Încă șase autobuze hibrid completează flota Transurb

Încă șase autobuze hibrid completează flota Transurb
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Celor două autobuze hibrid, care circulă deja pe traseul 105, li se vor alătura încă şase asemenea mijloace de transport noi şi moderne. Acestea au sosit deja la Galaţi și vor intra în circulație peste aproximativ două săptămâni, după procedurile de înmatriculare.

Cele şase autobuze hibrid fac parte din lotul de 20 achiziţionate de Primăria Galaţi de la Solaris Bus&Couch, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei fără TVA. Primăria estimează că până la sfârșitul lunii aprilie a acestui an furnizorul va livra întregul lot.

Noile autobuze model Urbino 12 Hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 de călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Garanţia noilor mijloace de transport este de trei ani.

Administraţia locală precizează că până acum au ajuns la Galați 85 de mijloace de transport noi și moderne.

Citit 1984 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 10:42

2 comentarii

 • postat de Golum
  Marți, 06 Aprilie 2021 08:43
  5.13.244.***
  Au consum de combustibil, totul depinde de trafic care e infernal in oras , incarcatura autobuzului , starea drumului , conditiile drumului parcurs ,etc
  1
  7
  Raportează
 • postat de otobus
  Marți, 06 Aprilie 2021 08:00
  78.96.59.***
  Sa le bage cat mai repede pe trasee pentru ca lumea asteapta de tampeste dimineata autobuzele in statii sa mearga la munca. Cum iti explici ca, cu toate invartelile facute, dimineata stai 30 de minute si nu vine niciun autobuz pe Siderurgistilor pe directia Micro 40-centru ? Nu ai nicio alternativa de transbordare si statiile sunt aglomerate.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.