S-a aprobat Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare. Cât va fi tariful de bază, pe an, al abonamentului 

S-a aprobat Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare. Cât va fi tariful de bază, pe an, al abonamentului 
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Regulamentul de atribuire a locurilor în parcările de reşedinţă din municipiul Galaţi a fost aprobat în ședința Consiliului Local de joi, 24 iunie 2021. Documentul stabilește modul în care va fi organizat și va funcționa acest sistem pentru parcările de reședință din oraș.

Potrivit hotărârii, tariful de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reședință va fi în cuantum de 120 lei/an. Perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de cinci ani, primul an fiind considerat anul următor organizării procedurii de atribuire. Anual, abonamentele atribuite se vizează, după achitarea tarifului de bază pentru utilizarea locului de parcare în parcarea de reședință, respectiv suma rezultată în urma procedurii de atribuire prin licitație.

Conform Primăriei Galaţi, în cazul în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu sau reședință sau atunci când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulți locatari, atribuirea se va face prin licitație publică, iar prețul de pornire este tariful de bază stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Galați.

"Atribuirea locurilor de parcare urmează să fie făcută în baza unei organizări zonale. În plus, procesul se va face în etape, după identificarea suprafețelor de teren ce se pretează pentru amenajarea ca parcări de reședință.

Solicitările de atribuire a unui loc de parcare se vor putea depune doar după finalizarea marcării și inscripționării locurilor disponibile, iar demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunțată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afișare la sediul Primăriei, afișare la intrarea în bloc, publicarea pe site-ul Primăriei și pe rețelele sociale)", precizează municipalitatea, într-un comunicat de presă.

Atribuirea se va face pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunțate perioade diferite de desfășurare. "Vor putea beneficia contra cost de un loc de parcare rezidențial doar persoanele cu reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi, au în proprietate un autovehicul cu inspecția tehnică periodică valabilă, asigurarea RCA valabilă și este declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei municipiului Galați, fără obligații de plată", transmite Biroul de presă al administraţiei locale.

