Cine mai rămâne în Primărie?

Cine mai rămâne în Primărie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul PDL Galaţi, Mircea Toader, a dezvăluit că printre primele acte normative pe care le va da Guvernul Boc în perioada următoare va fi şi unul care stabileşte standarde de cost pentru primării.

În funcţie de numărul de locuitori, primăriile vor fi obligate să aibă un număr maxim de angajaţi şi un buget pe măsură.

„Noi avem un excedent groaznic de personal în administraţia locală. Pe de altă parte, se vor bloca chiar şi achiziţiile”, a declarat Toader.

Desigur, o asemenea intervenţie normativă pune frâne autonomiei locale, dar municipalitatea gălăţeană aşteaptă cu interes criteriile. Este posibil ca nici măcar să nu fie nevoită să facă disponibilizări pentru că salariaţii ar putea pleca singuri.

Din 30 de procente rămân doar cu 5

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a reafirmat faptul că mulţi dintre salariaţii Primăriei sunt pe picior de plecare. Mai ales că nici măcar hotărârea Consiliului Local prin care funcţionarilor publici li se ofereau suplimente salariale până la 30 la sută nu mai salvează mare lucru.

Hotărârea prin care funcţionarilor – nu şi angajaţilor contractuali - li se aduceau salariile la nivelul celor avute în 2009, aprobată în martie, a primit abia acum viza de legalitate a prefectului.

Funcţionarii municipalităţii se vor putea bucura de această creştere de maxim 30 la sută a salariului doar pentru două luni, aprilie şi mai, pentru că în iunie vine Guvernul şi le taie 25 la sută.

„În momentul în care vor primi fluturaşul cu un salariu cu 25 la sută mai mic, vor fi şi oameni care vor renunţa. Sunt primării mari cum e Iaşiul, în care anumite servicii sunt descentralizate. Sunt altele care au un aparat executiv mai mare”.

„Noi avem multe direcţii şi servicii unde sunt oameni insuficienţi. La serviciul Transporturi sunt trei oameni, care trebuie să facă control pe tot ceea ce înseamnă transport – maxitaxi, taxi şi Transurb, şi e greu”.

„La fel şi la Direcţia Tehnică, şi la Disciplina în Construcţii, unde sunt 4-5 oameni. La Fiscalitate e deficit de oameni la recuperarea taxelor. Vom reanaliza organigrama”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.