Înfiinţarea încă unui post de director la Zona Liberă, supusă votului consilierilor locali

Înfiinţarea încă unui post de director la Zona Liberă, supusă votului consilierilor locali
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pe lângă un director general și un director economic, Regia Autonomă Administrația Zonei Libere ar urma să aibă și un director exploatare, dacă aleșii locali, convocați astăzi în ședință ordinară, vor aproba înființarea lui. Noul post de conducere este cerut de actualul director al instituției, Romeo Marin, care, în 2019, a solicitat Consiliului Local și a obținut desființarea postului de director adjunct. Iată că, în numai doi ani, a apărut necesitatea reînființării unui post de conducere.

Un adevărat maraton cu peste 70 de puncte pe ordinea de zi îi așteaptă astăzi pe consilierii locali ai Galațiului, convocați în ședință ordinară. Între proiectele care le vor fi supuse aprobării se află și organigrama și statul de funcții pentru Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Galați. În condițiile în care, așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, rentabilitatea Zonei Libere rivalizează cu cea a unui butic, iată că este necesar un post în plus.

„În vederea diversificării activității administrației și pentru îmbunătățirea coordonării și a controlului în contextul actual (...) este necesară înființarea postului de director exploatare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului. Documentul precizează că Regia a avut în organigramă un post de director adjunct, care a fost desființat în anul 2019, la propunerea aceluiași director general, Romeo Marin.

„Motivul este eficientizarea activităţii Zonei Libere, atât. Se vor realiza unele economii şi activitatea va fi coordonată mult mai eficient", a fost explicația dată în 2019 de cel căruia i se desființa atunci postul, Claudiu Brînzan. Revenind la postul nou de director supus la vot în ședința de astăzi, documentele prevăd modul în care va fi ocupat.

„Persoanei care va ocupa prin concurs postul de director exploatare i se va întocmi contract individual de muncă. Prin urmare, Regia va avea 24 de angajați cu contract individual de muncă. Numărul contractelor de mandat rămâne nemodificat - director general și director economic. Numărul total de personal va fi de 26”, se arată în documente.

Mai rămâne ca aleșii să fie de acord.

Citit 4066 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Iulie 2021 10:04

6 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 02 August 2021 10:31
  5.13.196.***
  @Patriotul Boborul asta nu se va vindeca de tembelism niciodata! Doar fortat! Si ultimul si cam singurul a fost Ceausescu! A stiu CUM sa dea cu bata, desi avea 4 clase... avea oua mult peste nastase! Fara matuse tamare, cap de ou cordin si altii... unde nu-i CAP... vai de COLONIE!
  Scapa cine poate! Toxicitatea psihica este asa mare aici, incat fara 2000E NET din start ar merita sa ramai!
  0
  1
  Raportează
 • postat de mixcloud.com/zonalibera
  Vineri, 30 Iulie 2021 11:53
  37.251.222.***
  cu Matze si DJ Vasile!!
  1
  1
  Raportează
 • postat de PATRIOTUL
  Joi, 29 Iulie 2021 14:44
  81.12.149.***
  Tipic sistemului comunist, plin de birocraţie şi profund corupt...
  De ce trebuie să ai în Organigramă acum, când societatea nu prea are activitate, un Director general şi un Director economic?
  Normal ar fi ca firma să fie condusă de un simplu Director, un Contabil Şef, iar pentru exploatere să fie un Şef compartiment/departament exploatare! PUNCT
  Când societatea va avea profit şi se va dezvolta, abia atunci se va putea schimba Organigrama şi acei oameni să avanseze în funcţii şi eventual să apară şi alte angajări suplimentare!
  În ROMÂNIA cel puţin jumătate dintre bugetari cred că ar trebui să plece acasă! Mă apucă râsul când văd ce organigrame stufoase sunt şi pe la alte societăţi de stat afiliate pe lângă Primărie, cum ar fi Gospodărire Urbană şi altele...
  0
  11
  Raportează
 • postat de Veorel
  Joi, 29 Iulie 2021 14:34
  81.12.150.***
  Pentru cei trei "muschetari": cum, naiba, sa nu fiti de acord cu ceea ce au comentat "Galatean" si "Votant Galati" ???
  De ce nu sunteti de acord ca poate participa la concurs oricine???
  Nu va place gluma ... destul de buna, cum ca ar exista o scoala de directori pentru posturi inventate???

  Jalnici! Fara coloana vertebrala !
  0
  7
  Raportează
 • postat de Votant Galati
  Joi, 29 Iulie 2021 08:33
  81.12.150.***
  Ooooo ! Ce oportunitate ! O sa urmaresc sa vad cand e concursul sa particip si eu !
  3
  40
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 29 Iulie 2021 07:19
  5.13.168.***
  La cat mai multe posturi de directori , stiind ca la Galati se afla scoala de directori pentru posturi inventate
  4
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.