Apa meteorică, facturată lunar

Apa meteorică, facturată lunar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au decis că facturarea apei meteorice se va realiza lunar, pe baza mediei anuale a cantităţilor de precipitaţii a anului anterior, urmând ca regularizarea să se realizeze în anul următor.

Consilierii au apreciat că factura lunară are avantaje mai mari decât varianta de până acum, când Apă Canal a facturat anual apa meteorică preluată de sistemul public de canalizare.

Consilierii au stabilit că efortul financiar al titularului de contract este mai uşor de suportat fiindcă se plăteşte lunar o cantitate constantă şi mai mică, decât una singură şi mare, iar Apă Canal colectează constant contravaloarea acestui tip de serviciu, asigurându-şi fondurile pentru întreţinerea curentă a sistemului public de canalizare.

În plus, susţin aleşii, se diminuează semnificativ divergenţele şi refuzurile la plată pe acest tip de serviciu de gospodărie comunală.

Dacă staţi bine cu fizica şi matematica vă spunem şi cum se calculează apa de ploaie: „Cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică, comunicată de ANM pentru fiecare lună a anului anterior, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-2/2007”.

Clar ca… apa de ploaie!

Citit 1002 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.