"Este nevoie de un aeroport în zona Galați - Brăila", susţine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

"Este nevoie de un aeroport în zona Galați - Brăila", susţine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a declarat că "îi este clar" că există necesitatea construirii unui aeroport în zona Galați - Brăila, dar că trebuie "să discutăm și celelalte etape, ce țin de sursele de finanțare, autorizări, de toate lucrurile care duc la final acest proiect".

Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu s-a aflat sâmbătă, 4 decembrie, la Galați, pentru a se întâlni cu reprezentanții instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru a analiza stadiul proiectelor de investiții derulate de acestea. Prezenți la întâlnire au fost și ministrul Economiei, Florin Spătaru, europarlamentarul Dan Nica, președintele CJ Galați, Costel Fotea, și primarul Ionuț Pucheanu.
Cu ocazia acestei întâlniri a fost abordată și ideea construirii unui aeroport în județul Galați, proiect integrat inclusiv în strategiile de dezvoltare realizate de autoritățile locale și județene. La nivelul CJ Galați au fost, de altfel, realizate o serii de studii ce susțin construirea unui aeroport în regiune, fiind chiar identificată o posibilă locație a acestuia, în proximitatea comunelor Braniștea, Smârdan și Schela. În apropierea acestui amplasament - situat la 18 km de Galați și 20 km de Brăila - va trece și centura mare a Galațiului.
În legătură cu acest proiect, ministrul Transporturilor, prim-vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat: "Domnul președinte al CJ Galați, Costel Fotea, mi-a expus proiectul. E clar că vorbim de cea mai mare aglomerare urbană după București. Mă refer aici la zona Galați - Brăila. Dar puteam să fiu superministru astăzi și să am toate instituțiile statului la dispoziție, nu puteam să dau un răspuns pe loc, care să fie corect. Am înțeles tot ce s-a ridicat, ca studiu, și tot ce a spus dl președinte și eu vă asigur că din partea autorităților de la București, pe un proiect care stă în picioare, care va avea toți indicatorii de trafic - poate vorbim de aeroport cargo, în primă fază - dacă lucrurile vor sta în picioare, tot ceea ce ține de București, de autorizații și așa mai departe, noi nu avem o problemă. Doar că nu este o discuție pe care să o închidem astăzi. Este o discuție pe care trebuie să o reluăm și cu specialiști în aviație și cu cei care gestionează lucrurile din acest punct de vedere. Dar vreau să fiu clar: a doua aglomerare urbană din România, respectiv Galați - Brăila, are nevoie și de o dezvoltare de acest tip. Dar vreau să discutăm și celelalte etape, ce țin de sursele de finanțare, autorizări, de toate lucrurile care duc la final acest proiect. Vreau să avem toate aceste discuții!".
Construirea unui aeroport în regiune este o mai veche dorință atât la Galați, cât și la Brăila. Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu a precizat că și autoritățile din Brăila i-au vorbit despre potențialul de realizare a unui aeroport regional la Ianca.
Care ar fi soluția cea mai potrivită, rămâne de văzut. Cert este că, deși au trecut mulți ani de când se tot discută de un aeroport în zona Galați . Brăila, mai ales în perioadele electorale, Ministerul Transporturilor nu a făcut foarte mulți pași concreți în această direcție. Poate de acum înainte....

Citit 9664 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 00:07

16 comentarii

 • postat de i
  Marți, 28 Decembrie 2021 19:30
  5.13.205.***
  Băi Grindeanule...dar,tu ești lipsit de bun simț sau de materie cenușie??? Ori, cumva de amândouă?
  Dar ce ați vrea? Să construiți și aeroportul ăla tot la Brăilița, la Tudosică al vostru? Ce? Nu le ajunge brăilițenilor și lui tudosică al vostru că i-ați construit pod peste Dunăre și astfel sți privat/ați pus pe chituci proiectul/traversatul Dunării pe la Galați???

