Ce oferă Plaja „Dunărea” şi cât costă intrarea (FOTO și VIDEO)
Foto: Marian Calestru

Ce oferă Plaja „Dunărea” şi cât costă intrarea (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Închisă în august 2014, după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat starea jalnică a bazinului, fără sistem de filtrare a apei, cabinele insalubre şi WC-urile mizere, Plaja „Dunărea” - transformată într-un aqua-park de 28 de milioane de lei - se pregătește să-i primească pe gălățeni sâmbătă, pe 31 iulie 2021, de la ora 9,00. Accesul în zona de agrement se va face doar pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă, nu şi pe scările Parcului de la Turnul TV. Două trasee speciale de autobuz, 32 şi 33, vor asigura transportul public de la capătul liniei de troleu din Micro 19 şi, respectiv, din Ţiglina II, la Plaja „Dunărea”. Iată tot ceea ce trebuie să ştiţi despre modul de acces, tarife şi facilităţi.

Un adevărat maraton de lucrări contracronometru se desfăşura încă joi dimineaţă la Plaja „Dunărea”. Drumul de acces era în plină reabilitare, se pregătea un sens giratoriu, se lucra de zor la amenajarea locurilor de parcare şi a staţiei de transport public local. De asemenea, se făceau ultimele pregătiri la bazine, în zona plajei de nisip, erau amenajate spaţiile verzi, iar agenţii economici se ocupau de zonele de beach bar şi food court. De sus, de pe treptele care fac legătura cu parcul de la Turnul Tv, zeci de gălăţeni priveau curioşi şi nerăbdători desfăşurarea de forţe de la Plajă. În tot acest şantier dezlănţuit, presa a avut parte de un tur de prezentare a întregii investiţii care, conform datelor oficiale, se ridică la 28 de milioane de lei.

Cum puteţi ajunge la Plaja „Dunărea”

Potrivit Primăriei Galaţi, începând cu 31 iulie 2021, cetăţenii vor avea la dispoziție două trasee speciale de autobuz pentru Plaja "Dunărea”. Autobuzele vor circula de la ora 8,30 până la ora 18,42, traseul 32 având o frecvență de 18 minute, iar traseul 33 o frecvență de 12 minute. Iată şi itinerarele.

Traseul 32: (Tur) Micro 19 – capăt troleu, strada Oțelarilor, strada Brăilei, strada Cloșca, Plaja „Dunărea” (cu stațiile Micro 19 – capăt troleu, Neacșu, Spitalul Județean, Privilege, Cloșca, Plaja "Dunărea”); (Retur) Plaja "Dunărea", strada Cloșca, strada Brăilei, strada Oțelarilor, Micro 19 – capăt troleu (cu stațiile Plaja "Dunărea", Cloșca, Privilege, Farmacia Hygeea, Service vechi, Micro 19 – capăt troleu).

Traseul 33: (Tur) Țiglina II, strada Brăilei, strada Saturn, strada Cloșca, Plaja „Dunărea” (cu stațiile Țiglina II, Țiglina I, Piața Țiglina I, Gamacris, Plaja "Dunărea"); (Retur) Plaja „Dunărea”, strada Cloșca, strada Saturn, strada Brăilei, Țiglina II (cu stațiile Plaja „Dunărea”, Gamacris, Piața Țiglina I, Țiglina II).

Tarifele de acces

Orarul de funcționare pentru Plaja „Dunărea”, anunţat de autorităţi, va fi de luni până duminică, între orele 9,00 și 21,00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă. În contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces va fi limitat la 1.500, chiar dacă zona de agrement are o capacitate maximă de 3.500 de persoane.

Tarifele de acces au fost stabilite de Consiliul Local şi sunt diferenţiate. Pentru intrarea la aqua park, adulții plătesc 35 de lei, de luni până joi, și 50 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 20 de lei, de luni până joi, și 25 de lei de vineri până duminică. Pentru intrarea la plaja de nisip, adulții achită 15 lei, de luni până joi, și 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 10 de lei, de luni până duminică. Copiii cu vârsta până în 7 ani, însoţiţi de un adult, au intrarea liberă.

Intrarea în zona de agrement se va face pe baza unei brăţări de acces, pentru care se va achita, în numerar, o garanţie de 25 de lei. Suma va fi restituită la momentul predării brăţării la casierie, însă doar în ziua în care a fost achitată. Dacă o aduceţi a doua zi, pierdeţi garanţia.

