Termen de finalizare amânat din nou: infiltrațiile dau peste cap modernizarea axei Siderurgiștilor - 1 Decembrie
Foto: Marian Calestru

Termen de finalizare amânat din nou: infiltrațiile dau peste cap modernizarea axei Siderurgiștilor - 1 Decembrie
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

N-a fost 31 mai şi nici 14 iulie, n-o să fie nici 28 august 2021! Vorbim despre finalizarea lucrărilor de modernizare a axei Siderurgiştilor – 1 Decembrie 1918, proiect cu finanţare europeană. Din cauza problemelor apărute în urma ploilor abundente, noul „termen realist” anunţat pentru încheierea lucrărilor este octombrie-noiembrie 2021.

Accidentele de teren apărute pe zonele abia modernizare de pe strada Siderurgiştilor necesită expertiza unor specialişti de la Facultatea de Construcţii din Iaşi. Şi asta pentru că nici constructorii, nici supervizorii, nu au reuşit să-şi dea seama de unde au apărut problemele: „Miercuri am avut o şedinţă atât cu supervizorii, cât şi cu cei doi constructori. Au apărut, în urma inundaţiilor, nişte probleme ce trebuie remediate. Lucrările nu ar dura foarte mult. Sunt probleme care au fost generate de infiltraţiile de ape pluviale şi nu reuşim să ne dăm seama de unde a venit apa. Surprinzător, se pare că de mult mai departe decât ne-am fi aşteptat. Dar aşteptăm concluzia experţilor şi constructorii vor lua măsurile necesare pe banii lor, pentru că lucrarea nu este finalizată”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu în emisiunea „Ediţie specială” de la Pro Lider FM.
Întrebat despre un termen realist la care investiţia ar trebui să fie gata, edilul a răspuns mai întâi noiembrie, pentru ca apoi să îşi nuanţeze explicaţia: „Ar trebui să fie gata în octombrie – noiembrie”.
Potrivit primarului, desfăşurarea lucrărilor a fost afectată de căderile masive de precipitaţii de la ultimele episoade de vreme extremă: „Nu ştiu dacă cineva a spus-o până acum, dar a fost o situaţie absolut excepţională. În 24 de ore a plouat cât toată cantitatea de apă adunată în trei ani de zile. Într-o oră şi un sfert, când s-a inundat tot oraşul, au fost 92 de litri de ploaie pe metru pătrat”.
Dincolo de problemele apărute, de termenele de execuţie care se tot prelungesc, gălăţenii şi-ar dori ca pe segmentele în care modernizarea pare că s-a realizat – de pildă între Casa Roşie şi Staer - să beneficieze de condiţii civilizate, cum ar fi coşuri de gunoi. De asemenea, aşteaptă cu nerăbdare refugii în staţiile de transport public şi automate de vânzare a tichetelor de călătorie funcţionale.
Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, proiectul de modernizare cu fonduri europene a liniilor de tramvai şi a carosabilului arterelor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918 se află în implementare până pe 30 noiembrie 2021. Contractul încheiat cu asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Citadina 98 SA - Mari-Vila Com SRL - Add Global Design SRL a ajuns, în urma majorărilor, la o valoare de 107,8 milioane de lei cu TVA.

