Cât costă, în realitate, transportul cu autobuzul. Audit tehnico-economic la Transurb
Foto: Marian Calestru

Cât costă, în realitate, transportul cu autobuzul. Audit tehnico-economic la Transurb
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primăria municipiului Galați a pus la bătaie un contract cu valoarea estimată de 100.000 de lei fără TVA, pentru a afla cât costă cu adevărat kilometrul parcurs de mijloacele de transport ale Transurb. Ofertele sunt așteptate până vineri, 17 decembrie 2021, la ora 12,00, iar criteriul de atribuire este "prețul cel mai scăzut".

"Servicii de audit tehnico-economic pentru calcularea prețului unitar pe kilometru pentru fiecare tip de mijloc de transport (tramvai, troleibuz și autobuz) la Transurb SA", își dorește Primăria municipiului Galați, care a lansat o achiziție în acest scop, pe portalul propriu. Se caută un auditor extern, independent tehnico-economic, cu o vastă experiență în domeniu. Prețul pe care îl va calcula trebuie să includă o cotă rezonabilă de cheltuieli indirecte și profit, să țină seama de evoluția indicilor prețurilor și să ducă, în final, la scăderea cheltuielilor de la bugetul local.

În acest moment, preţurile unitare per kilometru pentru fiecare mod de transport, aplicabile de la 1 septembrie 2021 sunt: autobuze - 8,10 lei/km; troleibuze - 9,70 lei/km; tramvaie - 10,57 lei/km.

Auditul a fost dorit de primarul Ionuț Pucheanu, care, în repetate rânduri, a declarat că, de-a lungul anilor, Primăria a comandat Transurb să presteze transport mai mult decât putea achita: "Hai să vedem cât e un preț real, ce prestație ne permitem, financiar vorbind, împărțim prețul la suma pe care Primăria și-o poate permite. La ora actuală, 30 la sută din bugetul Primăriei se duce la Transurb. Vom aloca, cel mai probabil, un buget maximal, iar de bugetul acela vom presta servicii de transport", a declarat Ionuț Pucheanu.

Citit 6391 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Decembrie 2021 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.