Citit 5155 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iunie 2021 01:13

19 comentarii

 • postat de ro
  Vineri, 25 Iunie 2021 23:53
  5.13.156.***
  Fiti fara grija, toate locurile se vor vinde: la pret normal sau la suprapret, oricum ii convine primariei. Bani in plus pentru "nevoile alesilor".
  Locurile de parcare oricum nu sunt mai multe, restul care nu cumpara sau nu liciteaza va parca tot unde parcheaza si acum: unde gaseste loc. Adica pe stradute nemarcate sau pe trotuare. Evident ca tot aceleasi masini pe care le vedeti acum vor parca si de acum inainte in zona rezidentiala: cele de serviciu, cele peste 3.5 tone si cele care sunt mai mult decat una de familie.
  Cu alte cuvinte este o noua pacaleala trasa cetatenilor. Nici un gand despre grija pentru cetateni, este doar nesimtirea politicului in raport cu cetatenii.
  PS Macar sa nu cadeti prea rau in plasa intinsa de primarie: acolo unde sunt admise mai multe cereri nu licitati; luati toate locurile disponibile si apoi stati prin rotatie pe acel loc. Oricum locurile sunt acelasi dar macar primaria nu merita sa primeasca bani in plus.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Rafu
  Vineri, 25 Iunie 2021 23:36
  5.14.130.***
  Le trebuie bani sa plateasca procesele pierdute in instanta.
  0
  9
  Raportează
 • postat de nicolae
  Vineri, 25 Iunie 2021 17:20
  89.136.184.***
  Sunt interest sa aflu daca, pentru taxa achitata de cel care a obtinut locul de parcare, Primaria asigura securitatea automobilului impotriva eventualelor vandalizari sau a deteriorarii lui in urma unor fenomene meteorologice.In caz contrar, toata aceasta tevatura miroase a escrocherie, ca si altele asemanatoare, cum ar fi serviciul de incercerare-descarcerare contra a 200 lei, taxarea cu parcometre sau angajati ai primariei. Nu ar fi mai eficace fixarea unei taxe anuale de 30-40 de lei pentru fiecare autoturism inmatriculat? In acest fel s-ar elimina toate animozitatile care vor aparea in mod cert.
  8
  7
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 25 Iunie 2021 16:23
  5.13.158.***
  Alo primaria !!! Suntem la confluenta a trei rauri: Dunare, Prut si Siret si noi nu avem unde sa mergem la plaja !!!
  5
  7
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 25 Iunie 2021 14:43
  5.2.205.***
  Vand bate de baseball la preturi avantajoase. La peste 10 bucati achizitionate ofer discount.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Fara APA CALDA si BAZINE!
  Vineri, 25 Iunie 2021 13:56
  81.12.149.***
  Acest Regulament trebuia sa aiba la baza o expunere de motive clare, cu o baza de date certe, precum inventarul numarului total de locuri de parcare disponibile in Galati (cel actual si cel preconizat).
  Pucheanu se chinuie de vreo 4 ani sa inventarieze aceste locuri de parcare, s-a si platit parca niste bani unei firme pentru asa ceva, iar Consilierii Locali s-au lasat manipulati la fel ca si in alte ocazii, fara sa studieze bine problema.
  3
  11
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 25 Iunie 2021 13:50
  5.13.158.***
  Multumim puchene !!! Oferte de angajari in orasul Galati, 7, publicate in Viata libera / 25/06/2021 !!! Oras prosper, locuri de munca, ioc !!! In schimb iar bagi mana in buzunarul galateanului de rand !!!!
  4
  14
  Raportează
 • postat de viata pe balta
  Vineri, 25 Iunie 2021 12:33
  109.102.191.***
  Nu inteleg de ce va faceti griji ca nu ve-ti gasi loc de parcare? Sau problema este ca sunt masini de firma inmatriculate prin alte judete, sau masini din alte localitati, bisnitari auto, 2-3 masini de apartament, iar fraierii care muncesc, abia isi gasesc seara loc de parcare.
  7
  15
  Raportează
 • postat de Albert
  Vineri, 25 Iunie 2021 12:26
  37.251.223.***
  Sa vedem si HCL privind demolarea garajelor existente. Cui ii este teama de o astfel de lucrare absolut necesara? Cat vor mai persista astfel de hidosenii in orasul nostru pe care, de altfel, îl dorim EUROPEAN ?
  11
  20
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 25 Iunie 2021 09:59
  5.13.168.***
  Primarul si ai lui, primaria va avea mii de procese, pentru ca eu platesc impozit si trebuie sa imi asigure de acesti bani un loc pe pamant, nu in spatiu, loc pe care il voi solicita in instanta pentru impozitul platit. Cutia pandorei se va deschide odata cu aplicarea dublei taxari.
  10
  21
  Raportează
 • postat de Doar constat...
  Vineri, 25 Iunie 2021 08:18
  109.166.132.***
  Daca n-am mai batea campii, sa idolatrizam alesi in contul unui partid politruc, si am rezona toti, cu bun simt, la propunerile lor aberante, atunci s-ar mai rezolva cate ceva in tara asta... Cum ar fi sa luam cu totii hotararea ca ideea asta nu ni se potriveste si nimeni n-ar da curs demersului...in afara propagandistilor de partid... care nu au influenta asupra oamenilor normali, care obisnuiesc sa gandeasca cu propriul creier...Cum ar fi?!
  3
  30
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 25 Iunie 2021 08:05
  82.79.132.***
  Pe cand se vor demola garajele din Micro 20 in spatele statiei peco BKO ? Tot in aceasta locatie sunt amplasate garaje anapoda (cu spatii libere pentru EVENTUALE alte garaje). Si tot in Micro 20 in spatele blocului H3, domeniul public cuprins intre garaje si blocul H3 a fost ingradit si transformat in CURTI PRIVATE de catre unii locatari cu “initiativa” si “TRECERE” in Primaria Galati. Pentru ca altfel nu se explica cum de rezista de cel putin 25 de ani. Sau sunt vizate numai parcari cu suprafata mai mare de teren ? Vezi Tiglina 2 in zona "blocul" B2 si "zona Colegiului National Costache Negri", in Tiglina 1 zona "Colegiului National Mihail Kogalniceanu", in Micro 18 zona "Lidl", Mazepa 2 vezi zona "Stirex", etc,etc.
  In alta ordine de idei, chiar daca va fi aprobat regulamentuL si vor fi marcate locurile de parcare, va mai dura mult timp pana se va pune in aplicare pentru ca va trebui stabilita firma care se va ocupa cu deblocarea locurilor de parcare platite si ocupate samavolnic (in perioada regulamentara de folosinta a acestora), aceasta va trebui sa stabileasca un loc unde va depozita masinile ridicate, sa intocmeasca un regulament care si el va trebui aprobat si timpul va trece si totul va fi un mare FISSSSSS (cu toate ca nu mi-as dori sa se intample asa pentru ca sunt multe orase care au facut de mult acest lucru si toata lumea este multumita, toata lumea are loc sa isi parcheze masina (masinile) DAR EI AU DEMOLAT TOATE GARAJELE DINTRE BLOCURI.
  16
  9
  Raportează
 • postat de Georgel
  Vineri, 25 Iunie 2021 07:47
  195.176.3.***
  Există multe garaje construite prin desființarea abuzivă și haotică a unor utilități publice proiectate și amenajate odată cu cartierele de blocuri, în mod sigur numeroase spații verzi, foarte multe locuri de joacă, precum și marea majoritate a punctelor de gunoi inițiale. Dar (atenție!) și... o sumedenie de vechi parcări de reședință!