Citit 6047 ori Ultima modificare Marți, 20 Iulie 2021 00:37

16 comentarii

 • postat de Gogu
  Marți, 20 Iulie 2021 16:39
  86.125.62.***
  Finantarea din fonduri europene si locale a podurilor peste rauri care nu curg (vezi podul peste SUHU) si a drumurilor care urmeaza a fi mereu inchise,(vezi Siderurgistilor) cele mai laudabile investitii ale primariei si CJ Galati !
  0
  3
  Raportează
 • postat de Laur
  Duminică, 18 Iulie 2021 22:56
  109.78.164.***
  Mai andoiano. Înainte de a a face pe cineva prost, te ai gândit vreodată în viata ta ca se mai fac lucrări, construcții, etc în tari unde ploua non stop? Întâmplător lucrez intrr o tara în care ploua majoritatea anului. Și săptămâni întregi ploua torențial încât te baga în depresie. . Nu mai bate câmpii de aiurea.Totul tine de calitatea lucrului pe care l faci. Oriunde, oricând, oricum. Doar sa l faci ca la carte. Da. Ca la carte. Întâmplător sau nu, am lucrat și la firma ce executa lucrarea de modernizare. Am lăsat colegi mulți pe acolo când am plecat. Știu cum se fac lucrurile acasă și știu cum le fac acum. Bineînțeles că vei bate câmpii ca cine nu ma lasa sa le fac atunci și cine ma lasă acum. Dar nu are rost sa ți povestesc....
  0
  10
  Raportează
 • postat de mimy
  Duminică, 18 Iulie 2021 18:32
  82.79.132.***
  Lucrarea va fi gata ......odata......candva.....Insa parca vad ca vor lipsi cu desavarsire adaposturile pentru calatori din statiile de autobuz. Stau si ma uit cum caldura ne face sa cautam orice urma de umbra in asteptarea autobuzelor si suntem nevoiti sa ne bagam in gangurile dintre blocuri pentru ca nu avem alternative. Montarea acestor adaposturi, daca se va trezi pana la urma vreo cineva de la primarie, vor da din nou peste cap termenul de finalizare a lucrarilor. Si tot asa inainte ,,pentru ca se poate,, .
  1
  6
  Raportează
 • postat de Mihai
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 23:19
  86.124.206.***
  Pamantul care disperse la ploi torentiale ajunge in canalizare.
  2
  9
  Raportează
 • postat de manex
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 23:10
  5.13.156.***
  de aici iti dai seama de calșitatea lucrarilor. se fac la misto! lucrarile , intotdeauna se fac in functie de sol, nu dupa pretul cel mai mic! nici nu mai scriu ca imi este greata de ce gogonamii ne tot vireaza primaria!
  1
  14
  Raportează
 • postat de Un oarecare….
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 15:34
  5.13.211.***
  Toate firmele mentionate, firme de casa ale P.S.D. avand in frunte p.s.disti, asa ca nimic nu mai mira pe nimeni….
  Domnilor edili, a ti auzit de autobuze electrice, fara linii ce blocheaza jumatate de strada, fara cabluri ce costa averi ?????
  Iar de aplicati solutia, autobuzelor electrice, precum orase ca bucuresti, cluj, timisoara, siderurgistilor era gata de doi ani si cu o zecime din costurile existente….
  3
  29
  Raportează
 • postat de Andoiana,
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 11:41
  95.76.3.***
  Paloma, daca citesti art. Iti dai seama ca.mai bine taceai decat vorbeai.
  1. Pt ca s-a specificat ca expertiza se face pe cheltuiala constructorului.
  2. Nu are nimeni nici o vina ca a plouat asa de mult cand lucrarea nu era terminata.
  Incerca inainte de a deschide gura sa te documentezi bine.
  Asta-i valabil nu numai aici, dar si in viata, ca sa nu-si de-a lumea seama ca esti cam prost.
  42
  12
  Raportează
 • Sâmbătă, 17 Iulie 2021 11:00
  5.13.209.***
  Nu stiti...pai voi folositi radar din ala sa depisteze fisurile si gropile aflate in adancime????Superspecialisti!!!!!
  Asa si la blocuri...astupati 2 gropi,dar nu va intrebati unde s-a dus pamantul surpat!!!!
  Daca nu se duce in aer,inseamna ca este luat de apa si dus prin alte fisuri in alte grop aflate la adancime!!!!!
  3
  34
  Raportează
 • postat de Hai, mai bine, nu mai sunt bani, pe bune.
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 10:00
  213.233.88.***
  Vara nu m7ncim că plouă, Iarna nu muncim că se contractă șinele și in ambele anotimpuri, ,,accidentele de teren" predomină, termen nou introdus de către Primărie. Cum se face că mai intotdeauna accidentul de teren, este in apropierea guri de canal ?!? Canal care aparține Primăriei prin a lor ApăCanal reprezentant de samă.
  4
  38
  Raportează
