Unde şi când va începe atribuirea locurilor de parcare în municipiul Galați

Unde şi când va începe atribuirea locurilor de parcare în municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că nu se pot primi deocamdată cereri de atribuire a locurilor în parcările rezidențiale, întrucât regulamentul de atribuire nu a fost încă aprobat de Consiliul Local. "Atribuirea se va organiza pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunțate perioade diferite de desfășurare", precizează municipalitatea.

Nu este prima dată când scriem că Primăria municipiului Galaţi este asaltată cu cereri de atribuire a locurilor de parcare formulate de cetăţeni. Solicitările au venit ca urmare a faptului că proiectul unui regulament privind atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă a fost postat pe portalul municipalităţii. Conform Primăriei, el se află în continuare, conform procedurilor legale, în consultare publică, până la sfârșitul lunii mai, fiind disponibil AICI.

După această etapă, proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local.

"Regulamentul va stabili modul de organizare și funcționare a sistemului de parcare în parcările de reședință în municipiul Galați și are drept scop asigurarea desfășurării fluente și în siguranță a circulației pe drumurile publice, asigurarea parcării autovehiculelor în condiții de siguranță, decongestionare a traficului și protejarea pietonilor prin asigurarea unor condiții corespunzătoare de deplasare pe trotuare", precizează municipalitatea.

"Strategia privind parcările la nivelul municipiului Galați are la bază o organizare zonală, în etape, a suprafețelor de teren pretabile pentru amenajarea ca parcări de reședință. Astfel, la această dată se realizează marcarea și inscripționarea locurilor de parcare în cartierul Micro 18, acțiunea continuând ulterior în unele zone din Mazepa I și II, Țiglina II și Micro 21.

După finalizarea marcării și inscripționării, demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunțată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afișare la sediul primăriei, afișare la intrarea în bloc, publicarea pe pagina de internet www.primariagalati.ro și pe rețelele de sociale). Atribuirea se va organiza pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunțate perioade diferite de desfășurare", transmite Primăria Galaţi.

Citit 7257 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Mai 2021 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.