Cooperare transfrontalieră între România și Republica Moldova

Cooperare transfrontalieră între România și Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autoritățile vamale din România și Republica Moldova au convenit asupra unui set de acțiuni menite să consolideze cooperarea transfrontalieră între cele două state, în cadrul unei întrevederi între șefii autorităților vamale din cele două state, Marcel Simion Mutescu și Sergiu Burduja, care a avut loc la Chișinău. Principalele subiecte discutate au fost implementarea și actualizarea planului de colaborare bilaterală, reabilitarea infrastructurii celor mai tranzitate posturi vamale, conceptul privind procedurile de vămuire comună și intensificarea măsurilor de protecție la frontieră împotriva COVID-19.

Oficialii celor două state au convenit să fie dezvoltate noi mecanisme de schimb al informațiilor, astfel încât să fie asigurată operativitatea comunicării în vederea prevenirii eventualelor fraude vamale. S-a discutat și despre stadiul de implementare a proiectului major de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea punctelor de trecere Sculeni, Leușeni-Albița și Giurgiulești. În contextul demarării în scurt timp a lucrărilor de reconstrucție la postul vamal Sculeni, a fost propusă redirecționarea traficului spre punctul de trecere al frontierei Lipcani-Rădăuți Prut.

La final, părțile au semnat și un plan de acțiuni în scopul intensificării măsurilor de protecție la frontieră împotriva COVID-19, dar și în vederea fluidizării traficului de Sărbătorile Pascale, în cazul în care se va înregistra un număr mai mare al mijloacelor de transport în vămi.

Citit 1356 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 10:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.