 • postat de Capul _face_capul_trage
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 09:34
  89.137.228.***
  Raspunsul, poate, se gaseste la muncitori. Ei stiu cel mai bine ce prostii au facut in lipsa unei bune supervizari. Ultima trasnaie pe care am auzit-o pe cand ma aflam prin preajma acestora, pe santierul in lucru, pentru ca stiti si voi ca totu-i un santier liber, deschis, pe unde se lucreaza, a fost cand un muncitor i-a spus altuia sa ia niste bolovani si sa-i duca intr-un loc special amenajat, iar cel abordat i-a spus: "Ce? Sa caram bolovanii aia? In canalizare cu ei!". Celalalt nu a mai zis nimic. Probabil, ii convenea si lui situatia.
  Episodul s-a petrecut in zona Masnitza.
  3
  25
  Raportează
 • postat de Cristi
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 09:28
  89.39.81.***
  Ferească Dumnezeu să mai ploua 2-3 zile că se finalizează proiectul în 2024. Oare nu ne-am saturat de praf? Oare nu ne-am saturat de zgomot? Oare nu ne-am saturat de mizerie? Oare nu ne-am saturat de denivelări? Dale care ,,joaca"? Borduri prost puse? Capace de la casete gaze lipsa? Gropi? Iluminat stradal defect? Face cineva la pas tot proiectul să vadă ce mizerie au făcut cu peste ,,100'' de milioane din fonduri europene?
  4
  36
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 08:51
  82.76.159.***
  Cat de urat a ajuns sa arate orasul asta, oare de ce? Cum sa incepi o lucrare si sa nu o finalizezi, cum sa pui "bilele" alea ca pentru popice, care mai mult incurca, se impiedica omul, de ce erau necesare, care le este rostul lor? Degeaba va dau bani UE ca nu sunteti priceputi in proiecte, nu aveti nici o viziune, o sa-i returnati din buzunarele galatenilor pentru ca faceti lucrari fara noima.
  10
  27
  Raportează
 • postat de @paloma
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 07:36
  5.14.149.***
  @paloma De bani europeni ai auzit, asa credeai tu ca... plateste galateanu'.
  16
  8
  Raportează
 • postat de Nicu
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 07:07
  5.13.201.***
  Nu stiu daca galateanul plateste dar de SUFERIT SIGUR SUFERA.
  “Nici constructorii, nici supervizorii, nu au reuşit să-şi dea seama de unde au apărut problemele”. DE CE NU aduceti niste FARAONI sau pe APOLODOR din DAMASC (si acum dupa 2 mii de ani se mai pastreaza urmele podului de peste Dunare) sau chiar niste chinezi care au construit zidul chinezesc, ca specialistii folositi sunt niste nulitati daca de fiecare data trebuie sa apelat la alti specialist (la universitari - vezi FALEZOGAURA care are un pui). Daca terenul nu este pregatit cum trebuie si raman goluri sau straturile de material nu sunt cum trebuie si pe unde isi face loc apa, este normal ca pamantul sa “plece”. Atatia zeci de ani pe acelasi traseu de lucrare DE CE NU AU FOST SURPARI ? Stai sa vezi in zona lui 2 Babe si Lic. Metalurgic zone renumite cu probleme de ani de zile CE SE VA INTAMPLA (atunci DISTRACTIE) !
  Si de data asta acarul paun a fost gasit, adica vezi doamne debitul mai mare de precipitatii care iarasi ia luat pe nepregatite (canalizarea nu a facut fata, DAR DE CE nu o recalculate la situatia prezentului ? Si in Tiglina I in spatele A-urilor (zona fostul LMK, actualul CNMK) au fost intarzieri neprogramate pentru ca la stabilirea termenelor nu s-a tinut cont ca anul mai are inca 3 anotimpuri (toamna, iarna si primavera) nu numai vara si a plouat putin, a nins putin si cei cativa muncitori repartizati la lucrare nu au avut asigurate conditii decente de asi desfasura activitatea.
  Sigur or sa mai fie amanari a termenului de finalizare si la late lucrari (vezi plaja de la turnul de televiziune).
  4
  24
  Raportează
 • postat de Mane
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 07:05
  5.13.193.***
  In luna iunie cand a plouat si apa baltea la Casa Rosie catre Rondou , gurile de canalizare care erau intortocheate [montate aiurea] la prima mina de asfalt nu a reusit sa adune apa pentru scurgerea ei in canal , la fel si la surpare de mai sus apa neavind unde sa se duca , la cea mai mica fisura care a gasit-o a intrat apa,
  5
  28
  Raportează
 • postat de paloma
  Sâmbătă, 17 Iulie 2021 00:11
  5.13.155.***
  Alti bani, alta distractie... Plateste galateanu' !!!...
  16
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.