De ce s-a desfiinţat un punct de colectare a gunoiului
Foto: Dan Cătălin Predescu

De ce s-a desfiinţat un punct de colectare a gunoiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Când au dispărut containerele, iar pe gardul metalic au fost lipite mai multe afişe cu mesajul "Punctul de colectare s-a desfiinţat", mulţi dintre cetăţeni au făcut ce făceau şi înainte. De ce să meargă 50 de metri până la cel mai apropiat container?! Au lăsat gunoaiele fix pe locul fostului punct de gunoi desfiinţat. În fond, e treaba autorităţilor să le adune şi să cureţe locul. Care s-a umplut rapid de mizerie.

A doua zi, terenul a fost curăţat cât de cât, îngrădit, ba au apărut şi afişe cu mesajul "amendă 5.000 de lei" pentru cei care, sub puterea obişnuinţei, ar fi lăsat gunoiul acolo.

Şi totuşi, o întrebare a rămas cu privire la punctul de colectare a gunoiului din Micro 39, zona intersecţiei Traian Vuia - Henri Coandă, lângă "Prinţ şi cerşetor": care ar fi motivul desființării lui? Întrebarea a venit din partea președintelui unei asociații de locatari din zonă, care, la rândul său, a fost interogat de locatari, în special de câteva doamne mai în vârstă, supărate pe situaţie.

Răspunsul l-am primit de la Primărie: "din cauza accesului dificil al autospecialelor spre platforma de colectare s-a decis, pentru moment, desființarea punctului respectiv de colectare a deșeurilor. În schimb, s-a luat măsura suplimentării recipientelor la punctelor de colectare din imediata vecinătate, pentru a se putea prelua în condiții optime volumul de deșeuri generate de populație".

Restul ţine de civilizaţie şi bun-simţ...

Citit 2191 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.