Ce vă aşteaptă în zona de agrement

„Cel mai mare aqua park din sud-estul României”, având ca principale puncte de atracţie unul dintre cele mai înalte tobogane din ţară, dar şi mult-doritul bazin cu valuri, asta li s-a promis gălăţenilor pe 19 august 2019, când amplasamentul i-a fost predat constructorului pentru a începe modernizarea. Reamintim, lucrările de proiectare şi execuţie au fost realizate de asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL, au durat aproape doi ani şi au costat aproximativ 28 de milioane de lei (şase milioane de euro), bani de la bugetul local. Iată ce s-a realizat.

Conform datelor comunicate de Primăria municipiului Galaţi, suprafața amenajată la Plaja „Dunărea” este de patru hectare. „La Plaja „Dunărea” s-au executat următoarele lucrări: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală. De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă și unul în zona aqua park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă și un teren pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, șezlonguri (aproximativ 600), hamace, perne puf pentru plajă, colaci single și double. S-au amenajat 120 de locuri de parcare”, a comunicat Primăria municipiului Galaţi.

Conform autorităţilor, gălăţenii nu vor plăti pentru şezlonguri sau umbrele.

Principalele atracţii

De îndată ce trec de zona vestiarelor, unde bunurile pot fi lăsate în cuşete care nu se deschid decât pe baza brăţării de acces, gălăţenii care au optat pentru aqua park vor ajunge la primul bazin, cel cu valuri produse de un sistem cu bilă. A doua piscină este dotată doar cu mici cascade. „Bazinele au o adâncime de un metru şi jumătate pentru a putea fi accesibile tuturor”, a precizat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

În primul ansamblu de patru tobogane mari, cel mai spectaculos oferă senzaţiile tari ale unei căderi de la aproximativ 20 de metri înălţime. Pentru cei dornici de mai puţină adrenalină, există un ansamblu de două tobogane cu aterizare lentă, orizontală. Ansamblul de tobogane dedicat copiilor va face, cu siguranţă, senzaţie printre cei mici, care au la dispoziţie şi un loc de joacă.

Ce spun autorităţile

Primarul Galaţiului ne-a asigurat că Plaja „Dunărea” a primit autorizaţie de funcţionare de la ISCIR. Pentru zona de agrement, administratorul, SC Gospodărire Urbană, are 12 salvamari atestaţi, dintre care zece vor fi la datorie zilnic.

„Gălăţenii se vor simţi în siguranţă pentru că aqua parcul este proiectat după ultimele standarde în domeniu. Toboganele sunt proiectate şi furnizate de către cel mai mare producător din Turcia, care oferă echipamente de acest gen tuturor marilor jucători în acest domeniu.

Plaja "Dunărea" va fi locul unde gălățenii, și nu numai, își vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraș, unde, pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălțime, sau la zona de food court. Alături, se lucrează la un aventura parc – prima fază a unui proiect ambiţios de transformare a fostei Uzine de Apă”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Edilul a explicat motivul pentru care nu poate fi folosită intrarea tradiţională la Plaja „Dunărea”, folosind scările Parcului de la Turnul TV: „Din păcate, momentan nu se poate, pentru că tot accesul este controlat. Există tot felul de filtre ce trebuie a fi trecute pentru a intra. Pentru a pune intrare şi pe aici, cel mai probabil ar trebui să mai construim o cabină-poartă, cu cel puţin la fel de multe dotări ca aceea principală, şi ar fi ceva mai greu, dar nu imposibil”.

Pe repede înainte

Maratonul amenajărilor va continua şi după deschidere, pentru că, potrivit datelor noastre, abia de luni vor fi montate pânzele care vor umbri zona de food court, pentru ca persoanele care mănâncă la Plaja "Dunărea" să nu stea în soare.

E limpede că reabilitarea şi modernizarea Plajei "Dunărea" au costat mult mai mult decât fusese stabilit iniţial - peste 23 de milioane de lei cu TVA - şi a durat mult mai mult decât fusese prevăzut. În ceea ce priveşte calitatea lucrărilor - multe făcute pe repede-nainte – îi lăsăm pe gălăţeni să judece, critice sau aprecieze, pentru că din banii lor sunt făcute. Oricum, eventualele deficienţe vor fi uşor de remarcat şi, sperăm, de remediat.

