Afganii care au ajutat România vor ajunge la Galați

Afganii care au ajutat România vor ajunge la Galați
Foto. Realitatea.net
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

139 de cetățeni afgani, evacuați joi și ajunși la București la bordul unui avion, vor ajunge la Galați, după efectuarea perioadei de carantină, au anunțat oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cetăţenii străini aflați în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, studenţi cu burse în România, alte categorii vulnerabile, ca jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora.

Potrivit secretarului de stat în cadrul MAI, chestorul general Bogdan Despescu, printre cele 139 de persoane ajunse joi în România sunt unele care deja beneficiază de permise de şedere temporară valabile, și anume studenţi care au urmat cursurile universitare pe teritoriul țării noastre. După ce vor sta în carantină și se vor încheia formalităţile, cererile de protecţie internaţională ale cetățenilor afgani vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Imigrări, aceștia urmând a fi cazaţi, pe perioada procedurilor, în centrul de azil de la Galaţi. "După obţinerea unei forme de protecţie, aceştia vor putea fi înscrişi în programe de integrare", a detaliat Despescu.

În România există şase centre de azil, care au în total 750 de locuri, cu posibilitatea suplimentării, iar gradul de ocupare al acestor centre este în prezent de circa 70 la sută. Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Galați are o capacitate de 250 de locuri.

Citit 5927 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.