate de asfalt și circulate intens, pline de gropi adânci, lăsate sa se adâncească pana la stadiul de a deveni impracticabile. De ce atâta bătaie de joc? De ce autobuzele alea noi trebuie sa treacă prin poligonul ăla de testare a articulațiilor? De ce noi trebuie ca să ne distrugem bunurile personale, trecând zilnic pe aceste porțiuni? De ce nu se pune macar o data la o luna un buldoexcavator sa îndrepte cu lama porțiunile respective? Măcar asa cu un sictir, sa mai vedem și noi ca totuși plătim și noi impozite.....
  2_In intersecțiile învecinate sau în străzile învecinate au fost făcute șanțuri, traversări, etc. Au fost umplute cu pământ și lăsate asa. În timp a plouat, au trecut mașini, nu mai este umplutura ci doar o groapa lungă în care ești nevoit sa ți bagi rotile mașinii. De ce nu mai trimiți un om cu o cupa de umplutura, sa completeze acolo, din când în când?
  3_Trecerile de pietoni, desființate temporar, lăsate într o mocirla, o cocoasa de pământ batatorita și asta este, treceți pe aici ca ultimii oameni, semnalizate
  cu trei table, garduri de plasa metalica, rudimentar și în bătaie de joc. În zonele respective la ore de varf vezi oameni în vârstă derutați, prinși în haosul respectiv, neștiind pe unde sa treacă,. Exemplu? Zona IIREG, General, Masnitza.... Mergi cu copiii la școală dimineață și îi încarci cu nămol pentru ca în mintea unora o pasarela sau pasaj pietonal provizoriu este doar o cupa de pământ intinsa, aruncată pe jos.
  4_Aceasta lucrare mai are un pic și ne întra și în case. În sensul ca se desfășoară la ferestrele noastre. În 3 metri distanță. Cu siguranță exista și un aviz de mediu, acceptat de firmele constructoare, o cerință în privința prafului, noxelor, etc. De ce nu exista un minim respect fata de cei care au norocul sa beneficieze de aceste lucrări sub fereastra lor? Când se usucă acest nămol, măcinat de mașini, utilaje,
  este imprastiat de vânt în toate direcțiile, vantura de mașini, îl respiram cu toții, îl ducem pe haine, intra pe ferestre, se așează peste tot în arealul respectiv și nu numai. De ce nu se stropește, periodic porțiunea peste care circula mașinile, autobuzele, utilajele, camioanele? De ce nu se montează o perie la un utilaj și se trece peste porțiunile de asfalt pline, pline cu praf, pietriș, pe ambele laturi? Porțiuni care sunt borfaite tot de firmele constructoare...
  Știu, vor fi mulți care vor spune ca ce doresc eu este ceva de domeniul fantasticului. Și ca la noi șantier înseamnă o cocina generalizata. Și ca la sfârșit vom admira kilometri întregi de granit, victorioși cu pământ în plămâni. Dar cei care mai știm cum stau lucrurile în legătură cu gesturile minime de normalitate, de respect, din partea firmelor constructoare, și ma repet MINIME, toate acestea sunt asumate și implica un cost. Pe care ei cred ca nu l meritam. Și nici copiii noștri nu l merită . Nici părinții noștri. Și nici angajații lor. Căci și ei respira și înghit același haos. Și mai stau cu borcanele în mana la pauza de masa pe marginea drumului în traficul ala și mănâncă. La asta se rezuma totul. La respect...
  3
  8
  Raportează
 • postat de Primărie de RAHAT!
  Miercuri, 24 Martie 2021 12:53
  81.12.149.***
  Incredibil...... Incredibil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Aceleasi firme nenorocite, TANCRAD si LEMACONS au ajuns să execute si această lucrare !!???
  Chiar trebuie sa iesim in stradă si să cerem DESFIINTAREA acestor firme sau RETRAGEREA de la orice LICITATIE PUBLICĂ???

  P.S. La fel ca şi la Potcova de Aur, nici aici nu se regăsesc PISTE pentru BICICLIŞTI ! Oare unde vom putea să ne plimbăm cu bicicletele sau trotinetele prin Galaţi până la urmă? Este în stare Primăria să facă o hartă cu circuitele întregi în acest oraş?
  4
  13
  Raportează
 • postat de dragos
  Miercuri, 24 Martie 2021 08:41
  5.2.209.***
  superb! aceleasi firme care au facut de mantuiala si zona potcoava centru... primar bun avem!
  4
  14
  Raportează
 • postat de magis
  Miercuri, 24 Martie 2021 08:32
  89.121.200.***
  in 30 Martie 2018, Viata Libera scria: https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/106453-contract-de-2,39-milioane-de-euro-pentru-zona-centrala-a-orasului-galati
  Sa intelegem ca lucrarea a fost tinuta la cald pentru vesnicii Tancrad si Lemacons/Vega - eternele firme de casa ale primariei?
  Si asta in loc sa fie penalizate pentru neexecutarea contractului si sa fie eliminate de la alte licitatii ulterioare?
  Aleea ar fi trebuit sa fie gata cel tirziu la finele anului 2019
  4
  11
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Miercuri, 24 Martie 2021 08:00
  5.13.225.***
  "Suveicile" rosii, de spalat bani ale partidului mereu in fruntea licitatiilor ( ca paduchii )...."Te'nGard" si "Lemne-nCos" au facut dezastru, pe unde au trecut...Fortza psd !!!
  5
  12
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 24 Martie 2021 00:33
  86.124.200.***
  .C. Lemacons S.R.L. Galati este una si aceeasi firma care a executat lucrarea “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră in termen de 4 luni, termen prevazut in contractul incheiat cu Primaria Municipiului Galati cu nr. 47094/13.04.2016 in valoare de 3.388.039,95 lei cu TVA ?
  Vezi poza “https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/147916-inca-sase-luni-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera”.
  Cred ca lucrarea de modernizare a zonei cuprinse între strada Navelor și Parcul “Elice” a promenadei de la P-uri va fi executata la aceleasi standarde de calitate ca si artera de legatura intre B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră.
  6
  26
  Raportează
 • postat de Blade
  Marți, 23 Martie 2021 23:46
  89.137.231.***
  Chiar nimeni din institutiile statului nu se sesizeaza din oficiu la aflarea incredintarii in serie mereu acelorasi societati, de lucrari din banul public?
  Nu ca asta ar fi probleama, dar tot ceea ce au facut aceste firme de casa, este prost executat si teribil de scump, iar lucrarile se executa in termene nerespectate, cu efecte dintre cele mai daunatoare mersului activitatii cotidiene in oras. Toate acestea ating atingere grava, bunei functionari a multor firme, care sunt nevoite sa-si suspende activitatea, sau mai rau chiar sunt bagate in faliment. Cum altfel, iti poti imagina , ca intr-un magazin precum zecile din cele din interesectiile Siderurgistilor cu strazile care o traverseaza, mai poate intra un client , cu santurile, noroaiele si multitudinea de pericole care te pandesc la fiecare metru din cei peste 4/5 km , care arata dupa 2 ani de 'lucrari' ca dupa bombardament?
  Suntem tratati ca niste animale, nu exista pic de respect fata de locuitorii acestui oras; de asta pleaca tineretul pe capete. Nu mai avem viitor.
  9
  33
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 23 Martie 2021 23:11
  5.13.134.***
  Am retinut un singur lucru: granit care de fapt este un composit. In traducere libera: sa vezi betoane !!!

  P.S. Si nelipsitele borduri !!!
  9
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.