Ceremonial pentru Eroii Revoluției Române

Ceremonial pentru Eroii Revoluției Române
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La 32 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Revoluția Română a ajuns să fie tratată sumar, în maximum câteva paragrafe ale manualelor de istorie. Dincolo de controversele sale, ce nu au fost pe deplin elucidate nici până în prezent, este mai mult decât limpede că tinerii nu știu mai nimic din ceea ce s-a întâmplat atunci.

În amintirea celor care și-au pierdut viața pentru a ne desprinde de un regim autoritar de tristă amintire, miercuri, 22 decembrie 2021, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției de lângă Teatrul Dramatic, a avut loc o scurtă ceremonie. Frigul destul de pătrunzător a ”acompaniat” depunerea coroanelor de flori de către oficialități, partide politice, Garnizoana Galați, dar și de câțiva revoluționari.

Cel mai probabil, este unicul moment care ne mai aduce aminte că, în urmă cu mai bine de trei decenii, oamenii au ieșit în stradă și au încasat gloanțe pentru ca astăzi să ne bucurăm de libertate. Este un câștig indubitabil pe care, încă, învățăm să îl gestionăm la adevărata sa valoare.

Citit 1687 ori Ultima modificare Vineri, 24 Decembrie 2021 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.