UNPR vrea să schimbe faţa Galaţiului

UNPR vrea să schimbe faţa Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Afirmă Dan Dobrea (FOTO), preşedintele organizaţiei judeţene a UNPR Galaţi * La cârma organizaţiei municipale a UNPR Galaţi se află rectorul Viorel Mânzu * Senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă – vicepreşedinte la nivel naţional al UNPR *

Cel mai nou partid de pe scena politică românească, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), are rădăcini puternice la Galaţi. La vârful tinerei formaţiuni politice de centru-stânga, lansate de 1 Mai, se află gălăţeni cu notorietate, în majoritate foşti social-democraţi. Dan Dobrea, liderul judeţean al UNPR Galaţi ne-a acordat un interviu:  

- Domnule preşedinte Dan Dobrea, câţi membri are în prezent UNPR la Galaţi şi ce i-a determinat să se înroleze în partid?

- Avem 200-300 de membri la Galaţi, iar la nivelul judeţului sunt între 600-700. Dezamăgirile acumulate de cetăţenii judeţului faţă de ceea ce înseamnă clasa politică actuală i-au făcut să caute alte soluţii, respectiv să spere că un nou partid apărut va reuşi într-o cât mai mare măsură să facă ceea ce nu s-a reuşit în ultimii 20 de ani. E un deziderat frumos, nu ştiu în ce măsură vom reuşi să rezolvăm problemele existente.

- UNPR a fost catalogat drept „partid al nemulţumiţilor”. De unde provin membrii UNPR Galaţi?

- Fiind un partid de centru-stânga, mare parte din membri provin din PSD şi PNL. Este un partid al nemulţumiţilor, dar nu neapărat al nemulţumiţilor din PSD sau din PNL. Este un partid al celor care îşi doresc ceva mai mult.

- Sunteţi liderul organizaţiei judeţene a UNPR Galaţi, dar aveţi deja experienţă politică şi guvernamentală.

- Am fost vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, până în 2004, membru în Biroul Permanent Judeţean al PSD. Din 2005 nu am mai activat pe scena politică, din motive personale.

Am fost director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi – parte a Direcţiei de Ape Prut, timp de patru ani şi jumătate. Anterior, am avut propria afacere, iar acum sunt director al filialei unei societăţi de asigurare, Omniasig Galaţi.

- De ce tocmai acest partid tânăr şi nou?

- Pentru că suntem încă tineri, pentru că ne dorim să dovedim că se poate face politică şi altfel, şi chiar ne dorim ca România copiilor noştri să fie România în care noi am fi dorit să trăim altfel.

Din cauză că mediul politic în ultimii 20 de ani nu a făcut mare lucru să schimbe faţa acestei ţări, încercăm să dovedim că putem să facem politică şi altfel, mai mult în slujba cetăţeanului, şi mai puţin în slujba sau folosul nostru.

- Care sunt numele de notorietate ale Galaţiului înscrise în UNPR?

- Unul dintre prietenii şi colegii mei este Viorel Mânzu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, liderul organizaţiei municipale a UNPR Galaţi şi secretar executiv în Biroul Permanent Naţional. Este un om cu sufletul mereu tânăr, care are foarte multe idei progresiste, şi a dovedit-o schimbând faţa Universităţii.

Senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă este vicepreşedinte la nivel naţional al UNPR şi răspunde de Euroregiunea Sud Est. Vergiliu Vals, fostul director Electrica, Florin Spătaru, directorul executiv al Şantierului Naval, Georgică Neculai sunt membri în UNPR.  

- Ce vrea să facă UNPR pentru Galaţi?

- Aşa cum a spus dl preşedinte executiv Gabriel Oprea şi dl preşedinte Marian Sârbu, UNPR este un partid format din oameni care îşi doresc să nu promită ceea ce nu pot să şi realizeze.

Dorim să schimbăm faţa acestui oraş care, din păcate, a stagnat în ultimii 20 de ani din punct de vedere economic, social, şi are foarte multe probleme. Sunt oameni care au părăsit şi părăsesc în continuare platforma Combinatului, ceea ce ridică şi va ridica mari probleme sociale. Avem şi la Şantierul Naval Damen mari probleme.

Ne dorim să avem un oraş frumos şi curat, în care copiii noştri să se poată juca, un oraş în care să atragem investiţii străine, cu alte cuvinte, să avem un oraş prosper.

Nu putem promite că vom şi realiza tot ceea ce ne-am propus, dar credeţi-mă că toţi vom încerca să schimbăm faţa Galaţiului, în măsura în care electoratul ne va acorda încrederea necesară.

- De ce ar avea oamenii încredere într-un partid nou-născut mai mult decât au avut în PSD, PNL, PDL?

- Suntem un partid care îşi doreşte să ajungă la un consens naţional cu tot ceea ce înseamnă forţe politice care îşi propun progresul acestei ţări. Oamenii ar trebui să aibă încredere în noi pentru că s-a demonstrat în ultimii 20 de ani cum clasa politică suferă de anumite deficienţe.

Nu ştiu dacă cei care au constituit acest partid, care sunt actualmente membri sau cei ce vor veni vor reuşi să repare greşelile făcute de către întreaga clasă politică, dar credeţi-mă că oamenii vin în UNPR conştienţi de greşelile care au fost făcute şi dorind să nu le mai repete. Iar oamenii care îşi vor arăta încrederea în noi vor avea mulţumirea că au ales bine.

- UNPR este viitorul partid al preşedintelui Traian Băsescu?

- Nu este partidul dlui preşedinte Traian Băsescu şi nici viitorul său partid. Cu tot respectul pentru domnia sa, este un partid care îşi doreşte progresul României în primul rând; respectăm instituţia preşedintelui, oricare ar fi acel preşedinte.

- De ce nu aţi ales PDL?

- Ne dorim şi consider că am şi demonstrat-o, atât eu, cât şi colegii mei din Parlamentul României, că nu suntem un partid de oportunişti. Dacă am fi fost oportunişti, probabil că ne-am fi regăsit în alte partide, şi în special în partidul care se află la guvernare acum.

Citit 2046 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.