Prefectul Cosmin Păun, după articolele din „Viaţa liberă”: „Societăţi fără stăpân”

Prefectul Cosmin Păun, după articolele din „Viaţa liberă”: „Societăţi fără stăpân”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, ne-a declarat că nu-i erau străine veniturile directorilor societăţilor de interes local, pe care „Serialul de Criză” al „Vieţii libere” le-a scos la iveală.

„Mi se pare nefiresc, este vorba despre lăcomie şi nimic altceva. Eşti de o parte a baricadei în care inciţi şi spui: ˝Vai, uite ce face Guvernul, nu sunt bune măsurile de austeritate, dar îţi trag cinci salarii din cinci societăţi distincte˝”.

„Cum arată solidaritatea asta? În următoarele şase luni vor fi foarte multe proiecte de acte normative care vor intra în vigoare, inclusiv pe partea de administraţie publică locală”.

„Aici e marea încercare. Societăţile au ca acţionariat CL când acţionarul nu se uită cum cheltuieşte banii, ce salariu îşi face? E societatea Galaţiului!”.

„Se pare că sunt societăţi fără stăpân, sau stăpân bolnav care nu se mai ridică”, ne-a declarat prefectul.

Cosmin Păun susţine că a iniţiat nişte demersuri acum trei săptămâni şi a discutat anumite aspecte legate de funcţionarea societăţilor în cadrul colegiului prefectural.

Administraţia publică locală are, însă, autonomie. Nu este, însă exclus un control din partea instituţiilor deconcentrate în privinţa modului în care au fost executaţi banii din bugetul Primăriei.

Citit 1715 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.