Nu cobim, ci doar amintim că Plaja "Dunărea" are un istoric zbuciumat. Vi-l prezentăm pe scurt:

Pe 14 august 2014, Plaja "Dunărea" a fost închisă după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat că Plaja „Dunărea” nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare de funcţionare.

Pe 30 iulie 2016, Plaja a fost redeschisă de Primăria Galaţi, însă doar pentru băi de soare, duşuri, grătare, toalete şi vestiare, bazinele nefiind funcţionale.

Pe 11 aprilie 2017, Primăria a semnat contractul de concesiune al Plajei cu firma bucureşteană Karan – Business & Finance SRL, care promitea o investiţie de 6.250.000 de euro: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale…

Pe 1 iunie 2017, Plaja „Dunărea” devenită „Jungle Splash” se redeschidea, dar fără vreun bazin, ulterior fiind montate două piscine gonflabile pentru adulţi şi una cu tobogan pentru copii.

Pe 5 iunie 2018, Plaja "Dunărea" s-a reîntors la municipalitate.

Pe 19 decembrie 2018, au fost aprobaţi de aleşii locali indicatorii tehnico–economici pentru obiectivul "Reabilitare şi modernizare Plaja "Dunărea".

Pe 19 august 2019, a fost predat amplasamentul către constructor, pentru a începe modernizarea.

Pe 31 iulie 2021, Plaja "Dunărea" va fi redeschisă pentru public.

Foto: Marian Calestru

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați a transmis un film de prezentare a Plajei "Dunărea", înainte de deschidere, postat pe contul de YouTube al administrației locale.

Citit 29035 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:15

12 comentarii

 • postat de Alina I
  Marți, 03 August 2021 13:05
  5.13.230.***
  @cezar, orasul Botoșani era în NORD estul României când l-am verificat ultima oară ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cezar
  Luni, 02 August 2021 09:03
  79.114.180.***
  Cel mai mare parc de distractii din SE României? Ii credeti pe oameni, cretini?
  https://cornisaparc.ro/
  0
  0
  Raportează
 • Sâmbătă, 31 Iulie 2021 01:43
  95.76.3.***
  Felicitări domnului primar, Consiliului Local Galați majoritar social-democrat și firmelor care au dus lucrarea la bun sfârșit! Odată cu această inaugurare, s-a întâmplat ceva demn de menționat! Dacă în ultimii ani aveam dubii... acum a început cu adevărat începutul sfârșitului pentru ăia de dreapta! După această reabilitare și modernizare de proporții, vor mai urma și altele extrem de importante, cum ar finalizarea axei Siderurgiștilor -- 1 Decembrie 1918 -- Milcov -- Traian Vuia -- Henri Coandă, livrarea primelor tramvaie noi (majoritatea vehiculelor Transurb vor fi nou-nouțe), finalizarea Muzeului de Arte Vizuale, finalizarea Centurii Mici a Galațiului, finalizarea TUTUROR lucrărilor de la Spitalul Județean Galați ș.a.m.d.. Norocul pnl și usr-+ este că multe firme care se ocupă de lucrări sunt din mucurești și, prin urmare, sunt mega-neserioase, întrucât nu vor să schimbe în bine fața altor orașe, ci să le convertească în ghetouri (gen sectorul clotilde) - șobolanii mai lipsesc... Oricum, terminarea acestor proiecte este inevitabilă, așa că bucurați-vă cât mai aveți timp, "dragi" politicieni de dreapta! Poate cu puțin noroc din 2024, Consiliul Local Galați va avea majoritate de 2/3, astfel încât și mai multe proiecte benefice municipiului vor fi trecute pe bandă rulantă, fără a interesa pe nimeni părerea celorlalți!

  Pentru cei care ați aruncat cu noroi și ați denigrat enorm pe domn primar și acest proiect care accentuează Galațiul pe harta țării, rog frumos să nu vă duceți la Plaja Dunărea și să lăsați pe oamenii normali la cap și cu bun simț să se bucure de această investiție finalizată cu succes!

