O nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor locale

O nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor locale
30 de staţii SelfPay
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

O nouă modalitate de plată a taxelor și impozitelor, prin intermediul stațiilor SelfPay va fi disponibilă începând de la 1 noiembrie 2021, a anunţat Primăria municipiului Galaţi. La cele 30 de staţii se vor putea plăti taxe și impozite locale, amenzi, facturi diverse (electricitate, gaze, internet, apă, telefonie, cablu), taxe auto, rate credit etc. Pentru plata impozitelor și taxelor locale, comisionul este suportat de Primăria Galați.

„Spre finalul anului, un nou sistem de plată a taxelor locale”, anunţam în ediţia din 22 iulie 2021 a ziarului „Viaţa liberă”. Gălăţenii care nu deţin card bancar sau care nu reuşesc să se descurce pe platforma ghiseul.ro nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozi, la centrele Fiscalităţii, pentru a-şi achita obligaţiile faţă de bugetul local.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, pe lângă metodele existente deja (online pe www.ghiseul.ro, cu ordin de plată sau direct la casierii), gălăţenii vor avea la dispoziţie 30 de stații în rețeaua SelfPay, două fiind amplasate în sediul central al Primăriei, respectiv, la sediul Direcției de taxe și impozite, celelalte preponderent în magazine sau benzinării.

„Plata se poate face numerar, simplu și rapid, în orice zi, la orice oră. Contribuabilul poate fi identificat la orice stație prin scanarea unui cod de bare înscris pe documentul emis de Fiscalitate după data de 1 noiembrie 2021. După scanarea codului de bare, se va afișa tipul și cuantumul debitelor existente la data accesării, acesta putând vizualiza datele și informațiile cumulate pe rolul nominal unic unde este titular, precum și pe toate celelalte roluri nominale unice unde este parte. Plata amenzilor se poate face prin identificarea contribuabilului, utilizând codul numeric personal, seria, numărul și data procesului-verbal, precum și cuantumul amenzii”, informează Primăria Galaţi.

Pentru „servicii de gestionare a tranzacțiilor financiare pentru plata impozitelor, taxelor și altor venituri locale prin rețeaua self-service” Primăria a încheiat un contract în valoare de 16.000 de lei fără TVA cu Asocierea IDEA BANK SA București (lider de asociere) și ZEBRAPAY SRL București (asociat).

Citit 3630 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 13:22

5 comentarii

 • postat de costel
  Joi, 28 Octombrie 2021 10:31
  89.39.81.***
  Era bine sa se indice si magazinele unde se amplaseaza aceste aparate .
  2
  6
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 28 Octombrie 2021 08:04
  86.124.204.***
  Pai si lumea unde si de ce mai sta la coada ? Ce treaba au impozitele cu statul la coada ? In loc la batranete sa pui mana pe o carte pe care poate nu ai avut timp sa o citesti la tinerete sau poate nu ai avut cum, ca toti am fost amarati pe vremea aia, nu mai bine vii pe 3 ianuarie si stai de dimineata de la 5 pana seara la coada ? Sau calaresti autobuzele Primariei doar pentru ca ai abonament moaca, ce daca nu ai treaba ?
  6
  3
  Raportează
 • postat de Maria
  Miercuri, 27 Octombrie 2021 15:58
  80.32.118.***
  @David
  Aveam pretentii la tine, sincer. Dar mi-am dat seama ca esti jos de tot, adica nu poti mai mult.
  In loc sa fii multumit ca s-a deschis inca o posibilitate de a ne plati darile catre stat, ca nu mai trebuie sa stai (stam) la coada mirosind "coada" celui din fata noastra, pe tine te intereseaza publicitatea. Ca de ce? Ca cine?
  David, este pentru binele cetateanului, adica al nostru.
  Crezi ca cineva fiind in fata aparatului de plata isi va pune astfel de intrebari? Sau este multumit ca poate plati facturile?
  Daca se face ceva bun, criticam. La ceva rau nici macar nu vreau sa-mi imaginez. Care este calea de mijloc ca sa fim multumiti?
  2
  18
  Raportează
 • postat de o idee buna
  Marți, 26 Octombrie 2021 20:46
  5.13.157.***
  Terbuia implementata mai demult. Eu folosesc aparatul din Kaufland ca sa joc la loto.
  Atentie ca nu da rest in bani. Daca bagati o suma mai mare decat e nevoie la plata, va da restul sub forma unui bon cu cod de bare si cod numeric. La urmatoarea plata scanati codul de bare sau introduceti la tastatura de pe ecran codul numeric si vi se scade suma de pe bon din suma de plata.
  2
  13
  Raportează
 • postat de David
  Marți, 26 Octombrie 2021 19:36
  86.124.202.***
  La cele 30 de staţii se vor putea plăti taxe și impozite locale, amenzi, facturi diverse (electricitate, gaze, internet, apă, telefonie, cablu), taxe auto, rate credit etc

  Primaria face reclama la solutiile de plata pentru alti agenti economici?????
  De ce intereseaza pe cei din primarie că cetatenii platesc facturile la alti beneficiari???? Cine are interes pentru aceste statii???
  Poate mai bine desfiintam ghiseele de plata de la primărie si sa faca si ceilalti agenti economici reclama la plata impozitelor locale.
  Si uite asa, directorul si angajații lui nu mai vin la serviciu, daca tot fac treaba altii...... ca tot a fost un articol la dvs la redactie cum ca nu vin birou......
  18
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.