  Ca urmare, logic ar fi ca viitoarea acțiune de identificare a suprafețelor de teren ce se pretează pentru amenajarea ca parcări de reședință, corelată cu acțiunea în curs a demolărilor de garaje, să înceapă prin identificarea prioritară a acelor parcări de reședință inițiale, în vremuri nefericite abuziv și obraznic spulberate spre a fi ocupate de garaje. Adică să vedem, întâi și-ntâi, cum au fost inițial concepute și gândite vechile cartiere de blocuri gălățene, devastate de tăvălugul haotic al unor vremuri haotice și să le readucem la starea inițială.

  Documentul de bază pentru Galați, care se află la dispoziția acestei importante operațiuni de identificare, este binecunoscut arhitecților, constructorilor și topografilor gălățeni și este format dintr-un număr de cca. 200 de planșe aerofoto, executate, editate și imprimate de fostul I.G.F.C.O.T. în anul de grație 1978, acum circulând și în format digital.
  11
  20
  Raportează
 • postat de victorg
  Vineri, 25 Iunie 2021 07:34
  178.138.99.***
  parerea noastra nu conteaza , asta s-a intamplat si in cazul locurilor de parcare.Este evident ca suntem zero in fata lor si doar votul ii intereseaza si interesul propiu si personal.In viitor nu mare mi-ar fi mirarea daca cineva cu spirit de initiativa va cumpara toate locurile de parcare si le va subinchiria, NU !?!? e si asta o afacere pentru ei ! Nesimtire ! Daca nu iar obliga legea nici parerea noastra nu iar interesa !
  1
  21
  Raportează
 • postat de Bătaie de joc
  Vineri, 25 Iunie 2021 00:06
  77.81.24.***
  Mi se pare o glumă proastă suma asta de 120 lei/an!!!
  Sunteți siguri că ați pus toate zerourile pentru că am impresia că lipsește unul....?
  Păi la pomana asta să vedeți de acum explozie a numărului de SH-uri nou-nouțe din germania !!!
  44
  31
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 25 Iunie 2021 00:01
  5.13.158.***
  Hai pensionarii, hai psd-stii ati amutit ??? Bateti din palme !!!
  26
  45
  Raportează
 • postat de Laur
  Joi, 24 Iunie 2021 23:09
  95.44.240.***
  Tariful poate fi și 1 leu. Nu-i asta problema. Merge cineva din cadrul primăriei și se orientează într o zonă pe o parcare cu o capacitate de 3 mașini dar în jur sunt 20 de mașini. Ei și de aici începe circul. Înțelegeți? Da-le licitate și gata. Nu contează abureala cu 120 lei suma modesta, bla bla bla, căci ei știu cum vor sta lucrurile pe viitor și cam pe unde vor întinde vopseaua prin parcări. O sa mai vedem.....
  8
  41
  Raportează
 • postat de alz
  Joi, 24 Iunie 2021 20:20
  89.137.139.***
  Sa greșești, sa faci o prostie, este omeneste. Dar sa continui în prostie este inacceptabil mai ales pentru cei care ne reprezintă. Majoritatea opiniilor cetatenilor au fost contra introducerii acestui regulament de atribuire a locurilor de parcare contra cost. Argumentele care au fost aduse au fost, in majoritate, de bun simt. Va fi un fiasco total. Problema principala este lipsa locurilor de parcare!!! Hei, consilieri locali, treziti-va!!!
  6
  68
  Raportează
 • postat de gogu
  Joi, 24 Iunie 2021 19:53
  95.76.2.***
  Inca o escrocherie marca alesilori locali in frunte cu edilul "A TOT STIUTOR"pucheanu.Ce se intampla acum "lui puchianu ii trebuie bani pentru a-i plati pe cei ce lau sponsorizat la alegeri".Si uite asa noi cei multi si prosti vom da banii.Oare cand si daca vom reusi sa ne trezim din mizeria politica in care traim.
  8
  64
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.