  Pentru cei disperați de "marele" virus ucigaș care omoară 1 mld. oameni / secundă... nu vă forțează nimeni să stați alături de alți cetățeni la Plaja Dunărea! Puteți sta bine-mersi în cada de acasă și să vă jucați cu rățușca și submarinul! Totodată, dacă începeți să suferiți de paranoia și tulburare obsesiv-compulsivă, vă recomand călduros să cereți ajutor de specialitate. În privința celei de-a doua (OCD / TOC), pot spune din experiență: cu cât vă duceți mai repede la medic, cu atât mai bine!

  În încheiere, din respect pentru noi, oamenii inteligenți și cu bun simț (mulți de stânga), să ținem un moment de reculegere pentru cei de dreapta... Weekendul ăsta, nu tu bani de mici, bere și semințe de la partide! :( XDD
  13
  7
  Raportează
 • postat de Obrazul subțire, cu brățară se ține
  Vineri, 30 Iulie 2021 19:26
  213.233.88.***
  Să ințeleg că in același perimetru sunt două sectoare, sector bazine cu un preț și sector plajă la nisip, la alt preț. Înțeleg, dacă vreu să fac plajă la nisip plătesc 15 lei și totodată vreu să ajung la bazine să fac baie, plătesc 35 lei, in cursul săptămânii ?!? Bașca și garanția brățării, 25 lei ?!? Una persoană !!! Deci să înțeleg 15 lei + 35 lei + 25 lei = 75 lei/persoană ?!? Iar Sâmbătă și Duminică, și mai mult ? Uite așa se scot bani din ,,bunul întrevului popor" . Să văd acum cum pensionarii vor face coadă, la așa prețuri....Inainte de '89 intrarea era o legătură de pătrunjel......acum o singură intrare, costă cât o întreținere, factura la energia pe o lună !!!
  5
  8
  Raportează
 • postat de Ionuț
  Vineri, 30 Iulie 2021 17:49
  86.124.203.***
  Mai e mult de lucru. Scările trebuie refăcute pentru că arată jalnic și desigur că ar trebui acces și pe la scări că din partea aia ar trebui să vină cei mai mulți clienți. Mai mulți copaci plantați în jur. Acolo în jurul bazinului unde e pavaj, va fi cuptor, trebuie umbrele. Poate chiar ar merge și niște palmieri în ghivece ce să fie mutați în sezonul rece.
  Nu în ultimul rând, cu mai multe decenii în urmă se pare că se putea face baie și în Dunăre. Ar putea oare fi creeat un mic golf printr-un dig sau două de stabilopozi, defrișat ce e pe mal și făcută plaja pe malul Dunării unde să te poți îmbăia în apă curgătoare, nu în bazin. Ar costa, dar ar transforma plaja în cu totul altceva. Că altfel, mergi pe malul Dunării să te bagi în bazin.
  2
  9
  Raportează
 • postat de BETOANE, TOBOGANE şi mult SOARE!
  Vineri, 30 Iulie 2021 14:31
  81.12.149.***
  Dacă lucrarea e realizată de TANCRAD şi LEMACONS nu mai am nicio încredere!
  Sigur sunt multe lucrări de mântuială, realizate pe genunchi şi cu multe materiale turceşti..
  Acei postaci care n-au văzut în viaţa lor o lucrare de calitate şi n-au fost pe afară, vor lăuda desigur acum Ţmarea realizareŢ, dar tot ei vor fi cei care vor fi primii la distrugerea unor bunuri de aici!
  Abia atunci când Tancrad-ul va pune numai borduri de granit în oraş şi va schimba OZN-urile de la pasajul din centru pe banii lui şi va pune în loc acele copertine în formă de scoică ce va reprezenta zona noastră, abia atunci voi avea încredere în această firmă!
  4
  6
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 30 Iulie 2021 12:51
  5.13.201.***
  Intreb pentru un prieten.
  Cum este corect “IARASI sau DIN NOU”, S.C. Lemacons S.R.L. Galati ?
  - S.C. Lemacons S.R.L. Galati este una si aceeasi firma care a trebuit sa execute (pentru ca a castigat licitatia) lucrarii “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră in termen de 4 luni, termen prevazut in contractul incheiat cu Primaria Municipiului Galati cu nr. 47094/13.04.2016 in valoare de 3.388.039,95 lei cu TVA ? Vezi poza “https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/147916-inca-sase-luni-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera”.
  - S.C. Lemacons S.R.L. Galati care potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, asociata cu Tancrad (lider) - ATU Consulting a fost declarată câştigătoarea a licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a zonei cuprinse între strada Navelor și Parcul "Elice".