  Dar ce ați vrea? Să construiți tot și toate numai pe terenul administrativ al Brăiliței brăilițenilor și a lui tudosică, iar la Galați să nu construiți nimic? Dar ce...cumva Galațiul ar trebui să rămână doar o mizerie, fără niciun proiect major de infrastructură construit pe terenul administrativ al Galațiului? Dar ce...în mintea ta, Galațiul ar trebui să fie rămână doar o locație unde să se scurgă dejecțiile brăilițenilor? Dar chiar nu vă e rușine??? Și mai și vrețikaveți pretenția) ca gălățenii să vă dea voturile lor pentru nimicul vostru realizat/construit ÎN GALAȚI, PENTRU GALAȚI/GĂLĂȚENI??? Bă, dar chiar nu mai aveți pic de jenă? Dar ce, gălățenii vreți să vă voteze doar pentru "ochii" voștri frumoși...?

  Nu ziceau bă brăilițenii că "dacă se construiește ceva(podul peste Dunăre) bun la Brăilița brăilițenilor, e bun și pentru gălățeni"? Nu așa ziceau brăilițenii lui tudosică al vostru? Atunci lozincăria aceia e valabilă și în sens invers: și anume că "dacă se construiește ceva(AEROPORT) LA/ÎN GALAȚI, atunci e bun și pentru brăilițenii voștri scl!fosiți, cu tudosică al vostru...
  Bă, un vot nu mai vedeți dacă nu construiți acel proiect(AEROPORT) LA/ÎN GALAȚI.

  I-auzi la Grindenuță, că cică și brăilițenii au proiectul lor(cu aeroportul)... Păi bă zevzecule Grindeanuiță, pe același raționament al tău se poate spune că și Galațiul/gălățenii au avut proiectul lor de subtraversarea Dunării, proiect de la Galați și l-ați trecut voi la sertar, t!căloșilor... Acu vreți să luați în calcul tot la brăilița lui tudosică să construiți și aeroportul? Bă, la cât v-am susținut și la cât v-am luat apărarea(v-am ținut partea) în fața prietenilor/cunoscuților, dar dacă nu se va construi măcar AEROPORTUL și în Galați...voi PSD-ul nu mai vedeți un vot de la mine, de acum înainte, și nici nu voi mai susține PSD-ul în fața prietenilor/cunoscuților(în toate discuțiile) ca nici de la ei să nu mai vedeți vreun vot... Cu voi, românii au ajuns slugile "eoropenilor"... Gălățenii nu mai au dreptul să aibă ceva construit în propriul oraș Galați ca proiecte majore de infrastructură...???
  0
  0
  Raportează
 • postat de corneliu
  Vineri, 10 Decembrie 2021 18:25
  92.85.13.***
  Podu' l-am "terminat". Se pregateste "aeroportu'" . Ce excroci! E ca la radio Erevan: Dezmintire: la Galati nu s-a construit un pod, s-a distrus un liceu bun!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 20:21
  109.166.138.***
  Aveti aeroport intergalactic la VADENI
  0
  6
  Raportează
 • postat de Moise Gheorghe
  Marți, 07 Decembrie 2021 12:25
  89.137.136.***
  Vorbe(discutii) neserioase reluate,fara sursa de finantare.Asta inseamna(promisiuni)minciuni pentru
  noul ministru al transporturilor.In sacul mosului,a pus numai cadouri ''de doi bani''pentru prostirea
  oamenilor.
  5
  41
  Raportează
 • postat de Non Bula
  Marți, 07 Decembrie 2021 10:46
  109.166.133.***
  Hai sa nu mai comentam ca n-avem ce face...mai Bula...Pun pariu ca nu te-ai vaccinat ...
  29
  12
  Raportează
 • postat de Gore
  Marți, 07 Decembrie 2021 10:09
  91.125.221.***
  Serios? Mama ce deștept e asta…cum de și-o fi dat seama ca avem nevoie de aeroport?
  8
  38
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 07 Decembrie 2021 09:36
  82.76.159.***
  Demential acest ministru, avea de toate orasul Gl doar ca ii lipseste aeroportul care ce sa faca cu aces aeroport? Sa transporte videochat-iste, proxeneti? "...cea mai mare aglomerare urbană după București" in Galati? Doar blocuri vechi cu apartamente goale. Ce se mai produce in Gl, ce se mai fabrica, nimic. Parca e oras abandonat dar un aeroport s-ar putea sa-l mai populeze cat de cat. Se vor toca bani grei din cauza unor "specialisti" in transporturi. Ministrul asta de la telecomunicatii trece la transporturi dupa care s-ar putea sa-l vedem chiar si la invatamant, sanatate poate la justitie. Incredibil pe mana cui au incaput unele ministere. Tara asta este batjocorita de niste habarnisti care se tot rotesc intre ei si nu-s in stare de proiecte viabile.
  22
  44
  Raportează
 • postat de costel
  Marți, 07 Decembrie 2021 09:31
  89.39.81.***
  Mai mare rusinea ca Suceava,Botosaniul si Iasul sa aiba aeroporturi si noi .NU !!!
  10
  35
  Raportează
 • postat de rocky
  Marți, 07 Decembrie 2021 09:07
  85.186.96.***
  Se va face un aeroport dar nu la Ianca. Foarte putin probabil! Totusi, din ce se vede cred ca dl ministru nu a venit temele invatate!!! Aeroport se va face dar undeva intre comunele Piscu, Vamesu si Tudor Vladimirescu, inspre Siret, pentru a deservi mult mai eficient orasele Galati, Braila, Tecuci si Focsani si chiar si Rm. Sarat. La Ianca nu isi mai are rostul sa fie reinviat acel aeroport pentru ca, decat sa te duci acolo, mai bine te duci la Otopeni. Deci, din start varianta Ianca pica.
  Daca se va face pe platoul dintre Siret si comunele Tudor V,. Vamesu si Piscu, accesul la aeroport va fi facut, atat cu trenul cat si prin viitoarea autostrada care va pleca de la Constanta (A4, Ovidiu) - Pod Braila nou - Focsani. Asa ca fiti optimisti!
  13
  31
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 07 Decembrie 2021 08:43
  89.136.3.***
  Pe principiul - hai sa vedem ce promisiuni expirate mai avem. Aceleasi povesti din 2019 si din anii trecuti.

