Lobby la Bucureşti pentru spital privat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, i-a transmis, recent, prefectului judeţului Galaţi, Paul Florea, o solicitare şi, totodată, un sfat: să insiste la Guvern pentru a se demara cât mai repede procedurile pentru construcţia unui spital – fie el şi privat -, dar să meargă personal la Bucureşti, pentru că „este mai sigur aşa”.

„Salut interesul autorităţilor pentru construcţia unui spital şi mă bucur de o astfel de perspectivă, chiar dacă  vorbim despre o investiţie privată.  Mă alătur şi eu demersului făcut de preşedintele CJ Chebac, pe lângă prefect, pentru ca acesta să solicite Guvernului să acorde terenul respectiv, din proprietatea Ministerului Sănătăţii, în cea a autorităţilor locale, pentru demararea proiectului”, a declarat liderul PNL, Victor Paul Dobre.

Fost preşedinte, pe linie de partid, al actualului prefect Paul Florea, Dobre l-a sfătuit pe acesta să nu se limiteze la a face lobby doar la telefon pe această temă, către Guvern, ci să meargă personal la Bucureşti.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, reprezentantul unui investitor privat francez s-a întâlnit cu prefectul Paul Florea, discuţiile referindu-se la posibilitatea construcţiei unui spital privat la Galaţi.

Proiectul, susţinut de preşedintele CJ Eugen Chebac, ar urma să fie unul public-privat, în sensul că autorităţile ar pune la dispoziţie ternul şi utilităţile, iar investitorul ar construi spitalul. Pentru acest lucru există şi teren şi chiar şi proiect de fezabilitate gata realizat şi plătit; vorbim de proiectul-tip comandat de Guvernul Tăriceanu, care intenţiona construcţia de spitale regionale în ţară, inclusiv la Galaţi.

Terenul este şi el stabilit – la ieşirea din Galaţi, spre Metro – însă se află în administrarea Ministerului Sănătăţii. Dacă ministerul va accepta transferul terenului în administrarea CJ Galaţi, proiectul spitalului privat ar putea prinde viaţă.

Citit 582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.