  Cati salariati (PERSONAL PRODUCTIV nu TESA) are Lemacons ca sa poata desfasura concomitant/simultan activitatile pe cele 3 lucrari contractate cu Primaria Municipiului Galati:
  1. Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră;
  2. Reabilitare şi modernizare a Plajei "Dunărea";
  3. Modernizarea zonei cuprinse între strada Navelor și Parcul "Elice".
  Foarte curios ca in pragul declararii in forta a valului 4 "DELTA", DSP-ul a dat aviz favorabil folosirii pernelor puf pentru plajă. Acestea nu constituie un posibil focar de infectie COVID - DELTA ? Toti factorii decizionali OMS-ul, Ministerul Sanatatii, SDP-ul, producatorii, importatorii etc, declara ca mastile faciale NU ASIGURA PROTECTIE DECAT CEL MULT 2 ORE. dar pernele puf pentru plaja ? Despre ce vorbim ? Sau se merge pe principiul:banul sa iasa, sau trebuie neaparat sa facem ceva ca se apropie alegerile si trebuiesc pregatite din timp (incetul cu incetul se fabrica OTETUL).
  3
  5
  Raportează
 • postat de Mircea popescu
  Vineri, 30 Iulie 2021 12:07
  5.13.217.***
  Este loc pentru vreo 200 adulti la piscine si vreo 300 pe plaja maxim . De aici si pana la 3500 de locuri e cale lunga. Daca vin 3500 de persoane, stau unul langa altul sau unul peste altul? Sau e gandit ca vii o ora si pleci?
  4
  7
  Raportează
 • postat de Luminita
  Vineri, 30 Iulie 2021 11:48
  5.14.136.***
  Una peste alta, s-a facut ceva in orasul asta, e de apreciat, toata stima pt primar si echipa, dincolo de culoarea politica. Sa mai spunem si de bine. Totusi, cam scumpa intrarea, dar se poate schimba asta, nu-i asa? Speram ca dl. primar va avea in vedere si plantarea de copaci mari in locurile unde s-au taiat si poate pe viitor, in urmatorul mandat, se va avea in vedere si un parc mare in apropiere de Galati, ca lipsesc la noi zonele verzi. Eu nu sunt cu nici un partid, si in primii ani de mandat am fost sceptica, dar si dl. Pucheanu si dl. Fotea fac pentru oras cat nu s-a facut in ultimii 30 de ani. Felicitari!
  31
  36
  Raportează
 • postat de Titus
  Vineri, 30 Iulie 2021 10:31
  194.105.20.***
  Este un foarte bun punct de plecare pentru a aduce imbunatatiri la ceea ce s-a facut acolo.
  Oricum.. arata foarte bine.. Bravo!!
  19
  35
  Raportează
 • postat de Se autosesizeaza cineva ?!
  Vineri, 30 Iulie 2021 10:28
  77.111.246.***
  Daca autoritatile abilitate nu isi vor face datoria, acolo va fi un FOCAR DE INFECTIE cu COVID-19.
  Nu inteleg ce e cu isteria asta cu plaja, nu inteleg de ce i se face atata publicitate, nu mai exista pandemia acum?!!!
  Toata populatia normala trebuie sa suporte tot felul de restrictii in timp ce o mana de iresponsabili nu stiu cum sa mai faca sa dea nastere la un FOCAR DE INFECTIE.
  Nu mai exista Politia...nu mai exista Jandarmeria...nu mai exista DSP...nu mai exista ISU?! Toata aceasta publicitate este o incalcare grava a legislatiei privind zadarnicirea combaterii raspandirii bolilor contagioase. Voi chiar vreti sa ne omorati pe toti?!
  28
  41
  Raportează
 • postat de Doru
  Vineri, 30 Iulie 2021 08:10
  84.117.41.***
  Totul foarte frumos!
  Sa vedem cum o sa arate dupa ce vor intra concitadinii
  nostri cu apucaturi si caractere sovieto-bolsevice
  mai bine zis cei care au vazut si simtit urbanismul datorita combinatului!
  NU S-A SPUS SI NU SE SPUNE NIMIC DESPRE PAZA SI SECURITATE.
  La sfarsitul fiecarei zile vom vedea nivelul de civilizatie al ,,galatenilor''
  mizeria si distrugerile vor fi la ele acasa!
  5
  62
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.