  Mult mai utile ar fi drumuri de viteza care sa plece sau sa treaca si prin Galati si modernizarea liniilor de cale ferata.
  Aeroportul suna foarte bine la nivelul de populism (dar aduna voturi si asta este tot ce conteaza).

  Daca o sa se fac aeroport o sa fie util cel mult pentru zboruri interne si cateva zboruri externe mai populare.
  A se vedea si ce curse sunt pe restul aeroporturilor.
  Pentru restul curselor (majoritatea) tot la Bucuresti o sa ajungem.

  Din aceasta cauza este mult mai utila o autostrada sau un drum express care sa lege Galatiul de Bucuresti / Constanta / Iasi
  Asta in primul rand si din punct de vedere a dezvoltarii economice a zonei.
  9
  46
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 07 Decembrie 2021 08:09
  5.13.200.***
  Pe zi ce trece colonia romanica devine din ce in ce mai scumpe financiar, un pericol pentru societate si nesigura la toate celelalte capitole!
  Avand in vedere cresterea preturilor, si a utilitatilor... deja 4000 de Ron NET devine foarte putin!
  4
  27
  Raportează
 • postat de drona 2
  Marți, 07 Decembrie 2021 07:46
  194.105.20.***
  cat de prosti ne cred ciumele rosii? mereu o luam de la capat...
  11
  46
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 07 Decembrie 2021 07:21
  5.13.160.***
  Pana una alta ar putea folosi Dunarea ca hidroaeroport. Si asa stam sub pamant nu la pamant cu transportul naval. Ar fi mult mai ieftin si nici trafic aglomerat pe Dunare nu este MAMA BUNULUI. Dar in primul rand se vor cheltui ceva (multi) bani pentru niste studii de fezabilitate sa se vada daca este buna apa Dunarii (sa nu fie tulbure ca pentru melc, melc, codobelc scoate coarne bouresti, si te du la balta,
  si bea apa calda, si te du la Dunare, si bea apa tulbure, si te suie pe bustean, si mananca leustean!"
  5
  27
  Raportează
 • postat de pro
  Marți, 07 Decembrie 2021 06:39
  5.13.134.***
  Este nevoie de o lege care sa apere cetatenii de politicienii corupti, care dau legi in favoarea infractorilor.
  6
  43
  Raportează
 • postat de Doru
  Marți, 07 Decembrie 2021 04:45
  95.76.32.***
  Minciuni, promisiuni desarte!
  8
  38
  Raportează
 • postat de Bula....
  Marți, 07 Decembrie 2021 00:20
  204.14.72.***
  se va face un aeroport...pentru dronele care vor supraveghea lucrarile de executie la centura Tecuciului !!
  Hi,hi,hi !!!
  14
  91
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.