Sprijin de 1.000 de lei pentru nou-născuţii Galaţiului. Amendamente PNL şi USR acceptate de primarul Ionuţ Pucheanu
Foto: captură-video Facebook/Marian Calestru

Sprijin de 1.000 de lei pentru nou-născuţii Galaţiului. Amendamente PNL şi USR acceptate de primarul Ionuţ Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Acordarea unui stimulent financiar pentru copiii nou-născuţi, în cuantum de 1.000 lei net/copil nou-născut, a fost aprobată de consilierii locali după aproape 40 de minute de discuţii şi amendamente. Interesant este că iniţiatorul acestui proiect, primarul Ionuţ Pucheanu, a acceptat amendamentul depus de grupul PNL, dar şi o parte dintre modificările propuse de grupul USR PLUS.

„Se aprobă acordarea unui stimulent financiar pentru copiii nou-născuţi, în cuantum de 1.000 lei net/copil nou-născut”, prevede hotărârea votată miercuri, 31 martie, de Consiliul Local. Stimulentul financiar pentru copiii nou-născuţi va fi acordat de către Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Galaţi, conform unei Metodologii.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, este necesară îndeplinirea cumulativă a unor condiţii. Cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi de cel puțin un an înainte de data nașterii copilului. Nașterea copilului este înregistrată la o maternitate de pe teritoriul României, după cum a propus grupul PNL, prin vocea consilierei Anamaria Hărăbor. Proiectul iniţial se referea doar la copiii născuţi în maternităţile de pe raza teritorială a municipiului Galaţi.

De asemenea, părinţii sau părintele trebuie să depună cererea în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data externării mamei, dar nu mai mult de 90 de zile de la naștere, termen extins în urma amendamentelor USR şi PNL.Solicitanţii nu trebuie să aibă datorii restante la bugetul local.

Consilierii USR PLUS au formulat o serie de amendamente prin care a fost simplificată procedura pe care trebuie să o urmeze părinţii pentru a solicita acest stimulent financiar, debirocratizarea fiind posibilă prin comunicarea instituţională. Amendamente care au fost acceptate de primar, în ciuda rezervelor manifestate de viceprimarul PSD Sorin Enache.

„Hai că aţi trăit s-o vedeţi şi pe asta, să mă fi făcut avocatul celor de la USR”, a glumit Ionuţ Pucheanu în plenul şedinţei.

Scopul acordării stimulentului financiar este de a oferi un sprijin familiilor cu domiciliul în Galaţi pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare copil nou-născut.

Citit 1986 ori Ultima modificare Vineri, 02 Aprilie 2021 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.