Rău-platnicii la energie electrică vor fi deconectați

Rău-platnicii la energie electrică vor fi deconectați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) avertizează că, începând de luni, 8 noiembrie, consumatorii de electricitate pot fi deconectați rapid în caz de neplată, până la plata integrală a sumelor datorate și a costurilor aferente operațiunilor de întrerupere, respectiv, reluare a alimentării cu energie.

DEER reamintește că pe 5 august 2021 a fost emisă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 84/2021, prin care s-a abrogat alin. 1 al art. 72 al OUG 70/2020, articol care prevedea următoarele: „Pe perioada stării de alertă, operatorii de apă, canal şi salubritate asigură continuitatea furnizării serviciilor de utilităţi respective, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare, amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă”. Tot prin OUG 84/2021 s-a abrogat și prevederea prin care s-a instituit un termen de grație de 90 de zile în care consumatorul avea posibilitatea să achite debitele restante.

„Astfel, începând cu data de 8.11.2021, furnizorii de energie electrică pot solicita deconectarea locurilor de consum în caz de neplată, iar distribuitorii de energie electrică au obligația de a da curs solicitării furnizorilor în termen de maxim 5 zile lucrătoare, fiind aplicabile prevederile Contractului de distribuție, a Legii 123/2012 a energiei electrice și a Ordinului 235/2019 prin care a fost aprobat Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile mai sus menționate, reluarea alimentării la locul de consum se va face în termen de 2 zile lucrătoare după ce furnizorul a primit dovada efectuării plății integrale a sumei datorate și a costurilor aferente serviciilor de întrerupere/reluare a alimentării cu energie electrică”, informează DEER.

Pentru a evita întreruperea alimentării cu energie electrică, le recomandă consumatorilor casnici și noncasnici să contacteze furnizorii în vederea achitării debitelor restante, evitând astfel disconfortul creat de întreruperea energiei electrice și de plata taxelor aferente serviciilor de deconectare și, apoi, de reconectare la rețea.

Citit 4579 ori Ultima modificare Joi, 11 Noiembrie 2021 07:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.