„După criza economică, urmează criza locurilor de cerşit”

„După criza economică, urmează criza locurilor de cerşit”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PSD, solidar cu pensionarii * La Galaţi, reducerea cheltuielilor guvernamentale ar putea avea ca efect pierderea mult-promiselor bazine de polo şi construcţia de noi locuinţe ANL * Dacă se va tăia subvenţia la căldură, la un apartament cu două camere se vor plăti aproximativ 200 de lei în plus faţă de iarna trecută, în fiecare lună *

PSD Galaţi a ieşit ieri la rampă ca să-şi exprime solidaritatea faţă de pensionarii care au protestat. Purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brînzan (FOTO), a condamnat „măsurile criminale pe care le ia guvernul Traian Băsescu, condus de marioneta sa, Emil Boc”:

„Este jignitor pentru bătrâni că după munca de-o viaţă sunt în imposibilitatea de a trăi de azi pe mâine pentru că e foarte greu când ai o pensie de 1000 de lei, considerată nesimţită, să fii nevoit să trăieşti cu 800 de lei pe lună”.

„Ne pare rău că dl Băsescu, după ce a anunţat măsurile de criză, a fost nevoit să-şi anuleze vizita la Galaţi, i-a fost jenă să dea ochii cu gălăţenii, cu bătrânii care au ieşit în stradă”.

„La cât de profesionişti sunt actualii guvernanţi ne aşteaptă şi creşterea TVA şi ridicarea nivelului cotei unice de impozitare”.

„Pe români îi paşte o nouă criză, criza locurilor bune pentru cerşit pentru că asta e singura soluţie pentru bătrâni, pentru mame, persoanele cu handicap, să-şi găsească un loc într-o zonă mai aglomerată, pentru a cerşi”, a spus Brânzan.

PSD are deja un set de 10 măsuri pentru ieşirea din criză.

Extincţie socială

Potrivit viceprimarului PSD Nicuşor Ciumacenco, asistăm la a doua tentativă de extincţie socială în România: măsurile luate de actualul guvern nu fac decât să prăbuşească sistemul social.

Vicele a povestit că zeci de oameni vin în audienţă şi spun că nu mai pot plăti dările la întreţinere şi către stat.

Ciumacenco şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la tăierea subvenţiilor la căldură: „Nu îmi pot imagina ce se va întâmpla! În prezent, preţul mediu de producere pentru transport şi furnizare a gigacaloriei este de 278 de lei pe gigacalorie, populaţia plătind în schimb doar 161 de lei, diferenţa fiind acoperită din subvenţie”.

„Dacă se va tăia subvenţia, la un apartament cu două camere se vor plăti la iarnă aproximativ 200 de lei în plus în fiecare lună”, a spus Ciumacenco.

Vicele a admis că e posibil ca reducerea cheltuielilor pe toate sectoarele să aibă ca efect ratarea şanselor de a avea două bazine de polo sau noi locuinţe ANL, chiar dacă aceste investiţii ne-au fost promise de Guvern.

Cine are soluţia?

Întrebat dacă PSD ar putea să rezolve situaţia de criză venind la guvernare, Claudiu Brînzan a declarat: „Poate dacă am fi câştigat alegerile în iarnă şi am fi avut un guvern social-democrat, nu am fi ajuns în această situaţie”.

„Nu ştiu ce se mai poate face la acest moment şi ce guvern ar mai putea să salveze România pentru că e clar în acest moment că domnii de la PDL au terminat banii, nu mai au de unde să dreneze bani către propriile firme de partid şi apelează la această haiducie la indigo, luând de la săraci pentru a da firmelor clientelare”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Citit 1448 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.