Licitaţie. Toaletă publică pentru Parcul „Eminescu”
Foto: Anca Melinte

Licitaţie. Toaletă publică pentru Parcul „Eminescu”
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Nu mai puţin de 65.000 de lei fără TVA reprezintă valoarea estimată a contractului scos la licitaţie de Primăria Galaţi pentru achiziţia şi montajul unei toalete publice modulare racordate la utilităţi, necesare pentru obiectivul Parc „Eminescu”. Ofertele sunt aşteptate până pe 23 august 2021, iar criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”.

„Având în vedere proiectul de reabilitare și modernizare a obiectivului Parc «Eminescu» se impune achiziţia și montajul unei toalete publice modulare racordate la utilități, care va asigura respectarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației la acest obiectiv”, se precizează în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Autorităţile par să fi uitat cu desăvârşire faptul că parcul a avut o toaletă publică, peste care a fost ridicată ditamai clădirea în care funcţionează "Harem Night Club", dar şi alţi agenţi economici. De ce nu poate fi repusă în funcţiune vechea toaletă, pare greu de înţeles.

De asemenea, nu trebuie uitat că în proiectul de modernizare a parcului, pe care l-au votat aleşii locali, era prevăzut un grup sanitar cu aspect vintage, cu WC turcesc, dotat cu obiecte sanitare antivandalism, toaletă care nu se regăseşte în parc.

Revenind la achiziţia licitată acum, nu putem să nu remarcăm valoarea consistentă a contractului, chiar dacă este vorba despre o estimare şi să nu ne întrebăm unde va fi amplasată noua toaletă publică.

 

Citit 3672 ori Ultima modificare Marți, 10 August 2021 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.