Soluţiile PSD: antricriza fără victime

Soluţiile PSD: antricriza fără victime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Comisiei de Buget – Finanţe din Camera Deputaţilor, social democratul Viorel Ştefan (FOTO), este convins că o dublare a redevenţelor încasate de stat ca urmare a concesionării exploatării resurselor naturale neregenerabile ar aduce la buget venituri de 0,6 la sută din PIB.

Soluţia promovată de Ştefan face parte dintr-un pachet de măsuri pe termen mediu şi lung, între 9 luni şi 5 ani, intitulat „Solidaritate pentru dezvoltare – soluţii de relansare economică şi creare de locuri de muncă”.

În documentul PSD, bugetarii, pensionarii, agricultorii şi şomerii nu plătesc costurile acestei crize.

PSD are în vedere reducerea cheltuielilor bugetare prin plafonarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile la cel mult 75 la sută faţă de anul trecut, generalizarea sistemului electronic de achiziţii publice, reducerea la jumătate a numărului de ministere, agenţii guvernamentale şi servicii deconcentrate.

Se are în vedere reducerea cu 50 la sută a numărului de secretari de stat şi consilieri guvernamentali şi prezidenţiali şi introducerea organigramelor şi bugetelor standard pentru toate autorităţile publice locale.

PSD propune creşterea veniturilor bugetare prin eliminarea impozitului minim pe cifra de afaceri, începând cu 1 iulie 2010 şi introducerea impozitului forfetar pe activităţi (comercializarea produselor din alcool, tutun, produse petroliere, servicii de alimentaţie publică şi turism).

Înăsprirea controalelor pentru reducerea muncii la negru şi a evaziunii fiscale, dar şi măsuri de stimulare a economiei şi creare de locuri de muncă.

Citit 583 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.