Soluții pentru curățarea statuii lui Mihai Eminescu
Foto: Anca Melinte

Soluții pentru curățarea statuii lui Mihai Eminescu
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Așa cum scria ziarul „Viața liberă” recent, statuia poetului Mihai Eminescu a fost pătată cu roșu, de o ghirlandă omagială, montată pe monument pe 15 iunie 2021. Petele, acum rozalii, sunt în continuare vizibile.

Potrivit datelor oficiale obținute, încă de săptămâna trecută a fost constituit un grup de lucru format din specialiști ai Muzeului de Artă Vizuală și ai Direcției Județene pentru Cultură Galați. Principala misiune este aceea de a găsi soluții pentru a curăța monumentul. Dacă intervenția non-invazivă cu apă neutrală, respectiv, cu apă distilată nu va avea finalitatea dorită, va fi nevoie de un specialist atestat de Ministerul Culturii.

Primăriei municipiului Galați i s-a pus în vedere că soclul statuii are nevoie de reparații și restaurare urgentă, pentru că s-au creat adevărate crevase, care pun în pericol monumentul. Totodată, Serviciului Public Ecosal i s-a pus în vedere să nu mai intervină vreodată asupra unui monument istoric și de for public, în încercarea de a-l curăța.

O iarnă cu multă zăpadă ar putea reda albul marmurei, numai că iernile cu zăpadă au devenit, în ultimii ani, o raritate.

Citit 2029 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.