Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
6 comentarii

Punerea în valoare a sitului arheologic Tirghina-Barboși se află în desfăşurare, pe bani europeni. Conform Primăriei Galaţi, până acum s-au derulat lucrări de pregătire a terenului, s-au amplasat majoritatea piloților forați (90 la sută) și se lucrează pentru stabilizarea taluzului, unde se vor face și plantări.
Contractul de lucrări a fost încheiat, în noiembrie anul trecut, cu firma Rovis Lider SRL Galați, are o durată de 24 de luni şi o valoare de 18.598.716 de lei cu TVA.
Lucrările aferente obiectivului constau în: lucrări de conservare-restaurare vestigii arheologice antice și interbelice; construire structuri de protecție a vestigiilor arheologice - permanente și temporare și construire muzeu de sit cu punct de informare; amenajări exterioare pentru acces la monumentul istoric - drum acces sit, alei de circulație pietonală; amenajări pentru sugestii configurații istorice - trasee fortificații, circulații antice, prelucrări ale terenului - ramblee circulații pietonale, împrejmuire, balustrade și plantații; lucrări pentru iluminat exterior arhitectural și peisagistic; lucrări de protejare a taluzurilor - protecție antierozională.
Pentru restaurarea, conservarea, dotarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Primăria a atras bani europeni. Valoarea totală a proiectului este de 22.328.395 de lei, din care contribuția de la bugetul local se ridică la 13.745.249 de lei.

Citit 1429 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 00:46

6 comentarii

 • postat de macarie banu Vineri, 09 Aprilie 2021 11:53 78.96.82.*** Link la comentariu
  1
  0

  asa,asa.....dar de celebrul Cavou Roman ce se mai aude?!...au distrus o parcare imensa atat de necesara in cartier iar acum totul,inconjurat de un gard hidos,a ajuns o superba groapa de gunoi.Inca nu miroase foarte tare dar sa asteptam sa mai creasca temperaturile.....

  Raportează
 • postat de Stefan Justin Joi, 08 Aprilie 2021 19:28 81.196.138.*** Link la comentariu
  0
  1

  De ce sunt "Dorei" pe un sit arheologic de mare importanta?

  Raportează
 • postat de io Joi, 08 Aprilie 2021 10:41 5.14.140.*** Link la comentariu
  1
  5

  Probabil sa va face in bataie de joc restaurare ...ca la Capidava cu gresie/faianta samd....cine stie cat distrug cu excavatoarele in site-ul arheologic....bani sa iasa.

  Raportează
 • postat de Maria Miercuri, 07 Aprilie 2021 21:07 89.136.0.*** Link la comentariu
  3
  8

  Cand DNA moare dar nu se preda la Galati (desi nu credem ca exista asa ceva), firme precum rovis, vega si alte "bilute scoase din tancrad - vega-criomec-dataconsult-si restul din topul celor ce au obtinut contracte din bani publici in ultimii 30 de ani, cu denumiri schimbate, dar administratorii dinozauri ramasi gen durbaca, stancu, istrate etc") politrucii de toate culorile prospera, iar cetatenii de rand sunt nevoiti sa lucreze afara pe bani europeni!

  Raportează
 • postat de dacii si romanii Miercuri, 07 Aprilie 2021 20:48 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  10

  O lucrare fara sens deoarece castrul roman nu prea mai exista. A fost acum 25-30 ani in stare mai buna dar l-au lasat sa se distruga. Avea pe atunci si un arc de cerc foarte interesant si mai arata a ceva. Trebuie lasat loc de privit . E o panorama superba. Daca se pune ciment acolo zona se distruge si nu mai are niciun farmec.

  Raportează
 • postat de Terente Miercuri, 07 Aprilie 2021 13:20 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  10

  Sperăm ca măcar la această lucrare Primăria să nu-şi bată joc de imaginea Galaţiului, de cultura şi istoria acestui loc!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro