S-a aprobat Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare. Cât va fi tariful de bază, pe an, al abonamentului 

S-a aprobat Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare. Cât va fi tariful de bază, pe an, al abonamentului 
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Regulamentul de atribuire a locurilor în parcările de reşedinţă din municipiul Galaţi a fost aprobat în ședința Consiliului Local de joi, 24 iunie 2021. Documentul stabilește modul în care va fi organizat și va funcționa acest sistem pentru parcările de reședință din oraș.

Potrivit hotărârii, tariful de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reședință va fi în cuantum de 120 lei/an. Perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de cinci ani, primul an fiind considerat anul următor organizării procedurii de atribuire. Anual, abonamentele atribuite se vizează, după achitarea tarifului de bază pentru utilizarea locului de parcare în parcarea de reședință, respectiv suma rezultată în urma procedurii de atribuire prin licitație.

Conform Primăriei Galaţi, în cazul în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri amenajate în parcarea de domiciliu sau reședință sau atunci când unul sau mai multe locuri sunt solicitate expres de mai mulți locatari, atribuirea se va face prin licitație publică, iar prețul de pornire este tariful de bază stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Galați.

"Atribuirea locurilor de parcare urmează să fie făcută în baza unei organizări zonale. În plus, procesul se va face în etape, după identificarea suprafețelor de teren ce se pretează pentru amenajarea ca parcări de reședință.

Solicitările de atribuire a unui loc de parcare se vor putea depune doar după finalizarea marcării și inscripționării locurilor disponibile, iar demararea efectivă a procedurii de atribuire va fi anunțată pe toate canalele de comunicare (presă locală, afișare la sediul Primăriei, afișare la intrarea în bloc, publicarea pe site-ul Primăriei și pe rețelele sociale)", precizează municipalitatea, într-un comunicat de presă.

Atribuirea se va face pe zone, în etape, pentru fiecare zonă în parte fiind anunțate perioade diferite de desfășurare. "Vor putea beneficia contra cost de un loc de parcare rezidențial doar persoanele cu reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi, au în proprietate un autovehicul cu inspecția tehnică periodică valabilă, asigurarea RCA valabilă și este declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei municipiului Galați, fără obligații de plată", transmite Biroul de presă al administraţiei locale.

Citit 5689 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iunie 2021 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.