Au început lucrările la drumul expres Brăila-Galați

Au început lucrările la drumul expres Brăila-Galați
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

„Zilele trecute au început lucrările la drumul expres ce leagă Brăila de Galați. Deocamdată se decopertează stratul vegetal, iar în următoarele zile se va continua cu stabilizarea terenului și cu fundațiile forate ale viitorului pod de 1,8 km peste Siret și complexul feroviar din zona Galați”, a anunțat, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.
Reamintim, contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila - Galați, în valoare de 371.416.131,09 lei fără TVA, a fost semnat, pe 15 aprilie 2021, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL, firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Drumul expres va fi o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării.
„Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, trei poduri, două viaducte și un pasaj, fiind prevăzute două benzi pe fiecare sens de circulație. Finalul traseului este la intersecția cu DN2B în zona Movileni. Dacă cei responsabili își fac treaba în timp util cu emiterea tuturor avizelor, autorizațiilor, scoaterea pădurii de pe traseu din fondul forestier, ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023. Pentru conexiunea directă a acestui proiect cu viitoarea centură Galați (ce ar trebui să înceapă și ea în următoarele săptămâni) am cerut Companiei de Drumuri în această vară să găsească o soluție”, a ținut să precizeze Cătălin Drulă.

Citit 4218 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Octombrie 2021 00:23

4 comentarii

 • postat de galatean nemultumit
  Joi, 14 Octombrie 2021 07:44
  193.230.156.***
  "Dacă cei responsabili ... ar trebui să circulăm pe acest drum expres în anul 2023." Daca si cu parca ... mai sigur prin 2025!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Aviator
  Joi, 14 Octombrie 2021 06:58
  37.161.2.***
  Sper ca investiția să ajungă la bun sfârșit dar trăim în Galați-Brăila și se poate întâmpla orice. Investiția supremă care ar trebui să se facă în zonă este un aeroport. Nu există în România o zonă mai izolată din acest punct de vedere. Cel mai apropiat aeroport este la Bacău la peste 180 Km.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Dax
  Marți, 12 Octombrie 2021 17:30
  89.39.81.***
  Doamne , am ajuns sa traiesc vremuri de science fiction !
  3
  20
  Raportează
 • postat de transparenta
  Marți, 12 Octombrie 2021 07:35
  86.124.200.***
  Poate invata ceva si grupurile Vega si Tancrad...
  5
  44
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro