La capătul răbdării, din cauza unor garaje. Scrisoare deschisă primită pe adresa redacţiei
Foto: Marian Calestru

La capătul răbdării, din cauza unor garaje. Scrisoare deschisă primită pe adresa redacţiei
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

"100 de familii cer demolarea unei baterii de garaje" era titlul articolului publicat în ediţia de luni, 22 februarie 2021, a ziarului "Viaţa liberă". În numele multor familii care locuiesc pe strada Energiei nr. 7, bloc 10C şi GS1, şi pe strada Frunzei nr. 114, bloc 7G, preşedintele Asociaţiei nr. 333, Mircea Amariţei, a revenit cu o scrisoare deschisă adresată primarului Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, cerând, din nou, demolarea a două baterii de garaje.

"În timp ce bulevardul Siderurgiștilor este în plină transformare, puţin mai în spate, pe strada Energiei, în spaţiul aferent blocurilor 10C şi GS1, tronează o baterie de garaje la care nu au ajuns încă buldozerele, iar de jur-împrejur se înghesuie să parcheze zeci de alţi proprietari de maşini, o combinaţie care, am aflat de la cetăţeni, nu de puţine ori s-a lăsat cu discuţii în contradictoriu. Practic, oamenii nu au unde să parcheze, aşa că îşi lasă uneori maşinile în faţa garajelor închise, iar asta dă naştere la conflicte", se arăta în articolul "100 de familii cer demolarea unei baterii de garaje", publicat în ediţia de luni, 22 februarie 2021, a ziarului "Viaţa liberă".

Articolul pornise de la sesizarea pe care preşedintele Asociaţiei nr. 333, Mircea Amariţei, o adresase Primăriei, demers semnat de o mare parte dintre locatarii din blocul 10C, parte a Asociaţiei nr. 333, precum şi o parte dintre locatarii blocului GS1, din cadrul Asociaţiei nr. 324 bis.

Din păcate, din februarie şi până acum, nu s-a schimbat nimic, motiv pentru care am primit la redacţie o scrisoare deschisă, din care publicăm cele mai importante pasaje: "Am ajuns la limita disperării în ceea ce priveşte locurile de parcare, în mod deosebit după ce s-a interzis parcarea pe bulevardul Siderurgiştilor. Dacă cele două baterii de garaje din faţa blocurilor 10C şi 7G ar fi fost demolate încă de anul trecut, când v-am cerut acest lucru, în locul lor s-ar fi putut crea două parcări publice unde ar fi încăput cel puţin 80 de maşini şi nu am fi ajuns acum în situaţia de a ne certa şi intra în conflicte între noi, ca vecini, pentru un loc de parcare. Numai pentru imaginea dezolantă a acestor construcţii, pe care o avem de peste 30 de ani în faţa apartamentelor noastre, şi tot ar fi trebuit să vă aplecaţi atenţia asupra demersurilor făcute de cele peste o sută de familii care vă roagă de peste un an de zile să începeţi demolarea garajelor.

Desigur, ştim şi vedem că în oraş sunt multe şantiere deschise, sunt multe probleme pe care trebuie să le rezolvaţi, dar nici situaţia noastră nu este de neglijat. Cu mare speranţă şi încredere am tot aşteptat să începeţi şi în cartierul nostru lucrările de modernizare și regenerare pentru străzi, trotuare denivelate, locuri de parcare, guri de canalizare tasate, demolarea garajelor, dar, spre dezamăgirea noastră, cartierul nostru a fost lăsat ultimul pe listă, şi ne întrebăm cu ce suntem noi, locuitorii acestui cartier, mai prejos decât ceilalţi locuitori ai oraşului", scrie Mircea Amariţei, precizând că aşteaptă fapte, nu vorbe.

Licitaţie în derulare

La momentul publicării articolului din luna februarie, Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi ne transmitea că zona la care se face referire este parte componentă a unui amplu proiect de modernizare a cartierului Siderurgiștilor Vest, care prevede inclusiv demolarea garajelor și amenajarea de noi locuri de parcare: "După încheierea procedurilor de achiziție se va putea avansa și un orizont de timp pentru executarea lucrărilor".

Vestea bună este că, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice, este în derulare o licitaţie pentru "Refacere sistem rutier şi regenerare urbană cartierele Aurel Vlaicu I, II și Siderurgiștilor Vest". Procedura a fost lansată pe 23 septembrie 2021, valoarea estimată a contractului este de 38.584.479 de lei, iar criteriul de atribuire - "cel mai bun raport calitate - preţ". Au depus oferte: SC Alitec Solution SRL, asocierea Citadina '98 - Cricons şi asocierea Gendav SRL - Transmir.

Rămâne de văzut când se va finaliza procedura şi când ar putea începe lucrările. Termenul de realizare este de 48 de luni.

Citit 11764 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.