Încă 3,6 tone de caras la balta Zătun

Încă 3,6 tone de caras la balta Zătun
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Balta Zătun va fi populată cu 3,6 tone de peşte. "De câţiva ani încoace, populăm balta Zătun de cel puțin două ori pe an. În 2020, s-au adus șase tone de caras şi crap, iar acum balta va fi populată cu alte câteva tone de caras", a precizat președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

Valoarea totală a investiţiei este de 31.200 de lei (cu TVA), transportul fiind inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 4 aprilie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Ultima populare a avut loc în octombrie 2020.

Începând de luni, 5 aprilie, balta, care nu intră sub incidența reglementărilor cu caracter general privind prohibiția, va fi deschisă, însă doar pescarilor, în condițiile restricțiilor impuse de starea de alertă. Intrarea va costa 60 de lei/zi, existând norme cu privire la numărul sculelor de pescuit, precum și a cantității de pește cu care se poate pleca. Totodată, calea de acces către balta Zătun (DJ 251E) ar urma să intre într-un program de mici reabilitări, de îndată ce vremea o va permite.

Citit 2880 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 22:26

2 comentarii

 • Joi, 25 Martie 2021 12:00
  95.76.3.***
  mm, ar fi bine să te informezi înainte de a arunca cu noroi! Domnul Fotea are un plan bine organizat de mult timp, iar realizarea acestuia depinde de fondurile acordate de guwerner. Dacă nu poate amenaja o zonă cu fonduri europene, fie este proprietate privată, fie este în proprietatea statului, așa cum a transmis într-un interviu recent cu domnul Rugină.

  PS Bugetul CJ Galați este mai mic cu 25-30 milioane euro față de 2019! În 2021, vor exista mai puține proiecte demarate, având în vedere că trebuie finanțate cele deja începute - muzeul, centura, sera de plante tropicale etc. Să mulțumim dreptacilor "inteligenți"! Cică rromânia "normală"...
  6
  3
  Raportează
 • postat de MM
  Joi, 25 Martie 2021 11:34
  5.13.145.***
  Nea fOTEA, dar balta de la fosta Sere Galați când ai de gând s-o amenajezi pt pescuit și recreere?
  Hai că se poate amenaja și această baltă cu fonduri europene!
  Să-ți mai spun că dacă ai amenaja și moderniza și Brateșul, tot cu fonduri europene, s-ar putea organiza și concursuri de pescuit cel puțin la nivel național pe Brateș și ai mai crea și locuri de muncă.
  5
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.