40 la sută din judeţ, fără apă şi canalizare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viitorul susură bine *

În vederea unei mai bune organizari şi funcţionari a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, Consiliului Local a votat Master Planul privind serviciile de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi, inclusiv lista de investiţii prioritare.

Strategia la nivel de judeţ a pornit de la premiza că nivelul serviciilor de apă potabilă şi canalizare este scăzut comparativ cu media pe ţara.

Doar 49 la sută din populaţia judeţului beneficiază de ambele servicii, iar 40 la sută nu beneficiază  de n ici un sistem public de alimentare cu apa.

Numai 9 la sută din populaţia din zonele rurale are acces la sisteme de alimentare cu apa şi nu există deloc sisteme pentru apa uzata.

Având în vedere dezastrul din judeţ, autorităţile consideră că acest Master Plan – gros de sute de pagini - este primul pas important care ofera cadrul privind strategia de dezvoltare în judeţul Galaţi în sectorul de apă potabilă şi ape uzate, în perioada 2008-2037.

Ca să vă dăm doar un exemplu, vă spunem că este prognozat ca în toate comunele din judeţ să se realizeze o rată de conectare la sistemul de alimentare cu apă de 97 la sută  în anul 2018.

În ceea ce priveşte instalaţiile de tratare şi colectare a apelor uzate,  6 din aglomerările judeţului vor trebui echipate cu aşa ceva până în anul 2015, 38 până în 2018 şi alte 87  în perioada 2019  -i 2037.

Citit 644 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.