Afganii care au ajutat România vor ajunge la Galați

Afganii care au ajutat România vor ajunge la Galați
Foto. Realitatea.net
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

139 de cetățeni afgani, evacuați joi și ajunși la București la bordul unui avion, vor ajunge la Galați, după efectuarea perioadei de carantină, au anunțat oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cetăţenii străini aflați în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, studenţi cu burse în România, alte categorii vulnerabile, ca jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora.

Potrivit secretarului de stat în cadrul MAI, chestorul general Bogdan Despescu, printre cele 139 de persoane ajunse joi în România sunt unele care deja beneficiază de permise de şedere temporară valabile, și anume studenţi care au urmat cursurile universitare pe teritoriul țării noastre. După ce vor sta în carantină și se vor încheia formalităţile, cererile de protecţie internaţională ale cetățenilor afgani vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Imigrări, aceștia urmând a fi cazaţi, pe perioada procedurilor, în centrul de azil de la Galaţi. "După obţinerea unei forme de protecţie, aceştia vor putea fi înscrişi în programe de integrare", a detaliat Despescu.

În România există şase centre de azil, care au în total 750 de locuri, cu posibilitatea suplimentării, iar gradul de ocupare al acestor centre este în prezent de circa 70 la sută. Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Galați are o capacitate de 250 de locuri.

Citit 4803 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 00:21

3 comentarii

 • postat de Andreescu
  Duminică, 12 Septembrie 2021 20:54
  109.166.128.***
  Bai da de ce tocmai la Galati? De ce nu-i imprastie in tara cum s-a facut cu refugiatii din trecut? Pe cat ca suntem zona defavorizata le mai dam si locuinte si bani din bugetul local. Nu avem locuinte pt saraci dar pt afgani avem? Mai sa fie. De ce nu i-a dus la Bucuresti, ca astia au buget. Frate frate da branza-i pe bani.
  0
  7
  Raportează
 • postat de parere
  Duminică, 12 Septembrie 2021 08:31
  89.39.81.***
  la mistouri tot romanu e pregatit
  11
  4
  Raportează
 • postat de Bun Venit Prieteni Dragi !!!
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 19:13
  185.31.175.***
  Daca au ajutat atat de mult Romania, nu se cuvine sa nu recompensam sacrificiul pe care acesti eroi l-au facut pentru tara noastra atunci cand aceasta s-a aflat la greu...

  Avand in vedere inalta pregatire a tuturor acestor iubitori ai Romaniei...ofiteri, procurori, judecatori, jurnalisti, activisti, studenti...si, avand in vedere dorinta de integrare pe care, atat acestia cat si intreaga societate romaneasca si-o doreste, ar fi potrivit (dupa rezolvarea tuturor aspectelor legale in legatura cu integrarea si ramanerea lor definitiva in Romania) sa li se ofere niste posturi de conducere in cadrul institutiilor statului, din orasul nostru, cum ar fi: la conducerea Judecatoriei Galati, a Parchetului Galati, a Politiei Judetene Galati si, chiar si in functii de conducere a unor ziare importante din orasul nostru, fiecaruia dupa pregatirea sa.

  Referitor la situatia acestor eroi ai Romaniei, de indata ce se incheie procedurile legale de inscriere in programele noastre de integrare si dupa acordarea automata a cetateniei romane si a tuturor actelor romanesti, pentru o mai buna asimilare a lor, ar fi potrivit sa li se ofere (din fondul de stat special prevazut pentru astfel de situatii) cate un apartament intr-unul din noile blocuri construite in orasul nostru, complet mobilat si dotat la standardele Uniunii Europene din care cu mandrie facem parte, un autoturism Dacia si absolut orice mai au ei nevoie, bineinteles, o indemnizatie medie, lunara, de 5.000-15.000 de RONI (in functie de pregatirea pe care acestia o au) (din acelasi fond de stat special prevazut pentru astfel de situatii), pentru fiecare persoana adulta si 1.000-1.500 de RONI pentru fiecare minor, astfel incat acestia sa nu sufere in urma pierderii situatiei materiale si a conditiilor si a standardului de viata cu care erau obisnuiti sa traiasca in tara lor si pe care ei si le-au sacrificat doar pentru a ajuta Romania, iar noi sa nu cumva sa ajungem sa ne facem de ras in fata lor.
  8
  22
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro