De luni, se primesc cereri pentru ajutoare de încălzire

De luni, se primesc cereri pentru ajutoare de încălzire
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Începând din 18 octombrie 2021, se pot depune cereri pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pe timpul sezonului rece (noiembrie 2021 - martie 2022), anunţă Primăria Galaţi. Este vorba despre ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri.

"Solicitanţii pot obţine formulare tipizate de cerere şi declaraţie pe propria răspundere de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Galați (din strada Fraternității nr. 1) și de la asociaţiile de proprietari sau le pot descărca de pe site-ul www.social.primariagalati.ro. Termenul-limită de depunere a documentelor este 20 noiembrie 2021. După această dată se vor înregistra cereri, dar consumatorii vor primi acest ajutor astfel: începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii respective", precizează Primăria.

Depunerea/ transmiterea cererilor împreună cu toate documentele necesare se va face: prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (se vor considera cereri/ declarații pe propria răspundere eligibile pentru acordarea ajutorului financiar doar dosarele corecte și complete); prin poștă (cu confirmare de primire) la adresa: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați, strada Fraternității nr. 1, cod poștal 800016; personal și/sau prin asociațiile de proprietari/ locatari sau la sediul instituției, de luni până joi, în intervalul orar 8,30-12,00 și 13,00-16,00, iar vineri între orele 8,30-12,00.

În cazul consumatorilor vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor cu un venit net lunar pe membru de familie de până la 1.386 de lei și persoanelor singure cu un venit net lunar de până la 2.053 de lei, în conformitate cu prevederile legale.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute direct de la Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați - Serviciul Ajutoare Încălzire, la următoarele numere de telefon: 0236.488.444, 0236.307.872 şi de pe site-ul www.social.primariagalati.ro. Detalii privind condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie se pot găsi pe site-ul Primăriei - https://www.primariagalati.ro/ și pe site-ul Direcției de Asistență Socială - https://social.primariagalati.ro/.

Citit 6566 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.