Stadiul lucrărilor la situl arheologic Tirighina - Barboși

Stadiul lucrărilor la situl arheologic Tirighina - Barboși
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Punerea în valoare a sitului arheologic Tirghina-Barboși se află în desfăşurare, pe bani europeni. Conform Primăriei Galaţi, până acum s-au derulat lucrări de pregătire a terenului, s-au amplasat majoritatea piloților forați (90 la sută) și se lucrează pentru stabilizarea taluzului, unde se vor face și plantări.

Contractul de lucrări a fost încheiat, în noiembrie anul trecut, cu firma Rovis Lider SRL Galați, are o durată de 24 de luni şi o valoare de 18.598.716 de lei cu TVA.

Lucrările aferente obiectivului constau în: lucrări de conservare-restaurare vestigii arheologice antice și interbelice; construire structuri de protecție a vestigiilor arheologice - permanente și temporare și construire muzeu de sit cu punct de informare; amenajări exterioare pentru acces la monumentul istoric - drum acces sit, alei de circulație pietonală; amenajări pentru sugestii configurații istorice - trasee fortificații, circulații antice, prelucrări ale terenului - ramblee circulații pietonale, împrejmuire, balustrade și plantații; lucrări pentru iluminat exterior arhitectural și peisagistic; lucrări de protejare a taluzurilor - protecție antierozională.

Pentru restaurarea, conservarea, dotarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Primăria a atras bani europeni. Valoarea totală a proiectului este de 22.328.395 de lei, din care contribuția de la bugetul local se ridică la 13.745.249 de lei.

Citit 2845 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.