Rezervările pentru parcări de reședință, gata să înceapă în alte două zone

Rezervările pentru parcări de reședință, gata să înceapă în alte două zone
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Rezervarea locurilor în parcările de reședință din Mazepa II, subzona 15A, și Țiglina II, subzona 10B, se va face în intervalul 15 august, ora 00,00 - 17 august, ora 23,59, informează Primăria municipiului Galați. După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 18 august, ora 8,30 - 27 august, ora 13,00, se pot depune cererile pentru atribuire în aceste zone, însoțite de documentele privind domiciliul, autovehiculul și încadrarea într-un grad de handicap, acolo unde este cazul. Documentația de atribuire se poate depune, în perioada amintită, la registratura primăriei sau electronic la adresa e-mail: parcari.resedinta
primariagalati.ro.

"Prima etapă în atribuirea locurilor de parcare din parcările de reședință este rezervarea online a locului, care se poate face numai prin accesarea aplicației informatice la adresa https://parcarigalati.gisapp.ro, aplicație care va fi activă pentru rezervări doar în perioada menționată pentru fiecare zonă. Subliniem că este foarte importantă rezervarea, întrucât fără codul de rezervare generat de platformă nu se acceptă cererea de atribuire și documentația", transmite Primăria Galați.
Următoarea zonă unde se vor atribui locurile de parcare de reședință este Micro 18, subzonele 4 A, B, C, D, pentru care se poate face rezervare în intervalul 22 august, ora 00,00 - 24 august, ora 23,59, iar documentele pentru această zonă se pot depune în intervalul 25 august, ora 8,30 - 3 septembrie, ora 13,00.
Primăria reamintește că se vor rezerva și atribui locuri de parcare în anumite zone după ce acestea vor fi marcate și numerotate.

Cine și cum poate rezerva

Așa cum ați putut afla deja, manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa online pe site-ul www.primariagalati.ro, la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință.
De asemenea, anunțul privind începerea atribuirii se va afișa la fiecare intrare în imobilele care sunt arondate parcărilor de domiciliu/ reședință vizate. Regulamentul de atribuire este disponibil în secțiunea amintită sau la adresa https://www.primariagalati.ro/dm_galati/hotarari.nsf/03A6714F8836064DC225870D0034D0B3/$FILE/HCL%20337.pdf?Open
Relații suplimentare se pot obține la telefon 0336.102.117.
Primăria reamintește că pot rezerva și li se atribuie locuri de parcare în parcările de domiciliu/reședință doar persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care:
- nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;
- au în proprietate/ folosință un autovehicul;
- au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul municipiului Galați.
Nu vor aplica pentru rezervare persoanele fizice care:
- nu pot dovedi domiciliul/ reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/ reședință;
- deţin garaje amplasate în municipiul Galați;
- nu deţin un autovehicul în proprietate/ folosință/ utilizare.
În cazul în care sunt mai multe cereri de rezervare pentru același loc de parcare, se va proceda la atribuirea prin licitație.

Citit 11495 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:02

10 comentarii

 • postat de Prâslea
  Duminică, 22 August 2021 19:49
  213.161.245.***
  Din păcate marcarea locurilor pe site-ul cu pricina nu e conformă cu realitatea.
  Ex: Subzona 4c in aproprierea străzii Vădeni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cardinalul Richeliu
  Sâmbătă, 14 August 2021 17:38
  82.79.132.***
  @das
  Analfabet functional ce esti, nu mai fa presupuneri absurde. Iti spuneam doar ca poti verifica cate inscrieri au fost.
  Daca tot nu pricepi, poate ai prin jur un prieten mai rasarit? Sau sa scriu propozitii mai scurte??
  2
  1
  Raportează
 • postat de ro
  Sâmbătă, 14 August 2021 15:01
  5.13.223.***
  Primaria va vinde si locurile de pe strada, vezi m18-17. Asa a "inventat" primaria marirea numarului locurilor de parcare: in zonele unde erau parcate masini pe strada au fost marcate acele locuri iar strada a fost marcata cu "sens unic". Aceasta "reteta" va fi aplicata in tot orasul de unde si marirea spectaculoasa de locuri de parcare. Deci nu daramarea garajelor, asa cum s-a promis si care ar fi scazut presiunea pe locurile de parcare de pe strazi.
  O "inventie" marca de partid, care sa aduca bani la partid.... Scopul scuza mijloacele, este deviza lor. Desigur vor urma si alte aberatii, dar toate la timpul lor.
  0
  6
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 12 August 2021 07:50
  62.231.94.***
  " Al obstei " ? Pai si aia pe care i-a prins politia furand materiale de constructii de pe Siderurgistilor, tot din avutul obstesc se .... indestulau, ca strada e a noastra a tuturor, nu ? Nu stiu daca e un lucru bun, spre deosebire de altii nu le cunosc pe toate, stiu doar ca banii trebuie sa imi acopere nevoile si as da un ban pentru a intelege lumea ca asta cu obstea nu mai functioneaza de pe vremea lui Stefan si nu functiona decat acolo la CAP de unde vin ei, pentru ca taranul roman nu cunostea acest concept pana sa vina comunismul. Da, as plati pentru a avea un loc de parcare pentru care sa nu ma lupt cu sovieticii si colhoznicii care n-au aflat inca de ce inseamna proprietate privata. De ce ? Comunismul a avut succes pentru ca da, colectivizarea a avut succes iar acest lucru s-a datorat pramatiilor din sate care nu au avut pamant dar au fost primii inscrisi in CAP. Taranul roman gospodar si-a vazut de lotul lui, cat a putut saracul, iar astia de gandesc asa is urmasii colectivistilor care au intrat in gospodaria comuna fara pamant
  6
  4
  Raportează
 • postat de Doar constat
  Joi, 12 August 2021 05:54
  5.13.131.***
  Atata timp cat concetatenii au rezervat, nu mai este vina primarului...
  4
  4
  Raportează
 • postat de Horia
  Miercuri, 11 August 2021 21:35
  212.2.212.***
  Ciudat este faptul ca terenul public care in fapt este al obstei, al tuturor galatenilor, dintr-o data ce sa vezi, este al primariei, al consilierilor si al primarului votati de noi.
  Nu este de ajuns ca
  - platim impozite si taxe locale majorare foarte mult anul acesta,
  - platim apa meteorica (alta aberatie),
  - platim 10% in plus la consumul de apa (inca o aberatie),
  - acum trebuie sa platim ptr locurile de parcare (culmea aberatiei).

