Încă 3,6 tone de caras la balta Zătun

Încă 3,6 tone de caras la balta Zătun
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Balta Zătun va fi populată cu 3,6 tone de peşte. "De câţiva ani încoace, populăm balta Zătun de cel puțin două ori pe an. În 2020, s-au adus șase tone de caras şi crap, iar acum balta va fi populată cu alte câteva tone de caras", a precizat președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.

Valoarea totală a investiţiei este de 31.200 de lei (cu TVA), transportul fiind inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 4 aprilie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Ultima populare a avut loc în octombrie 2020.

Începând de luni, 5 aprilie, balta, care nu intră sub incidența reglementărilor cu caracter general privind prohibiția, va fi deschisă, însă doar pescarilor, în condițiile restricțiilor impuse de starea de alertă. Intrarea va costa 60 de lei/zi, existând norme cu privire la numărul sculelor de pescuit, precum și a cantității de pește cu care se poate pleca. Totodată, calea de acces către balta Zătun (DJ 251E) ar urma să intre într-un program de mici reabilitări, de îndată ce vremea o va permite.

Citit 3103 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.