  Vrem sa vedem actul de proprietate in care scrie ca primaria este proprietarul locurilor de parcare?
  De cand si pana cand proprietatea obstei galatenilor a ajuns proprietatea primariei.
  Este domeniu public al nostru al tuturor,
  pentru care platim niste taxe de habitat, nicidecum taxe ptr locuri de parcare pe care o sa avem obligatia sa le pastram curate.
  Maine poimane o sa platim taxa ca mergem pe trotuarul primariei, nu?
  5
  44
  Raportează
 • postat de DAS
  Miercuri, 11 August 2021 21:23
  89.137.230.***
  Ce nu iti convine cardinale Richelieu? Esti aghiotantul primarului si din gasca de hrapareti care se dedau la banii cetatenilor? La munca nu la furat prin hotarari facute si aprobate de voi. Vreti numai taxe si impozite sa aveti voi salariile mari ! Vedeti si cat este amenda stimati cetateni in caz ca nu stiati! O sa puna politia locala pe voi sa va vaneze!

  "(2) Contravenția prevăzută la alin. (1) lit. a) se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la
  10.000 lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv; (3) Contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. c), f), g) și j) se sancţionează cu amendă
  contravenţională de la 250 -500 lei; (4) Contravențiile prevăzute la alin. (1) lit. b), d), e), h), și i) se sancţionează cu amendă
  contravenţională de 500-1000 lei.
  (5) Pentru toate cazurile menţionate la alin.(1) autovehiculele vor fi ridicate, transportate şi
  depozitate de către operatorul delegat pentru această activitate de către Primăria
  municipiului Galați.
  (6) Pentru cazurile menţionate la alin.(1) lit. k) se va anula abonamentul de către Primăria
  municipiului Galați. (7) Sancţiunile contravenţionale ori operaţiunile de ridicare a autovehiculelor se vor efectua
  la solicitarea utilizatorilor sau prin autosesizarea Primăriei municipiului Galați. (8) În cazul în care în parcarea de domiciliu/reședință se prezintă echipajul de ridicare,
  agentul constatator va aplica sancţiunea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculului. "

  Deci iata ce vor de fapt..crearea haosului...vanarea voastra..amendarea..si astfel ei scapa de multi soferi de care se impiedicau ei in trafic. nu au loc de noi. Primaria si Politia locala lucreaza dar nu pentru voi. Pentru a va lua banii munciti cu truda. Votati la urmatoarele alegeri asa cum stiti!
  4
  29
  Raportează
 • postat de Cardinalul Richelieu
  Miercuri, 11 August 2021 20:49
  82.79.132.***
  @das
  Vezi ca aplicația îți arată câte s-au ocupat, haiducule
  21
  5
  Raportează
 • postat de DAS
  Miercuri, 11 August 2021 20:19
  89.137.230.***
  Sper sa nu se duca nimeni si astfel parcarile vor fi gratuite cum au fost de o viata. Ce a facut primaria e inadmisibil. Nimeni nu o sa mai gaseasca loc sa parcheze daca se continua asa ceva. Trebuie oprita aceasta aberatie. Daci pana acum nu se plangea nimeni de loc de parcare si totul era ok. A venit primaria cu ai sai consilieri si le-a trecut prin cap ca pentru niste bani luati de la cetateni sa faca un asa haos in tot orasul.
  Cetatenii orasului nu vor asta! Vrem sa parcam liber si sa avem toti locuri.
  5
  52
  Raportează
 • postat de Un fos votant
  Miercuri, 11 August 2021 19:35
  72.83.146.***
  Vei ramane , ca cel mai arogant, incompetent si odios primar ce la avut galatiul…probabil ca ai de platit ambitia si incompetenta de a nu da curs interesantului proiect de tunel sub dunare, al lui Stan Marius, tunel ce ar fi scos galatiul din anonimat, insa var fi stricat afacerile cu trecere bac, afaceri pasate de europarlamentar vazand ca brailenii nu se joaca, au vrut pod, au pod…cinste lor.
  Acum daunele castigate de constructorul tunelului, ar trebui suportate de cei ce au oprit proiectu, adicade actuala conducere a primariei, cu tine in frunte…aviz organelor competente, fiind vorba de sume uriase.
  6
  51
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.